PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249757
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Witam! ;) Aby zabić czas, który niezmiernie się dłuży w oczekiwaniu na zwiastun postanowiłam, założyć temat w którym wybierzemy najlepsze sceny z filmu Władca Pierścieni oraz Hobbit.

===========================================

Wyjaśniam zasady:

1) Zgłaszamy sceny z filmu Drużyna Pierścienia -> podliczamy „głosy” i z TOP3 wybieramy 1 najlepszą scenę z filmu.Ta zasada wyboru dotycz również pozostałych części "Władcy" => W finale wybierzemy 1 najlepszą scenę z całego LOTRa.

2) Takie same zasady dotyczą Hobbita część 1 i 2.

3) Następnie zrobimy głosowanie i zobaczymy kto wygra. Scena z Hobbita czy Władcy Pierścieni?

Czemu ma służyć ta zabawa? Abyśmy przypomnieli sobie najfajniejsze, najciekawsze czy też najbardziej wzruszające momenty filmu. Jestem ciekawa jak zagłosujecie. Czy wygra jakaś scena z bitwy? A może inna .... ?

=================================

>Każdy może zgłosić 1 scenę z danego filmu!

>Zaczynamy dziś od Drużyny Pierścienia! – swoje propozycje można umieszczać do soboty ( 18.10) do godziny 23:00.Następnie w niedzielę do 23:00 będziemy głosować na 3 najczęściej proponowane przez was sceny i tym sposobem wybierzemy najlepszą scenę z 1 części filmu itd.

Zapraszam! :)

ocenił(a) film na 6
calays

A oto moja propozycja – Rozmowa Gandalfa z Frodem w Mori.

http://www.youtube.com/watch?v=IrOqnZdvI6M

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
spycialec

Ok, dziękuję za "głos" ;)

użytkownik usunięty
calays

Masz mój miecz!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
calays

O tak... Genialna scena, mądra i piękna zarazem. Do tego ta muzyka w tle... Gandalf to geniusz, mój ideał :D

ocenił(a) film na 7
calays

Śmierć Boromira.

ocenił(a) film na 6
thorin3

ok dzięki:) !

ocenił(a) film na 6
thorin3

Ale od tego momentu czy całość - tzn. kiedy jeszcze pada od strzał ?

http://www.youtube.com/watch?v=9skYkQfAwus

ocenił(a) film na 7
calays

Całość:)

ocenił(a) film na 6
thorin3

ok ;)

użytkownik usunięty
calays

Odtąd zaczyna się najlepsze.

ocenił(a) film na 4
calays

Chyba śmierć Gandalfa.

ocenił(a) film na 6
Belief

Chyba? A jaki jest jeszcze inny pomysł?

ocenił(a) film na 4
calays

Ten co Ty wrzuciłaś :)

ocenił(a) film na 6
Belief

Aaaa ;) to pomyśl i napisz tak na 100%, który wybierasz :)

ocenił(a) film na 4
calays

na razie Gandalfa. Jak mi się coś zmieni to dam znać. :)

ocenił(a) film na 6
Belief

ok!

calays

https://www.youtube.com/watch?v=UzsmQ_vkjhc

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Szczerze…wybrałeś fragment, który ma chyba największe szanse na wygraną w tym etapie. Ale zobaczymy co będzie ;) dzięki za „głos”.

calays

Czemu głos w cudzysłowie? :)

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Bo to nie jest głos rzeczywisty tzn. Oni nawet jeszcze nie głosują na nic tylko dają swoje propozycje, ok teoretycznie głosują na samych siebie(?) pewnie z językowego punktu widzenia wszystko jest ok (?)nie wiem. Ale mnie uczyli, że jest różna forma oddania tego "głosu" więc teraz tak pisze. Dopiero gdy będziemy oddawać te "głosy" już w dalszych etapach to wtedy będzie można mówić o już konkretnym głosowaniu. A co ty się zawsze o to pytasz ;p?

calays

A tak się pytam z ciekawości. :)

calays

Moge powiedzięc ogólnie Moria? W sensie od walki z orkami i trollem az do wyjścia i rozpaczy po utracie Gandalfa. Choć to troche szeroko powiedziane.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

No trochę bardzo szeroko. Jak tak byśmy wybierali to zaraz ktoś może pół filmu zgłosić. W miarę prosiłabym o ograniczenie materiału ;)

calays

Dobra, to zmieniam na prolog podobnie jak bartoszcyc8.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

ok ! :)

calays

Bardzo ciężki wybór, miałbym problem z wyselekcjonowaniem trzech, a co dopiero ze wskazaniem jednej. Nazgule oczywiście kradną całą pierwszą połowę filmu, każda scena z ich udziałem ocieka zajebistością. Ale niech będzie:

most Khazad Dum (od ucieczki z sali Balina): kapitalny podkład muzyczny, zmyślnie dodane walące się schody przedłużająca napięcie, w końcu fantastycznie zrealizowana konfrontacja Czarodzieja z Balrogiem. Ta scenę baaaardzo łatwo można było spieprzyć. Jakiś staruch wykrzykujący patetyczne teksty o ogniu kogobądź i płomieniu czegośtam. Na szczęście na miejscu był ser Ian Mckellen:

http://www.youtube.com/watch?v=6ZOrUgt4nys

Ale tak po prawdzie to cała Drużyna Pierścienia to jedna wielka 3-godzinna zajebista scena.

ocenił(a) film na 6
Xoxoxox

Wiem, ciężko wybrać 1 z początku myślałam nawet czy nie dopuścić wyboru 2 scen ....ale bałam się, że wtedy może się nie pokrywać wybór scen. Wtedy każda scena z filmu miałaby np. po 1 głosie, i jak potem z tego wybrać "finalistów" ?;p średnio wykonalne. Więc dziękuję za decyzję i oddanie swojego "głosu" ;)

ocenił(a) film na 9
calays

Początkowe sceny w Shire.

ocenił(a) film na 6
Han12345

ale Frodo-Gandalf? czy jeszcze Frodo-Gandalf i trochę Bilba?

ocenił(a) film na 9
calays

Frodo-Gandalf w wózku i te dzieci.

ocenił(a) film na 7
calays

Widzę że mamy wuróqnany konkurs :)

ocenił(a) film na 7
thorin3

*Wyrównany

ocenił(a) film na 6
thorin3

Liczę na jeszcze większą aktywność w szczególności tych, którzy marudzili, że nic się nie dziele tylko same tematy o plakatach/kiedy zwiastun. No ale w sumie nie wiem czy mój temat jest dość "fajny" aby w nim uczestniczyć ;) zobaczymy co będzie jutro wieczorem na podliczaniu "głosów" !

ocenił(a) film na 7
calays

Jest bardzo "fajny" Calays :)

ocenił(a) film na 6
użytkownik usunięty
calays

1. Cała sekwencja obejmująca żałobę po Gandalfie. Od Morii do rozmowy Aragorna z Boromirem o Gondorze.
2. Sceny Gandalf - Stary Bilbo.
3. Dary od Galadrieli.

ocenił(a) film na 6

A dasz radę wybrać 1 motyw :)?

użytkownik usunięty
calays

A więc numer 1.

ocenił(a) film na 6

Tylko taka mała prośba o dokładniejszy wybór.Bo np. kamil chciał wątek od trolla z Mori, aż do żałoby po Gandalfie, no niestety gdybyśmy tak robili to za chwilę, ktoś pół filmu zgłosi a my wybieramy tę jedną konkretną scenę, nie parę scen mieszczących się w danej sekwencji motywu.

użytkownik usunięty
calays

Zatem pieśń żałobna po Gandalfie.

ocenił(a) film na 6

Ok;)

calays

http://www.filmweb.pl/user/Gandalf_Szary_2/blog/563482-Blog+o+Galadrieli+W%C5%82 adczyni+Lorien

Jak Galadriela i Celeborn idą po schodach zbliżając się do Drużyny która już jest w rozsypce. Dla mnie to klimatyczna scena, gdyż Drużyna ma w sercach chwilową ciemność niepokuj. Aż tu nagle widzą panią światła Lady Galadrielę!

Link do sceny na moim blogu. A nazwa sceny Caras Galadhon. Zastanawiałem się czy wybrać tą scene z jej zwierciadłem, ale ta jest klimatyczna. Bo od wyjścia z Morii ujrzeli dobre światło. I ta scena przypomina mi tą z Hobbit Niezwykła Podróż kiedy Gandalf się obraca, i widzi Lady Galadrielę i ten soundtrack Lady Galadrieli według mnie epic.

W takim razie Caras Galadhon!!!

ocenił(a) film na 6
Gandalf_Szary_2

Dzięki;)

ocenił(a) film na 7
calays

Kiedy zakończy się mniej więcej cały konkurs? (wszystkie części Hobbita i WP?)

ocenił(a) film na 6
thorin3

Nie wiem, tzn. to zależy od aktywności w głosowaniu, dlatego ten weekend jest taki trochę powiedzmy "testowy" i zobaczymy. Na pewno chcę więcej niż 1-2 dni poświęcić na głosowania finałowe. Mogę cię tylko zapewnić, że miesiąc to nie będzie trwało :)

ocenił(a) film na 7
calays

Aha,bo za miesiąc robię NŚ2

ocenił(a) film na 3
calays

Scena gdy Pippin zaraz po zebraniu się po raz pierwszy Drużyny Pierścienia, oświadcza z szelmowskim uśmiechem "To gdzie idziemy?" :D

ocenił(a) film na 10
calays

Śmierć Boromira ;(