Zapraszam wszystkich do wspólnej zabawy. Napewno każdemu z was coś nie podpasowało w filmie. A to idiotyczna scena, a to słabe efekty specjalne. To ostatni film z trylogii pod tytułem "Hobbit". Powinniśmy uczcić to nominacjami. Każdy z was będzie mógł wybrać swojego faworyta. O takich nagrodach jak złoty glob, Oscar, czy BAFTa ten film może zapomnieć. Spodziewałabym się złotych malin. Sama wymyśliłam nagrodę o nazwie Złote Smigolątko. Głosowanie potrwa do 8 Stycznia. Następnie podliczę wszystkie głosy i zobaczymy kto otrzyma nagrody. Zasada nominacji jest prosta. Nominacje może dostać wszystko co widzieliście w pierwszej, drugiej i trzeciej części Hobbita. Zaczynamy!
1. Najgorszy/a aktor/aktorka: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage, Lee Pace, Evangeline Lilly, Andy Serkis, Benedict Cumberbatch, Luke Evans
2. Najgorszy dialog: Nominacja nr 1 Cały film ("Bitwa Pięciu Armii")
Nominacja nr 2- rozmowa Bilba ze Smaugiem.
Nominacja nr 3-Wszystkie trzy części razem wzięte.
3.Najgorszy kostium:
Nominacja nr 1- Pelerynka Gandalfa
Nominacja nr 2- Kiecka Galadrieli
Nominacja nr 3- Łachmany Thrandulina
Nominacja nr 4- Kubraczek Bilba
Nominacja nr 5- Obcisłe wdzianko rudej Tauriel.
4.Najgrosza charakteryzacja:
Nominacja nr 1- Wszystkie orki jakie pojawiły się w filmie.
Nominacja nr 2- Wygląd Thrandulina.
Nominacja nr 3- Krasnoludy.
Nominacja nr 4- Thorin Dębowa Tarcza.
5. Najbardziej wnerwiająca postać w filmie.
Nominacja nr 1- Legolas
Nominacja nr 2- Ojciec Legolasa
Nominacja nr 3- Bilbo
Nominacja nr 4- Thorin Dębowa Tarcza
6. Najgorsza scena akcji:
Nominacja nr 1- 90% scen akcji jakie były w całej trylogii.
Nominacja nr 2-spływ beczkowy i wyczyny akrobatyczne Legolasa.
Nominacja nr 3- Bitwa ze smaugiem.
Mam dla was jeszcze dwie kategorie- niespodzianki. Będziecie mogli wybrać nominacje sami!
7.Najbardziej absurdalne i idiotyczne sceny w Hobbicie. Dopuszczalna liczba nominacji- 5.
8. Najgorszy i najbardziej żenujący popis aktorski, lub dialog. Dopuszczalna liczba nominacji- 4.
Czekam na wasze werdykty i propozycje co do dwóch ostatnich kategorii. Serdczenie pozdrawiam!
"Dlaczego miłość tak boli!??"
"Bo była prawdziwa!"
"Twoja matka Cię kochała"
Te kwestie powinny dostać Złote Maliny w każdej możliwej kategorii.
+
Tauriel to szmata i nie powinno jej być w tym filmie.
Gdy byłam w kinie ludzie płakali na tym ze śmiechu. Na początku mnie to irytowało ale później sama się śmiałam. Żenua
Mniej mocno nazywam, ale uważam, że rzeczywiście Tauriel jest doklejona na siłę.
1. Evangeline Lilly
2. -
3. -
4. -
5. Legolas
6. spływ beczkowy
7. Legolas skaczący po spadających kamieniach, Bombur w beczce, Azog pod wodą, Alfrid udający kobietę, Throin serfujący po płynnym złocie na taczce oraz Legolas na głowach krasnoludów.
8. "Legolasie, matka cię kochała"
"Dlaczego ta miłość tak boli? Zabierz ją ode mnie!"
"Nie przeszukasz mnie? Może mam coś w spodniach?"
trzeba być już takim, sfrustrowanym nie szanującym pozytywnych opiń trollem. By papugować temat fanów? tak ? może po prostu, pogódz się że Hobbit ma tyle fanów, i nie sfrustruj już się tak, bo zachowujesz się jak spycialec..... dobrze że nie męczysz takimi tematami na IMDB
ps. Jedno pytanie? nawet w sylwestra nie można odpuścić Hobbitowi?
Haha, nie jestem sfrustrowana. Mam zwyczajnie poczucie humoru. Wiem że nie wszystkim fanom może się to podobać, ale chodziło mi raczej o zabawne podejście do tematu. Taka parodia. :) Pozdrawiam.
aha no chyba że tak ^^ to zwracam honor. Jak być w punkcie pierwszym dała Stephen Fry to może by mnie pokusiło odpowiedzieć :)
No widzisz. Każdy się powinień domyślić np. po tej kategorii najgroszy kostium. Jest to opisane w zabawny sposób, ale nie wyśmiewa. Nie jestem fanką, ale chyba każdy doceni kostiumy jakie mieli aktorzy w tym filmie. A to tylko zwykła zabawa. Przeoczyłam, ale są jeszcze inne kategorie. Pozdrawiam.
1. Najgorszy aktor/aktorka Evangeline Lily
2. Cała Bitwa Pięciu Armii chociaż wolę całe Pustkowie Smauga bitwe umiem strawić na szczęście
3.
Galadriela ma wszystkie pelerynki ładne chociaż nie widziałem tam pelerynki raczej suknie tak czy inaczej ładnie wygląda chociaż najlepszy strój ma w Niezwykłej Podróży :)
kiecki też u niej nie widziałem chyba że coś pod spodem miała :P
głosuję na obcisłe wdzianko rudej
4
wszystkie orki ci z Lotra są dużo lepsi
5 Legolas chociaż zabrakło w nominacji Alfrida jak mogę na niego to niech będzie on
6 najgorsza scena zdecydowanie jak ruda no daje "buzi" krasnoludowi, w ogóle nie wiem czemu to jest w wersji kinowej to NIE Tolkienowskie
7
najbardziej absurdalne
scena śmierci Thraina
scena śmierci Filiego
Scena śmierci Kiliego
Galadriela vs Sauron nie wierzę że to piszę
i "twoja matka ..."
8
Alfrid
Legolas
Tauriel
Władca Laketown