PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249629
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

EE Pustkowia tak bardzo mi się podoba, że postanowiłem ułożyć filmy o Śróðziemiu w kolejności od tego, który najwięcej zyskał poprzez dodanie nowych scen.
Moja aktualna lista:

1. Dwie wieże
2. Pustkowie Smauga
3. Powrót króla
4. Drużyna pierścienia
5. Niezwykła podróż

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
JBridges

Oczywiście jako całość Drużyna to mój nr 1.

ocenił(a) film na 8
obleh

1. Dwie Wieże
2. Powrót Króla
3. Pustkowie Smauga
4. Drużyna Pierścienia
5. Niezwykła podróż

ocenił(a) film na 7
obleh

1.Pustkowie Smauga
2.Drużyna Pierścienia-Głównie za klimatyczną scenę z Gollumem
3.Dwie Wieże
4.Powrót Króla
5.Niezwykła Podróż

ocenił(a) film na 5
obleh

1. Drużyna Pierścienia
2. Dwie Wieże
3. Niezwykła Podróż
4. Powrót Króla
5. Pustkowie Smauga

obleh

1 Miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia
2 miejsce Władca Pierścieni Dwie Wieże
3 miejsce Hobbit Niezwykła Podróż
4 miejsce Pustkowie Smauga
6 miejsce powrót króla

O to mój ranking :)

obleh

Edit: zapomniałem napisać z ocenami

1 Miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia 10/10 gdybym mógł dałbym dużo więcej Drużynę Pierścienia z miłości oceniam 1000/10 lub więcej :)
2 miejsce Władca Pierścieni Dwie Wieże 10/10
3 miejsce Hobbit Niezwykła Podróż 10/10
4 miejsce Pustkowie Smauga 8/10
6 miejsce powrót króla 9/10

O to mój ranking

Władca Pierścieni Trylogia edycji rozszerzonej 10/10
Dwie części Hobbita edycji rozszerzonej oceniam 7,5+/10 całość edycji rozszerzonej z Hobbita ocenię w listopadzie w przyszłym roku a w grudniu zrobię już ocenę podsumowanie edycji kinowych trylogii Lotr i Hobbita

Oczywiście, Władca Pierścieni trylogia edycji kinowych 10/10
Hobbit dwie części w wersji kinowych 7/10 teraz czekam na Grudzień :)

ocenił(a) film na 9
obleh

To fakt. Wersja rozszerzona Pustkowia Smauga zdecydowanie poprawiła odbiór filmu, który wiele dzięki dodatkowym scenom zyskał.
Mam nadzieję, że PJ zachowa tradycję i ostatnią część Hobbita również rozszerzy.

khazad7_2

Oby tylko wersja kinowa na tym nie straciła.

ocenił(a) film na 6
obleh

Witaj
Czy masz tak jak ja ze doceniasz te wszystkie filmy nie tylko poprzez obraz z edycji EE ale i z dodatków ?
Moja ocena samego dzieła jako filmu zawsze się wzmacnia po zapoznaniu się z dodatkami. Tam naprawdę jest duża kopalnia wiedzy jak i docenia się wkład włożony w produkcje.

Pozdrawiam Marcin

ocenił(a) film na 7
marcin1488

Mam tak samo.

marcin1488

Tak wszystkie dodatki są fenomenalne, obojętnie z jakiego filmu.

ocenił(a) film na 8
obleh

Nie potrafię ustalić, który z filmów z serii LOTR zyskał najwięcej na EE, bo nie pamietam kinówek. Od kiedy pamiętam oglądam jedyną słuszną wersje czyli własnie EE.
Co do Hobbita to o ile pierwsza część nie została wiele rozszerzona, więc też EE wiele nie wniosła, tak druga część mocno zyskała. Najbardziej podobał mi się rozwinięty wątek Lake Town, no i Thrain (ładnie go wycieli w kinowej wersji :).

spycialec

A właśnie że nie bo są w empiku po 29,99 złotych kusząca cena więc kupię. Jeśli chodzi o Drużynę Pierścienia rozszerzoa edycja to chyba jedyna wersja rozszerzona która jest bardzo dobra.

Co sądzisz o scenie dary Galadrieli Morri rozszerzonej i Rivendell?

obleh

Nie wiem która najwięcej zyskała, ale już ja wiem która najwięcej straciła: Powrót Króla. Bekający Gimli, zeszmacony Gandalf, groteskowa śmierć Sarumana (pomijając, że obie sceny powinny znaleźć się w wersji kinowej), dziękuję, dobranoc.

Zaraz za nią plasuje się Pustkowie Smauga z najbardziej żenującą sceną we wszystkich jaksonowskich ekranizacjach twórczości Tolkiena: śmiercią Thraina. Mimo, że dodatkowe sceny z Beornem był bardzo si.

Ciężko mi coś powiedzieć o Niezwykłej Podróży, bo chyba nie widziałem wszystkich scen z wersji rozszerzonej.

Dwie Wieże generalnie ok, wzmianka o Pierścieniu Barahira, Eowina śpiewająca na pogrzebie Theodreda, dodatkowe sceny z Faramirem,Boromirem i Denethorem.

Oczywiście najlepsza jest Drużyna Pierścienia, same smaczki dla miłośników książek.

ocenił(a) film na 6
Xoxoxox

Z całym szacunkiem ale - "Ciężko mi coś powiedzieć o Niezwykłej Podróży, bo chyba nie widziałem wszystkich scen z wersji rozszerzonej" - czy to oznacza ze oglądasz sceny dodatkowe osobno a film osobno ?

Film - każdy z tych wymienionych nabiera wartości dopiero po wersji rozszerzonej - ja w pewnym momencie przestałem odwiedzać forum by wersje EE które za każdym razem kupuje (zwykłą wersje też kupuje) miały wartość i by mnie zaskakiwały.
Pozdrawiam Marcin

marcin1488

Władcę Pierścieni mam w edycjach kolekcjonerskich. W przypadku Hobbitów szkoda mi nawet transferu, a co dopiero kasy na nabywanie wersji rozszerzonych.

ocenił(a) film na 6
Xoxoxox

Pobieranie filmów z torentów jest nie legalne. gdyby nikt nie chodził do kina i wszyscy dodatkowo ściągali by z netu nie powstawał by żadne filmy - jako Fan nie powinieneś się do tego przyznawać.
Ja ma 3 filmy LOTR wydałem około 1000zł- wersje EE z figurkami, zwykłe wersje na DVD plus bylem w kinie na każdej części po 3 razy(10 lat temu).
Hobbita mam obie wersje EE i zwykle - pierwsza na DVD 2ga na BR . Jako fan nie uważam ze szkoda na to kasy - a moja kasa wspiera następne produkcje. Jeśli Twoje podejście przełożymy na globalna gospodarkę to wiadomo skąd jest kryzys. Dodam tylko jeszcze ze żadnego z tych filmów nie kupiłem w Internecie - wspieram lokalnych sprzedawców dających prace moim sąsiadom , znajomym i rodzinie.

Pozdrawiam Marcin

ocenił(a) film na 9
marcin1488

No a teraz pozostaje kilka miesięcy czekać na wydanie BR Bitwy Pięciu Armii w wersji reżyserskiej... w zasadzie dopiero wersje reżyserskie są pełnym obrazem filmów i w przypadku dwóch części Hobbita byłem pozytywnie zaskoczony dodatkami. Mam nadzieję, że rozszerzona B5A również miło zaskoczy.

użytkownik usunięty
khazad7_2

wersja rozszerzona BPA powinna zaskoczyć, liczę że te 30 minut będzie w 100% poprawą kinowej wersji.

Xoxoxox

Ad 1 zgadzam się Powrót króla zarówno kinoww jak i rozszerzona dla mnie to obraza Tolkiena może nie aż taka jak w Hobbicie no ale jednak jest obrazą.

Ad 2 niestety Pustkowie totalnie wpasowuje się w rozszerzoną edycję powrotu króla

Ad 3 ja widziałem rozszerzoną edycję Hobbit Niezwykła Podróż. Z pewnością widziałeś wszystkie sceny ale te 11 minut roszerzone w filmie bardzo trudno zauważyć. Jedynie Scena z Białą Radą się broni o pierścieniu Thraina. Więc w zasadzie słabo

Ad 4 rozszerzone dwie wieże też ma jeszcze klimat ten który ma kinowa i rozszerzona edycja Drużyny Pierścienia

Ad 5 Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia dla mnie kinowa zarówno i rozszerzona edycja Drużyny Pierścienia to dla mnie ta część rządzi jako całą trylogią Władcy Pierścieni, a Hobbitowi zjada śniadanie :)

Ps. Którą książke Tolkiena Władca Pierścieni lubisz. Ja oczywiście Drużynę Pierścienia

ocenił(a) film na 9
obleh

1 Drużyna Pierścienia
2 Pustkowie Smauga
3 Powrót Króla
4 Dwie Wieże
5 Niezwykła Podróż

ocenił(a) film na 10
obleh

EE PustkowiaSmauga jeszcze nie widziałem,ale pozwole ocenić wg reszty :)
1.Drużyna Pierścienia
2.Powrót Króla
3.Dwie wieże
4.Niezwykła Podróż

DaroO2222

Pomyliłem się co do ciebie. Widzę że też uważasz Lotr za lepszy. Sorry za nazwanie cię trollem

Ps. Widziałeś już nową część Igrzysk Śmierci :)?

ocenił(a) film na 4
obleh

1. Drużyna Pierścienia
2. Pustkowie Smauga
3. Dwie Wieże
4. Powrót Króla
5. Niezwykła Podróż

Hobbit1

I taka lista mnie się podoba :)

ocenił(a) film na 7
obleh

1. Powrót Króla
2. Dwie Wieże
3. Drużyna Pierścienia
4. Pustkowie Smauga
5. Niezwykła Podróż

realowiec

Nie wierzę że powrót króla masz na 1 miejscu....

ocenił(a) film na 7
Gandalf_Szary_2

to uwierz
moja lista i won od niej

realowiec

Spoko :) nie unoś się tak. Szanuję twoje zdanie

Troll_filmweb

to musisz nadrobić

ocenił(a) film na 4
obleh

1. Powrót króla
2. Dwie Wieże
3. Pustkowie Smauga
4. Drużyna Pierścienia
5. Niezwykła podróż

ocenił(a) film na 8
obleh

1. Dwie Wieże
2.Powrót Króla
3.Drużyna Pierścienia
4.Pustkowie Smauga
5.Niezwykła Podróż

ocenił(a) film na 4
obleh

1. Drużyna Pierścienia (bezkonkurencyjna)
2. Dwie Wieże
3. Niezwykła Podróż
4 Powrót Króla i Pustkowie Smauga (żenada)

użytkownik usunięty
Anthrax91

masz taki sam ranking jak ja

1 miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia 10/10
3 miejsce Hobbit Niezwykła Podróż 9,5/10
a o reszcie szkoda się wypowiadać, jedynie liczę że EE BPA będzie lepsze niż pustkowie EE

użytkownik usunięty
obleh

Aktualny ranking na dzień dzisiejszy

1 miejsce Władca Pierścieni Drużyna Pierścienia 10/10
3 miejsce Hobbit Niezwykła Podróż 9,5/10
4 miejsce Władca Pierścieni powrót króla 7/10
5 miejsce Hobbit Pustkowie Smauga 6/10