PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 420 tys. ocen
7,6 10 1 419982
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Witajcie!

Śledząc informacje o Hobbicie natknąłem się na wspaniałą wiadomość!
Pod podanym linkiem z theonering można posłuchać każdego utworu po 60sec!

http://www.qobuz.com/album/the-hobbit-an-unexpected-journey-original-motion-pict ure-soundtrack-special-edition-howard-shore/0794043163920

Po prostu przy każdym utworze kliknijcie na zielony przycisk ECOUTER i cieszcie się choć kawałkiem muzyki! :-)))
NIE ZAPOMNIJCIE TEŻ KLIKNĄĆ NA NIEBIESKI PRZYCISK POD 15-tym UTWOREM który rozwija listę utworów z drugiej płyty!!!

Pozdrawiam,

khazad7_2

Niestety już nie można posłuchać:(

obleh

Na YT można - http://youtu.be/cxS_KEBjCBY

Matt_888

Ten soundtrack jest tak genialny, że przerasta wszystko na co liczyłem. Utwory An Ancient enemy, Defiler i Warg scouts po prostu miażdżą mocą.

obleh

Chórek w Buttons jest niesamowity.

ocenił(a) film na 9
obleh

Taak... ;) przypomina ten z utworu "Khazad-Dum" z Drużyny Pierścienia. W Hobbicie będzie to scena też ucieczki... tylko że z innej części Gór Mglistych ;)

Matt_888

dzięki wielkie!

khazad7_2

Świetne. Coś czuję że w Desolation of Smaug Shore zrobi miazgę.

khazad7_2

ale niestety wygląda na to ze u nas wyjdzie tylko zwykła edycja, bo w takich sklepach jak empik, merlin jest tylko taka dostępna. po rozszerzonej ani widu, ani słychu :( trzeba będzie zamawiać z angli :/

katie_17

Nie wiem czy mam racje ale chyba bedzie wydanie pelne u nas, 2-plytowe :) oto opis wydania ze strony empiku

"Ścieżka dźwiękowa filmu The Hobbit: An Unexpected Journey dostępna będzie zarówno w wersji elektronicznej, jak i na dwupłytowym albumie. Specjalne wydanie płyty zawierać będzie także dodatkowe sześć ścieżek, rozszerzony indeks wyszukiwania (siedem pozycji) i dodatkowe opisy. Wydawnictwo dostępne będzie w Polsce od 11 grudnia 2012.

The Hobbit: An Unexpected Journey to muzyka napisana przez zdobywcę Oscara, Howarda Shore’a, zarejestrowana w słynnym londyńskim Abbey Road studio z udziałem London Philharmonic Orchestra. Dodatkowo na płycie znajduje się piosenka Song of the Lonely Mountain napisana i wykonana przez Neila Finna (Crowded House). The Hobbit: An Unexpected Journey to pierwsza część filmowej trylogii Petera Jacksona (twórcy wcześniejszej trylogii Władca Pierścieni), której premiera odbędzie się 14 grudnia 2012 (UK).

Muzyka Howarda Shore’a napisana do Władcy Pierścieni wykonywana była podczas wielu koncertów na całym świecie. W 2003 r. Shore dyrygował chórem i Nowozelandzką Orkiestrą Symfoniczną podczas światowej premiery The Lord of the Rings Symphony w Wellington (Nowa Zelandia). Od tamtej pory utwór wykonano ponad 140 razy przez najlepsze orkiestry świata. Stał się też punktem wyjścia do napisania książki Music of The Lord of the Rings Films.

„Chciałem wrócić choć na chwilę do pobudzającej wyobraźnię rzeczywistości Śródziemia” – mówił kompozytor. „Kiedy miałem dwadzieścia lat, przeczytałem wszystkie książki Tolkiena, wśród nich także Hobbita. Jego wielka miłość do natury, do zieleni nadal głęboko we mnie rezonuje”.

„Współpraca z Howardem Shorem przy filmie Hobbit była ekscytująca dla nas wszystkich. Jego sława i styl pracy w dużym stopniu inspirowały nas. Czekamy już na kolejny etap tej podróży, której pierwszy rozdział udało nam się wspólnie zrealizować” – mówił Jason Linn, prezes WaterTower Music.

Jeden z najbardziej aktywnych, poważanych i docenianych twórców muzycznych i dyrygentów, Howard Shore, współpracował z Peterem Jacksonem przy trylogii Władca Pierścieni. Muzyka z tych filmów jest uważana dziś za jedno z jego największych dokonań. Zdobył za nią trzy nagrody Akademii Filmowej, dwie za Najlepszą Oryginalną Muzykę, jedną za Najlepszą Oryginalną Piosenkę. Shore zdobył także za swoją działalność wiele innych nagród i wyróżnień, m.in. cztery nagrody Grammy i trzy Złote Globy.

The Hobbit: An Unexpected Journey – soundtrack wydany przez Decca Records poza USA i WaterTower Music na terenie USA będzie miał swoja premierę w Polsce 11 grudnia 2012.

Zdobywca Oscarów, Peter Jackson, powraca z nowym filmem The Hobbit: An Unexpected Journey, pierwszą z trzech części filmowej adaptacji powieści J. R. R. Tolkiena pt. Hobbit. Trzy filmy opowiadają historię dziejącą się w Śródziemiu sześćdziesiąt lat przed akcją Władcy pierścieni, którą Jackson sfilmował wcześniej, a której finał, Władca pierścieni: Powrót Króla zdobył wiele Oscarów.

Produkcja New Line Cinema i Metro-Glodwyn-Mayer Pictures (MGM) jest pierwszą częścią trylogii Petera Jacksona, zdobywcy Oscarów za trylogię Władca Pierścieni. Scenariusz Hobbita jest autorstwa Fran Walsh, Philippy Boyens, Petersa Jacksona i Guillermo del Toro. Jackson jest również producentem filmu, wraz z Carolynne Cunningham, Zane Weiner i Fran Walsh. Producenci wykonawczy to Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kaminis i Carolyn Blackwood, a Boyens i Eileen Moran - współproducenci."

DANE PLYTY:

Tytuł: The Hobbit - An Unexpected Yourney (Hobbit : Niezwykła podróż)
Wykonawca: Various Artists
Dystrybutor: Universal Music Polska
Data premiery: 2012-12-11
Nośnik: CD
Ilość nośników: 2
Data nagrania: 2012
Indeks: 12169368

MrBaggins

obie edycje maja po 2 plyty, tylko ze na tej rozszerzonej jest więcej nagrań. 1 plyta ma 15, a nie 13 i na drugiej sa jeszcze 4 dodatkowe

katie_17

w kazdym bądź razie ta która podałeś to zwykła edycja

katie_17

Tak, to zwykla edycja czyli jak nizej napisalem chca nas znowu wydymac krotko mowiac...
Zamieszczam opis obu wydan dla porownania
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=96588

MrBaggins

Wydanie specjalne wyjdzie zapewne za jakis czas... zeby zedrzec ponownie kase z Polakow... zal.

MrBaggins

dokladnie

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

troszkę cena mnie rozczarowała..jak na razie na stronie Empiku prawie 80 zł za to wydanie tej płyty.

ocenił(a) film na 9
twitchy

czy wie ktos moze czy Muzyka z drugiego trailera to tez jest skomponowana na potrzeby Hobbita przez Shora ?.bo nie moge jej znalezc na tej liscie.

ocenił(a) film na 7
lavrenzo84

Nie jest skomponowana na potrzeby Hobbita. Tutaj ją masz, bodajże na początku jest http://www.youtube.com/watch?v=12btsSa-NT8, a tej z drugiej polowy trailera nie chce mi się szukać.