Wiem że podobne głosowanie się odbyło. Moje natomiast odbywa się w 3 kategoriach:
1. Najfajniejszy smok (tego którego najbardziej lubicie)
2. Najgroźniejszy smok
3. Najlepszy smok (wizualnie)
Wybieramy do 6 smoków.
Moje to:
NAJFAJNIEJSZY SMOK
1. Draco - "Ostatni Smok"
2. Szczerbatek - "Jak wytresować smoka"
3. Saphira - "Eragon"
4. Falkor - "Niekończąca się opowieść"
5. "Smok" Eustachy - "Podróż "Wędrowca do Świtu""
6. Smaug Groźny - "Hobbit"
NAJGROŹNIEJSZY SMOK
1. Smaug Groźny
2. Draco
3. Saphira
4. Szczerbatek
5. "Smok" Eustachy
6 Falkor
(ta segregacja była dość trudna :) )
NAJLEPSZY SMOK (WIZUALNIE)
1. Smaug
2. Saphira
3. Draco
4. "Smok" Eustachy
5. Szczerbatek
6. Falkor
Wszelkie głosy będą podliczone.
Zapraszam :)
bo innych nie widziałeś!!! Draco bije na głowę Smauga pod względem wizualnym(filmy dzieli prawie 20 lat) jak i głosu i mimiki (o dziwo) Connery >Cumberbatch. Jedynie co do najgroźniejszego smoka to Smaug jest bezkonkurencyjny. Smaug jest wiwerną, draco jest czworonożnym smokiem. Tak sobie każdy wyobraża smoka, jest to smok doskonały. Myślę, że go nic nie przebije przez długie lata.
Może i Draco kiedys prezentował sie swietnie, ale dzisiaj Smug bije go na głowe, mój drogi. To nie podlega dyskusji.
"To nie podlega dyskusji". - Tak jak wszystko czym nas maluczkich raczysz Panie.
Czyli mam rozumieć że w starej trylogii gwiezdnych wojen są słabe efekty? Że w filmie TRON z lat 80 są słabe efekty? W obcym? W odysei kosmicznej? W terminatorze? Kamilku w tych filmach efekty specjalne są LEPSZE niż w hobbicie!!! To, że nie potrafisz docenić starych filmów to twój problem. A lolpus ma racje. Mieszasz każdego z błotem, starając się wcisnąć swoją i zarazem JEDYNĄ racje!!! Nie pisz do mnie "mój drogi" bo dla mnie jesteś co najwyżej nic nie wartym trollem.
A teraz zagnę ciebie. Jednym pytaniem. Czyli to czego nigdy nie potrafisz zrobić i nie robisz, bo grunt pali sie pod nogami. Proszę Ciebie, abyś powiedział mi i wszystkim innym tutaj zgromadzonym TROLLOM(bo tak nas nazywasz, tych co się z tobą nie zgadzają) jak uargumentujesz to, że smaug jest lepszy POD KAŻDYM WZGLĘDEM i draco jest gorszy pod każdym względem OD smauga. Gotowy? myśl tylko, niech ci się mózgownica nie przepali, a raczej to co z niej zostało...(trzy kropki nienawiści!). Tylko nie odpisz mi "Aha" jak użytkownikowi powyżej. Jeszcze nigdy, ale to nigdy nie potrafiłeś logicznie argumentować albo wytłumaczyć czegoś. W każdej wypowiedzi widać twój fanatyzm i zaślepienie tymi filmami średniej klasy. Współczuję, że fani Kubricka musieliby rywalizować z kimś Twojego pokroju. Bo u nich zachwyt jest uzasadniony (nie zaliczam sie do nich).
Czekam na odpowiedź wyczerpującą! Szkoda też, że rzadko odpisujesz na moje posty, nawet jak piszę w odpowiedzi na twój, a jak odpowiadasz, to tylko tam gdzie masz szanse coś ugrać.
YOOOOOOOOOOOOŁ!!!
Jesteś rozwinięty intelektualnie jak papier toaletowy Regina. Kamil większość użytkowników jak czyta twoje posty, to wyciagają komórki i chcą wysyłać sms'y o treści "POMAGAM". Skoro już poświęciłeś trochę swojego cennego czasu na moją skromną i nic nieznaczącą osobę. To może odpiszesz mi na moje zarzuty, pod twoimi postami, na które nigdy nie odpowiedziałeś? Chcę każdy pojedyńczo, po kolei wyszczególniony:
Post nr 1:
"1) jak Ci się podobało wbijanie RĘCZNE!!! drewnianego!!!! łuku w drewnianą!!!! konstrukcję wieży kościoła/ratusza? BA!! nawet napinanie cięciwy łuku? Wystrzelenie olbrzymiej strzał ze zwykłej cięciwy? Ramię chłopca jako podpórka do ważącej hmm 5kg? 10kg? może wiecej strzały z balisty? Wybacz, ale wkręty obecnie, wkręcone za pomocą wiertarki i wkrętarki do ściany betonowej nie osiągnęłyby takiej wytrzymałości podczas napinania.
2) Jak Ci się podobał latający legolas i jego oszukiwanie grawitacji?
3) Azog odbijajacy się pod powierzchnią wody od? od czego? wlaśnie? od WODY?!
4) Azog napierdzielajacy w taflę lodu... nic nie pęka? Aaaa wyskoczę sobie spod tafli lodu jak nigdy nic... przecież nikt się nie zorientuje
5) Legolas sterujący trollem za pomocą wbitego miecza w jego głowę? Już w śródziemiu znali joysticki, konsole pierwszej generacji
6) Pierwszy raz od 6 filmów skończyły się strzały... Chyba ktoś zapomniał wpisać kodów na nieskończoną amunicję :D - tak to jest absurd
Post nr 2:
"Mogę być, może mnie raportować, za prawdę nie był nikt karany :) Ciekawe czemu nie sprostował chłopca balisty, anty-grawitacyjnych butów Legolasa(podobno mają -30% spowolnienia czasu i +20 do skoczności), po raz pierwszy zabrakło Legolasowi strzał w 6 filmach(aż sam się zdziwił ze mu Jackson kodu na strzały nie wpisał w tej misji xD), błędów Książka ---> FIlm nie wytłumaczy bo się gubi, jak w tym temacie o czym przykładowo wspomniałem w poprzednim poście. Thorina ogarnęła "smocza choroba", Kamila "choroba fanatyka forum Hobbita, jak wytłumaczy to, że Azog, napierdzielał buzdyganem(chyba tak się nazywa maczuga przymocowana na łańcuchu - nie pamiętam ale mnie za to Kamil - jeżeli na ten post odpowiesz nie- nie czepiaj się) i lód nie pękał, jak już wpadł pod lód, to zamknął oczy...spiął poślady, zrobił kupe i wyskoczył z impetem spod niego jakby to była tektura :D. Jakby to powiedział Karl Pilkington BULLSHIT!!!!!!!!!!!!!! Kamil każdego kto go skrytykuje i hobbita jednocześnie, jest nazywany przez niego napastnikiem... ktoś kto w kamilu widzi prawdziwego fana broni go i odpisuje "nie atakuj kamila, niczym sobie nie zasłużył" Szkoda, że ten post jest atakiem, sam tytuł na to wskazuje. "I prosze bez hejtów i obrażania." - a ten cytat z końca postu pokazuje, że jest on największym hipokrytą na filmwebie, sam atakuje tych co mają opinię SWOJĄ i inną od niego, czyli negatywną. 80% postów Kamila są w postach, które mają oceny filmów poniżej 7, jeszcze nie widziałem aby napisał chociaż raz coś w stylu "tak, masz racje, mogli to lepiej zrobić" albo "tak to było słabe" "niestety tutaj muszę się z tobą zgodzić". NEVER!!! nigdy takiego czegoś nie napisał. Ja oceniając film na 4, zauważyłem na tyle plusów tego filmu, że go oceniłem na 4 i na tyle minusów że nie dostał wyżej. Proste? Tak, tylko żę fanboy i reszta jego armii(szósta armia pod ereborem podobno w wersji rozszerzonej, czy to już 7 lub 8? Bo pdoobno bolga i azoga to dwie rózne armie według znawcy, mimo że Azog wącha kwiatki od spodu jeszcze przed wydarzeniami z hobbita) nie potrafią dopuścić filmu i siebie(bo robią z siebie błaznów) choćby odrobinę krytyki. Wychodziłem z kina to ludzie klęli, żałowali, że poszli na film, nie będe cytował ale jeden chłopak 15-18 lat powiedział "czuję się oszukany, co to było?" Kamil, nie wiem ile masz lat, ale dziecko szło na ten film tak jak Ty z wielkimi oczekiwaniami, ale poczulo się oszukane po seansie, Ty ślepo patrzysz na to co się dzieje na ekranie z jęzorem śliniącym się na wierzchu. W czasie filmu cała sala kilka razy śmiała się. Mam nadzieję, że nie pocisnąłem za mocno."
Są one skopiowane ale miłej lektury Kamilku, bo albo je przeoczyłeś albo nie wiedziałeś jak obronić ten pusty jak twój czerep film.
Sorry, ale nie chce mi się tego czytać. Mam ciekawsze rzeczy do roboty niż czytanie twoich idiotycznych postów. Jesli myślisz, ze spędzę tu kolejne 2 godziny, żeby sobie poodpisywać na twoje wypociny trollu, to sie grubo mylisz żegnam
A Twoje rzeczy ludzie maja czytac? odpisywać i ty myślisz, że gasisz ich w jednym zdaniu? Dowaliłeś teraz... "ciekawsze rzeczy do roboty" 20168 postów na forum. Z czego 95%(minimum) to na trzech forach Niezwykłej Podróży, Pustkowia Smauga i Bitwy Pięciu Armii, wychodzi około 19200 postów. Człowieku Ty się lecz!!! Z czego połowa tych postów to fanatyczne wypowiedzi, 40% to trollowanie i 10% to normalne wypowiedzi. Nie wiem ile masz lat ale 09 w nicku może naprawde oznaczać, że miałes 9 jak wychodzil pierwszy Hobbit czyli obecnie 12-13 lat!! Tak sie zachowujesz i z twoich wypowiedzi to wynika, weź mnie zraportuj(to tak pomiędzy wierszami) bo jestem niemiły dla ciebie. Spójrz jak ty cisniesz innych gdy ktos napisz recenzje(mimo ze nie musial jej pisac, chcial sie podzielic swoja opinią), w której napisał/napisała ta osoba, że mu się hobbit nie podobał. Ty reagujesz agresją i niedopuszczaniem. Jesteś marginesem tego forum. Traktujesz innych jak plebs rodem ze średnioweicza, który ma podążać i słuchać racji wygłaszanych przez szlachtę, za którą ty o wasza eminencjo się uważasz.
Wybacz wasza wysokość, że twoją d-u-p-ę obrabiam, ale d-u-p-a bogaci, d-u-p-a rujnuje, d-u-p-a tego forum losami kieruje!!!
D? Tennacious D dobra komedia i fajny zespół rockowy... ohh już rozumiem... czekaj raportuje cie za obrazę!!! Czuję się urażony :(
Nie ma to jak używać słowa troll nie wiedząc jakie ma znaczenie, za to powinieneś się dowiedzieć kim jest hipokryta, bo nim jesteś.
Muszę przyznać, że Draco był zrobiony znakomicie zwłaszcza jak się weźmie jeszcze pod uwagę czasy w których powstał. Ile razy ja ten film oglądałam :). Faktycznie za każdym razem kiedy pomyślę o smoku pierwszy przez oczyma staje mi Draco :). Ale Smaug też jest świetnie zrobiony. Akurat on z całego Hobbita prezentuje się najlepiej (mówię oczywiście o efektach).
Nigdzie nie powiedziałem, że Smaug jest słabo zrobiony. Gdyby nie scena ze Smaugiem i Bilbem w drugiej części to ten film byłby równie słaby co "bitwa...". I to prawda, że to najlepszy i najmocniejszy element efektow specjalnych hobbita, ale należy pamietać, że nie ma co porównywać bo inne były słabe i nienaturalne. Powiedzieć, że Draco jest słaby wizualnie w porównaniu do Smauga to tak jak powiedzieć, że gwiezdne wojny IV-VI mają słabe efekty specjalne. Albo że Alien wyglądał słabo.
Dinozaury w JP wyglądały lepiej niż Smaug. Sorry ale to też prawda :P oczywiście uprzedzam komentarze Armii Kamila i głównodowodzącego tą armią, że wiem... to nie są smoki!!
On i tak powie, że to słabe efekty specjalne "bo kiedyś prezentowały się dobrze, ale smaug bije teraz na głowe"
Najgorsze, że nie ma już ratunku... jakby sobie z tego chociaż trochę zdawał sprawę z tego, że coś z nim nie tak to jeszcze by była szansa.
Nie przetlumaczysz glupkowi... "mów do dupy to cie osra". Największy hipokryta na tym forum. Wyzywa innych od trolli a sam nim jest. Zagląda innym w oceny, sam nie udostępnia publicznie ocen filmów.
Szkoda, że pociągnął za sobą inne osoby, które uwierzyły w jego "misję" i walkę o słuszną sprawę na forum hobbitta niczym Polacy w obietnice tuska (w sumie fajne porównanie Kamil niczym Tusk ^^, chociaż mam nadzieje, że nie skończy tak jak tusk... kamil administratorem filmwebu jak tusk przewodniczącym rady europejskiej), niczym amerykanie w "YES WE CAN" Obamy. Ale warto się pośmiać z tego jak oni się wzajemnie uzupełniają i bronią :D.
Bardzo się dziwię, że ktoś tam jeszcze mu odpisuje. Ale czytać posty pana Kamila warto, bo trafiają się prawdziwe perełki. Np. Thorin przed bitwą zdjął zbroję, bo bez niej lżej się walczyło i było wygodniej, albo armia elfów nie ostrzelała wroga z łuków, żeby nie powtarzać znanych rozwiązań. Beka na całego. Ech, żeby ten Alfrid chociaż w połowie był tak zabawny. ;)
hahahahaha normalnie bym nie uwierzył, że ktoś napisał, że bez pancerza sie lepiej walczyło- lżej i wygodniej i o tym strzelaniu bo to sprawdzony i znany schemat przez przeciwnika :D hahaha normalnie jakby to był mecz piłki nożnej :P Ale, że napisał to Pan i Władca tego forum to jestem w stanie w to uwierzyć :D
Gdzieś widziałem, że napisał, że Bard wbił drewniany łuk w drewnianą konstrukcję, bo był zdeterminowany aby ocalić syna i wbił ten łuk tak mocno bo ta determinacja dodała mu siły i motywacji. I ten łuk utrzymał napięcie strzały :P - scena z chłopcem balistą.
"I to prawda, że to najlepszy i najmocniejszy element efektow specjalnych hobbita, ale należy pamietać, że nie ma co porównywać bo inne były słabe i nienaturalne."
No tak, ale w temacie rozmawiamy o smokach i tylko je oceniamy tutaj a nie całe filmy.
"Powiedzieć, że Draco jest słaby wizualnie w porównaniu do Smauga to tak jak powiedzieć, że gwiezdne wojny IV-VI mają słabe efekty specjalne."
Przecież napisałam, że był zrobiony znakomicie. :) Mam wrażenie, że Ty pijesz do kogoś innego poprzez odpowiedź do mnie :)
widzę że idzie, z tobą porozmawiać.
A co sądzisz o smokach z Harry Pottera, osobiście uważam że, taki Rogogon węgierski, jest straszniejszy niż smaug, ja tam smauga, nie bardzo się przestraszyłem, były momenty, ale nie takie.
NAJFAJNIEJSZY SMOK - Draco
NAJGROŹNIEJSZY SMOK - Smaug
NAJLEPSZY SMOK (WIZUALNIE) - Smaug
Wiadomo że najlepszym smokiem we wszystkich kategoriach jest złoty smok z polskiego filmu Wiedźmin :)
Zgadzam się Draco jako smok jest zrobiony fantastycznie. Spece od efektów naprawdę wtedy się postarali (techniki te nie były wtedy jeszcze tak dobrze rozwinięte).
Tak patrzę na tą dyskusję i równie dobrze smoki były zrobione w D&D 1 i 2 część :) z wyglądu były bardzo ładne a do tego groźne ;)
Oh polecam. New Line Cinema wypuściła to w 2000 r. Dość powiedzieć, że entuzjazm fanów czekających na ekranizację Władcy Pierścieni poleciał na łeb na szyję, hehehehe.
Oj film nie był taki zły... :D szczególnie dla fanów rpg w tym D&D jak np ja :) nie jest to film gdzie twórca miał kupę kasy :D
NAJFAJNIEJSZY SMOK
- Szczerbatek (uwielbiam koty, a on mi właśnie przypomina kota) http://filing.pl/wp-content/uploads/2014/11/filing_images_d764b35ecc52.png
NAJGROŹNIEJSZY SMOK
- Smaug
NAJLEPSZY SMOK (WIZUALNIE)
- Smaug
co do smauga jako najgrozniejszego smoka bym polenizował. Nie przestraszyłem się na scenach z nim w pustkowiu, no w prologu BPA tylko w zasadzie ciarki.
Bardziej z takich strasznych smoków dał bym Rogogona węgierskiego, tego smoka można się było w moim odczuciu przerazić, według mnie Rogogon węgierski lepszy od smauga o 10%, nie wiem jak reszta bo Drogona nie widziałem, Szczerbatek świetny, a Norbert z Harrego Pottera ah śliczny smoczek.
z ostatnim zgodzę się obiektywnie, subiektywnie, jest nim Spiżobrzuch Ukraiński co jak co ale smoki z Harry Pottera do dziś robią wrażenie :)
O właśnie. Drogon wygląda zajebiście + jeśli Martin pozwoli mu podrosnąć, to w kategorii nr. 2 będzie zjadał Smauga na śniadanie.
To akurat prawda, bo już jako mały smok najmilszy to nie jest. Z chęcią zobaczyłabym go jako dorosłego smoka, ale właśnie to JEŚLI, bo w tym serialu to wszystkiego się można spodziewać.
Moim zdaniem Smaug był niezły, ale kompletnie pasował do Hobbita, który to jest filmem dla dzieci. Powinien być bardziej kolorowy, myślę.
ja dodam coś od siebie brakuje mi tu trzech smoków
Norbert (Harry Potter i Kamień Filozoficzny)
Rogogon węgierski (Harry Potter i Czara Ognia)
Spiżobrzuch ukraiński (Harry Potter i Insygnia Śmierci część 2)
pozwól że według siebie napiszę
Więc:
najfajniejszy smok
1. Norbert kocham tego smoczka
najgrozniejszy smok
2. Rogogon węgierski jak byłem na Harry Potter i Czara Ognia w kinie przeraziłem się tego smoka. Smaug jakoś mnie nie przestraszył w pustkowiu ani trochę, jak atakował miasto, w zasadzie tylko ciarki.
3. Najlepszy smok (wizualnie)
Spiżobrzuch ukraiński ale to już subiektywnie, obiektywnie Smaug (proszę liczyć mi głos subiektywny)
pozdrawiam
ps. Nie wiem czemu wziąłeś Eragorna czy jak mu tam jakoś smok najlepszy to nie jest