Właśnie wróciłem z kina.W filmie jest wiele nie wytłumaczonych wątków, ale to nie zmienia faktu,że jest rewelacyjny.Wisienką na torcie jest Dol Guldur.Widać już zainteresowanie Sarumana Sauronem.Beorn ma mało czasu w filmie,lecz jego wejście jest efektowne jak i Radagasta na orłach.Dain bardzo mi się spodobał i te jego teksty :D.Ucieczka Władcy Esgaroth komiczna.Film oceniam na 10!Nie będę się rozpisywał.Jak ktoś chcę coś wiedzieć proszę pisać odpowiem.
No właśnie szukałem go ale nie widziałem. Gdzieś widziałem że był jednym z poległych w Dali jak Thraudiul przechodził
Ja się zakochałam! Jak dla mnie najlepsza część Hobbita, aczkolwiek wątku Kilii&Tauriel strawić nie mogę.
zgadzam się z Tobą, aczkolwiek dałem tylko 8, bo było kilka niedociągnięć i przesady, nawet jak na Jacksona, ale film naprawdę bardzo dobry :) jeżeli film wzbudza tak skrajne emocje o odbiorców tzn że jest naprawdę dobry :) to filmy przeciętne, oceniane na 6-7 nie wymagają rozmyślań, po prostu się obejrzy i człowiek pomyśli, no spoko, nawet fajny i tyle, a tutaj jest tyle rzeczy do zaanalizowania że nie można od tak zostawić tego bez żadnego komentarza :)
Zgodzę się. Na ogół nie mam zwyczaju kupowania filmów, mało oglądam, ale wobec BPA obojętnie przejść nie mogę. Biorąc pod uwagę, to, jakie emocje budzi, pierwsze, co robię, gdy wyjdzie na DVD to będzie kupienie płyty, a potem EE :). Chyba nie było osoby w mojej sali, która nie byłaby zadowolona z seansu( przynajmniej ja takiej nie zauważyłam).
ja rozumiem że traktujesz śmiech jako coś złego i nieodpowiedniego oglądając ten film? śmiech to też radość albo żal jaki wzbudzały niektóre sceny, ale to też emocje :) pozdrawiam :) ja zawsze powtarzam że warto dyskutować :D
Gdybym chciał się śmiać, poszedłbym na komedię. Wybrałem jednak Hobbita, bo jestem fanem i liczyłem nie na śmiech, lecz na bitwę rodem z LOTRA.
Mógłby mi ktoś opowiedzieć bardziej o Tauriel w trzeciej części hobbita bo jestem aż tak ciekawa, że niechce mi się czekać do premiery w Polsce.
Hienka napisała, że kiedy Thranduil chciał się wycofać Tauriel staneła mu na drodzę i zaczęła coś mówić o miłości tylko do kogo?