PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249879
5,6 60 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Z tego wywiadu ( koło 7 minuty ) można wywnioskować, że jest szansa zobaczenia Sarumana w ostatniej części. Cieszy, że w wieku 92 lat można nadal cieszyć się Tolkienem:)
http://www.youtube.com/watch?v=BEhvKl9_5bg

ocenił(a) film na 9
obleh

No, no.... ciekawe :-))) Dzięki za link.

ocenił(a) film na 9
obleh

Ciekawe czy w tym roku już zaczął czytać Trylogię.
On zawsze będzie jako: "Saruman the good, the noble, the white, and the head of the clan of the wizards, the istari"
Sir Christopher Sarumanlee.

ocenił(a) film na 9
obleh

Przesłuchałem sobie raz jeszcze ten wywiad i Sir Christopher Lee mówi tam dość wyraźnie, że w trzeciej, ostatniej części filmu będzie sporo Sarumana i będzie miał on wiele do zrobienia w tej cześci historii.
Kurczę... aż się tą informacją nakręciłem. Mam nadzieję, że faktycznie pokażą go w Dol Guldur lub ewentualnie w innch okolicznościach. Byłoby miło jakby ukazano jak zdobył Palantir...

No ale prawda jest taka, że słysząc od aktora taką informację ma się od razu wybujałe marzenia co do tego co by się chciało zobaczyć na wielkim ekranie :-)
Zatem czekam spokojnie co czas przyniesie. Oby Sarumana dano faktycznie sporo! :-)))

ocenił(a) film na 4
khazad7_2

Jeśli się nie mylę to palantir już był w Orthanku kiedy Saruman tam zamieszkał, trudno tu chyba mówić o jakimś "zdobyciu".

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Fakt.

ocenił(a) film na 6
khazad7_2

To może jakaś retrospekcja ;)

ocenił(a) film na 9
LordWieslaw55

Byłoby jednak miło zobaczyć go w sytuacji kiedy orientuje się o istnieniu pierścienia...
A może zamieszczą Sarumana w Dol Guldur gdzie na własne oczy przekona się o istnieniu Saurona a co za tym idzie, także i pierścienia? Oj wiele pytań się rodzi :-)
Oby było tak jak powiedział Sir Christopher Lee - Saruman będzie miał wiele do zrobienia w 3 części filmu... będzie go dużo! :-)))

I oby tak też było! Im więcej Sarumana w trzeciej części tym lepiej! :-)

obleh

Musi. Taki talent nie może się zmarnować.

obleh

Dzięki wielkie. Szkoda że aktor już taki stary, bo jest świetny. Czuję, ze pokażą go jak szuka Pierscienia. Na 100 % będzie. Gdyby go miało nie być, Jackson nie wsadzałby go do 1 części.

kamilxxx09

Na 100% będzie jak Saruman szuka pierścienia? Poproszę o potwierdzone info.

straightlines

Najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem.

kamilxxx09

Czytam ze zrozumieniem. Wyraźnie napisałeś, że pokażą go jak szuka pierścień. Kolejne zdanie to ten sam wątek i jeszcze podkreśliłeś, że na 100% będzie. Gdybyś chciał przerwać wątek szukania pierścienia przez Sarumana podkreśliłbyś to. Więc dziecko nie ucz mnie czytania ze zrozumieniem tylko sam układaj zdania w logiczną całość.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Nie, kamilxxx09 wyraźnie napisał iż: 'Czuję, ze pokażą go jak szuka Pierscienia'.
Czuję, to subiektywna opinia, a nie potwierdzony gdziekolwiek fakt.
Następny fragment wypowiedzi:
'Na 100 % będzie. Gdyby go miało nie być, Jackson nie wsadzałby go do 1 części.' odnosi się do samej postaci Sarumana, która pojawi się w filmie, choć nie jest skonkretyzowane jeszcze, co będzie w nim robić.

ocenił(a) film na 9
truegod

Również zgodzę się z tą interpretacją wypowiedzi.

straightlines

Na dole masz świetnie wytłumaczone, o co chodziło. Przestań głupio prowokować i weź się do jakiejś roboty w końcu.

straightlines

PS. Naucz się czytać.

użytkownik usunięty
obleh

Mam nadzieję, że pokaże kilka sztuczek

ocenił(a) film na 4
obleh

Mam nadzieję że naukowcy wezmą się w końcu do roboty i wynajdę lek nieśmiertelności w końcu Lee ma już 92 latanie wspominając o McKellen'ie który przekroczył 70. Jak sobie pomyśle że Lee poznał Tolkiena to aż mnie ciarki przechodzą. Ten facet to żywa legenda !

ocenił(a) film na 10
miska25

Przydałoby się. Jak popatrzyłam sobie w biogramy Lee... kurczę, jeśli to prawda, starczyłoby na trzech facetów. Kellen trochę spokojniej, ale też nienajgorzej.