Wiem że podobne głosowanie się odbyło. Moje natomiast odbywa się w 3 kategoriach:
1. Najfajniejszy smok (tego którego najbardziej lubicie)
2. Najgroźniejszy smok
3. Najlepszy smok (wizualnie)
Wybieramy do 6 smoków.
Moje to:
NAJFAJNIEJSZY SMOK
1. Draco - "Ostatni Smok"
2. Szczerbatek - "Jak wytresować smoka"
3. Saphira - "Eragon"
4. Falkor - "Niekończąca się opowieść"
5. "Smok" Eustachy - "Podróż "Wędrowca do Świtu""
6. Smaug Groźny - "Hobbit"
NAJGROŹNIEJSZY SMOK
1. Smaug Groźny
2. Draco
3. Saphira
4. Szczerbatek
5. "Smok" Eustachy
6 Falkor
(ta segregacja była dość trudna :) )
NAJLEPSZY SMOK (WIZUALNIE)
1. Smaug
2. Saphira
3. Draco
4. "Smok" Eustachy
5. Szczerbatek
6. Falkor
Wszelkie głosy będą podliczone.
Zapraszam :)
Cóż ja osobiście Harrego Pottera nigdy nie czytałem, oglądałem tylko 1 część filmu (bardzo dawno temu i jakoś mi nie przypadł do gustu) więc nie pamiętam tych smoków.
Co do "Eragona" Mi się osobiście postać Saphiry podobała w filmie jak i w książce. Nie wiem czemu wszyscy na nią narzekają. To że nie ma skrzydeł nietoperza? Jej skrzydła są ok. Może po prostu w filmowej Alagaësii smoczyce mają łabędzie skrzydła a smoki (jako samce) skrzydła nietoperza.
szkoda, według mnie powinieneś oglądnąć, ja wiem że to jest wbrew naszej religii ale jakoś nie jest taki zły, jak pierwszy raz oglądałem Kamień Filozoficzny, też, myślałem co to za film z każdą kolejną częścią, miałem radość na twarzy, aż do największej szmiry książę półkrwi, ostatecznie Insygnie to poprawiły. Eragorn to katastrofa jako film. Książka ok ale film katastrofa
Wiem film Eragon jest katastrofą ale postać Saphiry była dobrze zrobiona. Ja Eragonowi (film) wystawiłem 4/10. A książka faktycznie jest ok, przeczytałem całą serie, choć jak dla mnie najlepsze są dwa pierwsze tomy.
1.Najfajniejszy:
- Haku "Spirited Away"
- Smaug "Hobbit"
- Szczerbatek "Jak wytresować smoka"
- Spiżobrzuch Ukraiński "Harry Potter"
- Oszołomostrach
2. Najgroźniejszy:
- Smaug
- Rogogon Węgierski "Harry Potter"
- Smok-samiec "Władcy Ognia"
3. Najlepszy wizualnie
- Smaug