Wiadomo już coś o wersji reżyserskiej - kiedy wychodzi i ile trwają dodatkowe sceny?
EE będzie o 30 minut dłuższa- standardowo w filmach Jacksona. Nie wiem natomiast kiedy ma wyjść. Na forum krążyły opinie, że jakoś koło maja.
Lipca a nie maja, ale to tylko spekulacje jakiejś osoby, która wyliczała ile to powinno zająć Jacksonowi.
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy będzie to 30 minut równe czy mniej lub więcej. Jackson już w Grudniu 2014 wspomniał, że wersja reżyserska będzie o ok. 30 minut dłuższa... ale na ostateczny czas dodanych scen przyjdzie nam jeszcze zaczekać... pewnie przy okazji teasera wersji reżyserskiej albo po prostu po wakacjach zaraz o tym powiedzą.
Wydajesz się przekonany do tego co mówisz, dzięki :)
Wiadomo może czy będzie więcej Beorna?
Na pewno będzie więcej Beorna i pogrzeb trójki krasnoludów ;) Zapewne niedźwiedź będzie miał jeszcze kilka chwil, po tym jak przylatuje razem z orłami (choć pewnie nie za długo) Oraz możliwe są jeszcze jakieś sceny z nim i Radagastem, przed dotarciem na bitwę ;)
Tortury wraz z uwolnieniem Beorna przez Radagasta... ale to chyba poki co tylko spekulacje.
Liczę na minimum 30minut dodatkowych scena ktore faktycznie cos sensownego do filmu wniosa...pozamykaja i rozwina niektore watki i wyszlifuja caly material filmowy ktory badz co badz wyglada na mocno poszatkowany...
wróciło najpopularniejsze pytanie na forum....
http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Hobbit+dvd+blu+ray+i+blu+ray+3D,2577356
tak trudno odgrzebać temat......
Gdybyś nie stosował setek wpisów i równie dużej ilości tematów, to zapewne łatwiej byłoby odnaleźć interesujący temat przekopując się przez masę niepotrzebnych tu treści.
a tobie się chyba nudzi... Rozumiem że hobbit EE w listopadzie ale żeby odkopywać stary post ... Wow szacun...
Właśnie odkryłam, że premiera szóstej części kroniki do "Hobbita" będzie na początku listopada. Moim zdaniem wtedy też wypuszczą wersję rozszerzoną filmu. A tak w ogóle to wydawnictwo Amber zrobiło fanów w konia, bo książki do "Niezwykłej Podróży" wydało w komplecie (przewodnik po filmie, filmowe postacie i miejsca oraz dwie kroniki), do "Pustkowia Smauga" zabrakło już kronik, a do "Bitwy Pięciu Armii" nie wydano nic po polsku, przez co część pozycji musiałam kupić na Amazonie.
Ja jedynie 1 i 2 kronikę mam w wydaniu polskim, resztę kupiłem na krainaksiazek.pl
I jestem bardzo zadowolony z zakupu... nie żałuję już kasy na pozycji wydawnictwa Amber, które nie pierwszy raz przerywa serię książek nawet nie podając żadnych informacji.
6-tą Kronikę Hobbita już kupiłem :) No to teraz czekać do listopada aż przyślą.
Ja kupię jak już się ukaże, na allegro lub w empiku, bo pośredniczą w sprzedaży z Amazonem:)
Również nie żałuję pieniędzy wydanych na kroniki, choć nie były to sumy małe, ale książki są bardzo pięknie wydane.
Dokładnie tak... książki zdecydowanie warte swej ceny. Ja tę 6-tą kronikę kupiłem za równe 160zł.
masz filmy ze Śródziemia na dvd? ja ostatnio kupiłem Hobbit Niezwykła Podróż na dvd edycje rozszerzoną i z wydania jestem zadowolony. Mam też dwie części Władcy Pierścieni na dvd
Oczywiście, że mam filmy, z tym że na blu-rayu. Posiadam rozszerzone wersje "Władcy Pierścieni" i "Hobbita", do kolekcji brakuje mi już tylko "Bitwy Pięciu Armii" w wersji rozszerzonej. Do tego ponad 50 książek z uniwersum Tolkiena:)