http : // data . techtimes . com/data/images/full/27491/thorin-bilbo-jpg.jpg
oraz pierwszy klip, który zapewne widzieliście
https : / / www . youtube . com /watch?v=5T3qObt6FMs
Zdjęcie jest bardzo w porządku ale ten klip i te sztuczne ludziki uciekające do miasta po prostu powodują uśmiech politowania. Pewnych rzeczy nie powinno się robić. Np wtłaczać nieistniejącej postaci a zabierać czas innym bardzo ważnym i to jest fakt a nie opiunia. Na razie bardzo słabo to wygląda. Zarówno z opinii jak i z faktów. Ja naprawdę chciałęm by te filmy były wspaniałe ale to nawet jedna trzecia Lotra nie jest. A ty i tak wszystko przyjmiesz bez żadnego ale, więc twoja opinia fanatycznego trolla jest nierelewantna w 100%.
Mam nadzieję, że to co się bedzie działo przed bitwa uratuje ten film, ale ten fragment jhest straszny, sztuczny do potęgoi aż razi oczy.
Dain cały w cgi, no świetnie, jak tego będziesz bronił fanatyku. Wiesz, że gość znika w połowie bitwy? Beorn jest szalenie ważną postacią, wraz z jego przybyciem nastapił TURN of the TIDE. Brawo, Beorn dostaje niecałę poł minuty. Hahhahaha. Ta scena jest tak sztuczna i plastikowa, że aż razi po oczach. Teaser do the force awakens na rok przed premioerą wygląda milion razy lepiej. I gdzie pogrzeb Thorina? Gdzie koronacja Daina? Gdzie wzruszająca pożegnania? I ty uważasz, że to przebije Powrót Króla? Hahahahahahha. Zapowiada się na bardzo dobre pierwsze 1,5 h oraz totalnie spartolone ostatnie pół godziny. Niestety elfiki których nie ma w książce musiały zopstać bohaterami, no ludzie, Jackson po prostu już nie umie być tak dobrym reżyserem jak 10 lat temu, zamienił się w megalomaniaka.
Dla mnie to Dain moze być nawet z kartonu po płatkach kukurydzianych, byle się dobrze prezentował, a o ile wiem, tak własnie jest.
Mówisz o plastikowej scenie, której nawet nie widziałeś - brawo! To jest równoznaczne z tym, ze oceniasz film przed obejrzeniem.
Nie, nigdy nie powiedziałem, że BOFA przebije PK. Nie zmyślaj.
I znowu zaczynasz.Nie dociera do ciebie że w Hobbicie nie wszystko jest fantastyczne? Jak na razie to razi sztucznością.Do Władcy Pierścieni to startu nie ma.Podsunęli by ci gówno pod nos to powiedziałbyś że pachnie,albo powiedziałbyś że to nie gówno...
Mówię jakie ty masz nastawienie.Jakby ci napluł ktoś w twarz to powiedziałbyś że pada.Podaje ci przykład twojej ślepoty i ignorancji.
Thorin w zbroi http://lotr.wikia.com/wiki/File:Thorin_Regal_TBOT5A_Empire_Cover.jpg
Ujęcia z bliska jak ze sobą walczą są super. Ujęcia z daleka ... nie znam kontekstu całej sceny ale tak nie za bardzo. Lepsze są te z bliska zdecydowanie.
18 dni później w kinie:
http://4.bp.blogspot.com/-iQI47jDnX-g/Ug-Nc7s-tbI/AAAAAAAAB2U/Iq_ZncExu28/s1600/ szok-18075108.jpg
Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciał. Do dzisiaj byłem mocno podjarany tym filmem, ale te spojlery i klip skutecznie mnie zgasiły.
Gdzie jest audio? Niby setki/tysiące żołnierzy na ekranie a nie ma żadnego szumu, spotęgowanego dźwięku itd. Tak jakby w walce uczestniczyło kilka jednostek. Jeżeli tak to wygląda rzeczywiście, to do Dwóch Wież i Powrotu Króla nie ma absolutnie żadnego startu (jeżeli chodzi o efekty).
Ale wy macie bóle tyłków, ludzie. To tylko klip. Chcesz uzyskac dźwięk taki jak w kinie na kompie? Powodzenia.
Sprzęt audio 550W 5:1 powinien być wystarczający, by zobaczyć różnicę pomiędzy starą trylogią.
No nie wiem. Ten klip w jakiejś rewelacyjnej wersji nie jest, nawet jak się da w HD. Jest niewyraźny po prostu.
Pytam z czystej ciekawości: czemu? Nie widzimy tu nic poza maszerującym wojskiem i Gandalfem. Co jest nie tak?
Yyyyy, no i co jest na tym zdjęciu, że jest GENIALNE? Że Armitage musi być bohater, bo się dał wetknąć w coś, w czym zapewne ledwie mógł chodzić, a jeszcze pewnie kazali mu w tym biegać? Nawet specjaliści od efektów nie musieli się natrudzić, bo na szczęście dla producentów między tymi panami jest chyba taka mniej więcej różnica wzrostu. Gorzej mieli ci, którzy robili Hobbitów i ludzi razem w ujęciach...
Bardzo fajne zdjęcie, dzięki za wrzucenie :) Natomiast klip to mi się już wczoraj nie podobał. Katapulty na plecach trolli są żałosne. Co do sztuczności, widziałam go w wersji bardzo dobrej (nie takiej jak tutaj) i niestety wyglądało to ...hmm...nie za ciekawie.
Naprawdę strasznie sztucznie to wygląda, i niech nikt mi tu nie bredzi, że nie wali sztucznością.
Bo gorsze były wiatraki sygnalizacyjne podczas bitwy :P "plecaki" przy nich to pikuś ;)