O którą bestię chodzi? Sama się zastanawiam, skąd nagle wzięły się te kozły, ale to niestety tylko jedna z wielu rzeczy, które nie zostały wyjaśnione.
o te bestie które walczyły z krasnoludami te z maczugami co kroczyły w przed orkami w ostatecznym ataku na krasnoludy
trolle? zostały zabite dzidami przez krasnoludy. W jednym ijęciu widac jak padaja. sa nawet na spocie, zaraz wkleje
Kozły były w armii Daina. Nikt ich nie widzi, ale ja je widze. Jak bedzie dostępna lepsza wersja, to się jeszcze upewnie.
Na kozłach jeździli krasnoludowie. W zwiastunie pokazano fragment ich szarży na orki. Wszystko będzie w wersji rozszerzonej, tak samo jak np. scena w której bohaterowie (m.in. Bombur) uciekają na powozie przed wilkami, podajże na lodzie.
Bombura tam nie ma. Nie wiadomo czy ta scena z rydwanem bd w wersji EE, bo jest możliwość, że zamieniono ją na scenę na kozłach. Krasnoludy zamiast dostać sie na rydwanie na Krucze Wzgórze, dostali się na kozłach bojowych. Ale to nie jest jeszcze pewne.
Na pewno sceny z kozłami, rydwanem i machinami oblężniczymi pojawią się w wersji rozszerzonej, nie martw się ;) Nie widać dokładnie, który to krasnolud, trailer oglądałem dość dawno, teraz widzę, że to chyba Balin.
Moim zdaniem scena rydwanem powinna być, gdyż myślę że będzie ona fajnie się prezentować, na zwiastunie tak przynajmniej wygląda jak na mój gust :P I znalazłem filmik z prawdopodobnymi usuniętymi scenami do EE i tam jest, że podobno scena z rydwanem jest potwierdzona. Poczekajmy, zobaczymy...
A to filmik, o którym pisałem:
https://www.youtube.com/watch?v=pVC3X9LAc4w
Wiem, mam też osobiście taką nadzieję :D Ale według tego video scena z rydwanem ma być, za co osobiście trzymam kciuki ;)
Jeżeli powklejają te wszystkie sceny, albo chociaż 80% z tego o czym się pisze na forach to na pewno :) Niby 30 min to dużo, ale na tyle scen pominiętych różnie to może być. Tak czy inaczej trzymam kciuki z całej siły aby to była najlepsza część, bo na razie jest zbyt pocięta aby ją w ogóle uznać za pełnowartościowy produkt niestety!! :/