PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 250088
5,7 66 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Wersja reżyserska

ocenił(a) film na 8

Wiadomo już coś o wersji reżyserskiej - kiedy wychodzi i ile trwają dodatkowe sceny?

użytkownik usunięty
a_f1

EE będzie o 30 minut dłuższa- standardowo w filmach Jacksona. Nie wiem natomiast kiedy ma wyjść. Na forum krążyły opinie, że jakoś koło maja.

ocenił(a) film na 4

Lipca a nie maja, ale to tylko spekulacje jakiejś osoby, która wyliczała ile to powinno zająć Jacksonowi.

ocenił(a) film na 9

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi czy będzie to 30 minut równe czy mniej lub więcej. Jackson już w Grudniu 2014 wspomniał, że wersja reżyserska będzie o ok. 30 minut dłuższa... ale na ostateczny czas dodanych scen przyjdzie nam jeszcze zaczekać... pewnie przy okazji teasera wersji reżyserskiej albo po prostu po wakacjach zaraz o tym powiedzą.

ocenił(a) film na 4
a_f1

koło 30 minut. Listopad.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Wydajesz się przekonany do tego co mówisz, dzięki :)
Wiadomo może czy będzie więcej Beorna?

ocenił(a) film na 4
a_f1

Na pewno będzie więcej Beorna i pogrzeb trójki krasnoludów ;) Zapewne niedźwiedź będzie miał jeszcze kilka chwil, po tym jak przylatuje razem z orłami (choć pewnie nie za długo) Oraz możliwe są jeszcze jakieś sceny z nim i Radagastem, przed dotarciem na bitwę ;)

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Wybornie.

ocenił(a) film na 8
Joecrou

no i podobno tortury w dol guldur

ocenił(a) film na 9
beornwielkiniedzwiedz450

Tortury wraz z uwolnieniem Beorna przez Radagasta... ale to chyba poki co tylko spekulacje.
Liczę na minimum 30minut dodatkowych scena ktore faktycznie cos sensownego do filmu wniosa...pozamykaja i rozwina niektore watki i wyszlifuja caly material filmowy ktory badz co badz wyglada na mocno poszatkowany...

khazad7_2

No i Radagast ma namówić Beorna do dołączania do Bitwy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Na ten wątek bardzo liczę...

khazad7_2

Ja także. To będzie chyba najlepsza wersja EE Sagi :)

użytkownik usunięty
a_f1

wróciło najpopularniejsze pytanie na forum....

http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Bitwa+Pi%C4%99ciu+Armii-2014-662242/discuss ion/Hobbit+dvd+blu+ray+i+blu+ray+3D,2577356

tak trudno odgrzebać temat......

ocenił(a) film na 8

Przepraszam, ale nie przeglądam wszystkich tematów.

ocenił(a) film na 9

Gdybyś nie stosował setek wpisów i równie dużej ilości tematów, to zapewne łatwiej byłoby odnaleźć interesujący temat przekopując się przez masę niepotrzebnych tu treści.

użytkownik usunięty
khazad7_2

a tobie się chyba nudzi... Rozumiem że hobbit EE w listopadzie ale żeby odkopywać stary post ... Wow szacun...

a_f1

Właśnie odkryłam, że premiera szóstej części kroniki do "Hobbita" będzie na początku listopada. Moim zdaniem wtedy też wypuszczą wersję rozszerzoną filmu. A tak w ogóle to wydawnictwo Amber zrobiło fanów w konia, bo książki do "Niezwykłej Podróży" wydało w komplecie (przewodnik po filmie, filmowe postacie i miejsca oraz dwie kroniki), do "Pustkowia Smauga" zabrakło już kronik, a do "Bitwy Pięciu Armii" nie wydano nic po polsku, przez co część pozycji musiałam kupić na Amazonie.

AradhelaUndomiel

premiera wersji rozszerzonej w UK 16 listopada :)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

to jest nowa użytkowniczka :)

to witamy :)

ocenił(a) film na 9
AradhelaUndomiel

Ja jedynie 1 i 2 kronikę mam w wydaniu polskim, resztę kupiłem na krainaksiazek.pl
I jestem bardzo zadowolony z zakupu... nie żałuję już kasy na pozycji wydawnictwa Amber, które nie pierwszy raz przerywa serię książek nawet nie podając żadnych informacji.
6-tą Kronikę Hobbita już kupiłem :) No to teraz czekać do listopada aż przyślą.

khazad7_2

Ja kupię jak już się ukaże, na allegro lub w empiku, bo pośredniczą w sprzedaży z Amazonem:)
Również nie żałuję pieniędzy wydanych na kroniki, choć nie były to sumy małe, ale książki są bardzo pięknie wydane.

ocenił(a) film na 9
AradhelaUndomiel

Dokładnie tak... książki zdecydowanie warte swej ceny. Ja tę 6-tą kronikę kupiłem za równe 160zł.

użytkownik usunięty
AradhelaUndomiel

tak w ogóle witamy nową użytkowniczkę :)

Hannon le:)

użytkownik usunięty
AradhelaUndomiel

masz filmy ze Śródziemia na dvd? ja ostatnio kupiłem Hobbit Niezwykła Podróż na dvd edycje rozszerzoną i z wydania jestem zadowolony. Mam też dwie części Władcy Pierścieni na dvd

Oczywiście, że mam filmy, z tym że na blu-rayu. Posiadam rozszerzone wersje "Władcy Pierścieni" i "Hobbita", do kolekcji brakuje mi już tylko "Bitwy Pięciu Armii" w wersji rozszerzonej. Do tego ponad 50 książek z uniwersum Tolkiena:)

ocenił(a) film na 9
AradhelaUndomiel

Z filmami masz dokładnie taką sytuację jak moja ;)
Dawno tak nie czekałem na wydanie BR jak na ostatnią część Hobbita i pomyśleć, że jeszcze jakieś 4,5 miesiąca... :/