PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Czy tylko mi się zdaje, że kiedy Legolas podąża za Bolgiem to uwolni Gandalfa?
No wiecie, to może być też Radagast, ale bardziej stawiam na Elfa.
Potem by poszli to Thranduila i go przekonali by pomógł,
ale to tylko taka moja koncepcja
(wydaje mi się też, że Tauriel zginie, nie lubię jej)

ocenił(a) film na 7
LeeLope

Będzie to najprawdopodobniej Biała Rada.

thorin3

Wiem, ale tak mi się wydaje, że Legolas też tam będzie i, że potem pójdzie do Thranduila i będzie go chciał przekonać żeby
w końcu wyciągną nos z tego swojego łośowego tronu.
Chyba by się wtedy na siebie fochneli czy coś...

ocenił(a) film na 7
LeeLope

Ja mam nadzieję że Tauriel nic się nie stanie(uwielbiam ją *o*) Sądzę, że to raczej biała rada uratuje Gandalfa :D

Thranduil231

Wiesz mam 11 lat i nie zaczęłam jeszcze czytać Slimarionu a w Hobbicie nie zbyt wiele na ten temat tak jak w Lordzie.
JP może wszystko zrobić z tym filmem...
Osobiście uważam, że Tauriel jest okropna,
to jak podkochuje w sobie Legolasa, a kiedy Thranduil wyjeżdża z ,, Nie dawaj mu złudnej nadziei" czy coś takiego od razu lezie do killiego (tak w sumie to myślę, że jedno z nich umrze na ramionach dtugiego, a potem umrze drugie wraz z Filim).
Zresztą żeby to pogodzić z WP to Tauriel powinna zginąć, nie mówię już o Thorinie i jego siostrzeńcach...

LeeLope

Gandalfa uwolni Galadriela bo mu to obiecała że jeśli będzie ją potrzebować ona przybędzie scena z Hobbit Niezwykła Podróż "Jeśli będziesz mnie potrzebować przybęde

LeeLope

Nie. Uwolni go Galadriela.

kamilxxx09

No właśnie :)

ocenił(a) film na 8
LeeLope

Tauriel raczej musi zginąć bo wiadomo że Legolas z nią nie będzie tylko wyruszy za morze z Gimlim. Być może że Tauriel podąży za Legolasem i zginie z rąk Bolga. Z drugiej strony to PJ może zrobić wszystko co chce i odjechać od orginału... W ratowaniu Gandalfa też stawiam na Galadrielę.

april_wind

Nie Tauriel zginie w Bitwie Pięciu Armii ratując Kiliego lub zostanie ranna ratując go a potem wyruszy do nieśmiertelnych krain a Gandalfa uwolni Galadriela

ocenił(a) film na 7
LobeliaSakvil

Też sądzę, że Tauriel odejdzie do nieśmiertelnych krain :-)

Thranduil231

No w sumie tak śmierć Thorina zacznę płakać śmierć Filiego większe łzy śmierć Kiliego i Tauriel jakby była wodospad niagara na sali gotowy Tauriel nie może zginąć

ocenił(a) film na 6
LeeLope

Jeśli przeszukasz internet, znajdziesz może fragment filmiku jak kręcili coś co miałoby wyglądać na ich spotkanie. Tylko że Taurielteżma tam być, no i jechać na 1 koniu z Legolasem. Póki co została w Laketown, a Legolas pognał za Bolgiem zbić mu nos :P
Jak to rozwiążą i ta dwójka się połączy by dalej ruszyć do Gandalfa i jeszcze z Bardem się spotkać? Zagwostka