PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=662242}

Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014
7,2 250 tys. ocen
7,2 10 1 249734
5,5 53 krytyków
Hobbit: Bitwa Pięciu Armii
powrót do forum filmu Hobbit: Bitwa Pięciu Armii

Zazwyczaj takie zwiastuny sa dołączane do premiery dużych produkcji. W tym wypadku musi to byc
Warner Bros. Myślicie, ze zwiastun może być dołączony do premiery filmu NA SKRAJU JUTRA który
ma premierę 6 czerwca w Polsce i USA? Macie jakieś propozycje na ten temat?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Mało prawdopodobna opcja, przynajmniej wg mnie

segl55

A to dlaczego?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Bo trailery z dwóch pierwszych części wychodziły normalnie bez żadnych dodatków, a nagle trailer z trzeciej części ma wyjść jako dodatek do jakiegoś filmu? no wg mnie tak nie będzie i tyle, ale to moje zdanie :)

segl55

No własnie nie, bo do Pustkowia też tak było.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Tak? :O a Pustkowie do jakiego filmu było dołączone? bo coś mi musiało umknąć...

segl55

No właśnie nie pamiętam. Ale sprawdzę to.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

OK, jak sprawdzisz to mi napisz, bo jestem ciekawy :)

segl55

A już wiem, do Człowieka ze Stali.

kamilxxx09

Wszystko możliwe oby jak najprędzej :)

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

A może na comic con ?

calays

A kiedy jest?

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

W wrześniu chyba. Nie pamiętam ogólnie czy to był 1 zwiastun czy 2 ale na comic con PJ zaprezentował zwiastun do NP.

calays

Tak. Do NP. Ale on był późno, bo pierwszy wyszedł na rok prze premiera. A do PS wyszedł 13 czerwca wraz z premiera jakiegoś filmu. Kolejny wyszedł chyba 1 października. A potem jeszcze był chyba w listopadzie 3.

kamilxxx09

11 czerwca wyszedł zwiastun rok temu.
3 część wyjdzie 13.

charles65

Nie. Zwiastun wyszedł 13 czerwca. i skąd w ogóle masz takie informacje, co?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Wróżenie z fusów... i nic poza tym :-)
Nikt nie wie kiedy będzie zwiastun, nie ma nawet żadnej gwarancji czy będzie w Czerwcu, choć logicznie rzecz biorąc, powinien się w przyszłym miesiącu pojawić.

A jak będzie...zobaczymy :-) Kolega powyżej sobie po prostu zgaduje i nic więcej :-)

khazad7_2

Spokojnie, spokojnie. Daj się porwac emocjom chociaz raz :D

kamilxxx09

Ja tam nie wierzę jeśli faktycznie gość po wyżej mówi prawdę , to gdzie potwierdzenie ??? Khazad ma racje zgaduj zgadula . A w tamtym roku zwiastun Hobbit Pustkowie Smauga Jackson już pokazał na specjalnym pokazie dla vipów
zwiastun w marcu chyba jeśli się nie myle 24 marzec . A na filmwebie pojawił się 14 czerwca tak to było

khazad7_2

Cóż musimy zaufać Jacksonowi i czekać :) na coś kąkretnego a póki co nie myśleć o tym im bardziej się coś chce tym co . Najlepszą metodą jest iść na rower pograć w piłkę i coś porobić sensownego bo patrzenie na to forum przeciąga strune . :)) ale to tylko taka złota rada co dla niektórych

LobeliaSakvil

Zamiast grać w tą piłkę proponuję poćwiczyć ortografię :) Sorka, ale ten "kąkretny" razi strasznie.

kamilxxx09

Wiadomość, że ma wyjść 13 czerwca pojawiła się tu kiedyś na forum. Niestety znalazłem ją z powrotem i nie jest sprawdzona. Co do Pustkowia jestem pewien, że był to 11 czerwca ci daje nam szansę zgadywać, że i 13 w tym roku jest dość możliwy.

charles65

No to chyba chłopie najpierw znajdź potwierdzenie bo nic ni wiadomo i w tamtym roku wyszedł 13 czerwca więc nie myl tu ludzi . A pozatym zwiastun może ukazać nam się w lipcu początek lipca chyba że znajdziesz potwierdzenie to pogadamy poważnie jak widzisz nikt ci tu nie wierzy , zwyczajne zgaduj zgadula .

LobeliaSakvil

Nie upieram się przy 13 czerwca, świtało mi to w głowie lecz tak jak mówię sprawdziłem skąd mi się ta data kojarzy i rzeczywiście info nie jest potwierdzone.
Natomiast pewien jestem, że zwiastun wyszedł 11 czerwca, wystarczy poszukać w internecie ;)

charles65

Może wyszedł na filmwebie jest data 14 czerwiec

LobeliaSakvil

Oficjalna premiera zwiastuna drugiej części to 11 czerwca a świat nie kończy się na filmwebie.

charles65

Żródło podaj.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No,no a może on po prostu posiada jakiś dar, tylko wstydzi się o nim powiedzieć ;p

kamilxxx09

www. facebook. com/photo.php?v=10102354395589186
Tu znajduje się zwiastun na oficjalnej facebookowej stronie Hobbita, data 11 czerwca.
Należy usunąć spację w linku przed com i po www.

charles65

Ale nam chodzi o 3 część.

kamilxxx09

Od paru dni kłócisz się, że zwiastun 2 części wyszedł 13 a nie 11. Prosisz o źródło, więc podaje.
Co do części 3 swoje stanowisko wyjaśniłem wcześniej. Czytaj uważnie.

charles65

Napisales wyraźnie do góry że 3 czesc ma wyjść 13. Więc jak?

kamilxxx09

I wyraźnie zaraz w kolejnym komentarzu dodałem, że widziałem to jednak na filmwebie na forum i nie jest potwierdzone. Ponawiam prośbę o uważne czytanie. Natomiast użytkownik LobeliaSakvil uparcie kłócił się że 13 czy tam 14 czerwca wyszedł zwiastun części 2. Dwa posty wyżej udowadniam, że wyszedł 11 czerwca.

kamilxxx09

Dystrybucję filmu w Polsce prowadzi Forum Film http://www.forumfilm.pl/zapowiedzi2014.htm
Wątpię żeby dołączyli zwiastun do jakiegoś innego filmu. Hobbit to mega produkcja i mega marka. Zwiastun może pojawić się przy okazji dużej premiery, bo to logiczne zagranie, ale szukałbym generalnie dużych premier, niekoniecznie związanych z Warner Bros. Stawiałbym na lato tego roku.

MrSzwechu

A jednak powinien być Warner Bros, bo to jest dystrybutor tego filmu za granicą.

kamilxxx09

No tak, zafiksowałem się na zwiastun w polskich kinach, a przecież może być zwiastun wypuszczony przez Warnera wcześniej, wraz z jakąś inną ich premierą i puszczany w amerykańskich kinach. Tutaj są zapowiedzi Warnera na ten rok http://fdb.pl/dystrybutor/13-warner-bros/zapowiedzi
Okolice dużej premiery to dobry kierunek - gdybym był producentem/dystrybutorem to wypuściłbym zwiastun w momencie kiedy wiem, że tłumy walą do kin. Wydaję mi się, że lato (lipiec/sierpień) to dobry strzał na 1 zwiastun.

MrSzwechu

w tamtym roku był 13 czerwca. Werner Bros ogłosił, że nie może być póxniej niż na 5 miesięcy przed premierą. Wiec najpóźniej w lipcu. Ale stawiam na czerwiec. Poczatek czerwca. Może własnie wraz z premiera Na skraju jutra 6 czerwca.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

a Może na premierę Transformersów, która jest 27 czerwca tez by pasowało, jest to jeszcze większa i bardziej popularna produkcja niż Na skraju jutra

segl55

Tak, ale nie pochodzi z Warner Bros. Beda robic sobie konkurencję? Raczej nie. teraz ma wyjść zwiastun Interstellar czy jakoś tak i własnie przy premierze Godzilli. Oba filmy sa od WB.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

A no tak! zapomniałem że to musi być film z WB, mój błąd

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Myślę że pojawi się właśnie 6 czerwca. Chyba że maja za dużo roboty z CGI i wypuszczą później niż w przypadku Pustkowia.

Joecrou

Też tak myślę jeśli mają dużo pracy przy CGI to zwiastun pokaża nam około 20-27 czerwiec

Joecrou

:) Peter sam powiedział, ze te miesiące dadza swiatło Hobbitowi i dużo się dowiemy. :D OBY :)

kamilxxx09

No ja mam nadzięję i że mówiąc miesiace miał na myśli maj

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

W końcu muszą wypuścić pierwszy trailer i jakiś plakat ;)

Joecrou

Nom.

kamilxxx09

Mam nadzieję, że w pierwszym zwiastunie pokażą chociaż fragment Bitwy PA. Ciekawi mnie rozmach i ogólnie jak to będzie wyglądało.

ocenił(a) film na 10
obleh

Na pewno coś pokażą. Przecież nie dadzą tytułu "Battle of the five armies" tak bez pokazania fragmenciku BPA. Tak samo jak pokazali Smauga w trailerze DoS

SmaugTheGolden

Pewnie tak.
Poza tym to Jackson w tym roku wyjątkowo rozpieszcza nas coraz to nowymi materiałami dotyczącymi ostatniego filmu...Już się gubię w tej liczbie coraz to nowych videoblogów i plakatów;)