Pytanie do osób, które zakupiły rozszerzoną wersję filmu na płytach Bluray.
Czy płyty odtwarzacie w "stacjonarnym" odtwarzaczu płyt Bluray, lub na konsoli, czy może robicie to także na komputerze?
Nie posiadam ani stacjonarnego odtwarzacza, ani konsoli z napędem bluray. Jakiś czas temu zakupiłem sobie jednak zewnętrzną nagrywarkę bluray Samsunga, podłączaną do komputera przez wyjście USB.
Niestety, o ile pierwszą płytę z filmem jestem w stanie odpalić, o tyle drugą i trzecią (z dodatkami) już nie. Pojawia się informacja o "brakujących bibliotekach aacs" i innych pierdołach. Poczytałem o tym w internecie i wynika to z faktu zabezpieczenia płyt bluray przed kopiowaniem. Próbowałem rożnych programów, a także aktualizacji i ściągania tych bibliotek aacs i nic. Wydałem 140 zł na wydanie hobbita, a wcześniej 400 zł na nagrywarkę bluray (którą trzymałem właśnie na tego typu sytuacje) i niestety nie mogę cieszyć się swoim filmem (a raczej dodatkami, na których zależy mi najbardziej).
Czy ktoś miał może podobny problem i wie jak można byłoby mu zaradzić?
U mnie nie było żadnych problemów. Na kompie mam paczkę klite codec pack zainstalowany, zaś do odtwarzania blu-ray mam program Macgo Windows Blu-ray player.
Na kompie jednak w zasadzie nie odtarzam filmu, bo do tego mi BR stacjonarne służy, no ale w w.w. konfiguracji działają mi wszystkie filmy normalnie.
Pozdrawiam.