PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424708
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak sądzicie? Bo ja uważam, że tak. W końcu McKellen ma już swoje lata, a gdyby miał poruszać się w żółwim tempie mogłoby to bardzo głupio wyglądać.

ocenił(a) film na 10
wojtek15_2

raczej liczę na starą szkołę czyli dublerów.

ocenił(a) film na 9
adrian229

Fakt. O tym zapomniałem. Dzięki.

ocenił(a) film na 10
wojtek15_2

W wywiadzie w grze powrót króla mówił że miał wielu dublerów i w hobbicie tez tak będzie.

ocenił(a) film na 10
adrian229

Ze względów czysto organizacyjnych łatwiej podstawić innego gościa od walki, i innego gościa od jazdy galopem, niż uczyć tego wszystkiego jednego człowieka w trzy tygodnie. Kaskader ćwiczy latami, i na pewno zrobi bezpieczniej.
Stallone robiący za swoich własnych kaskaderów jest wyjątkiem, a nie regułą - no i dorobił się już drutów w kręgosłupie.

ocenił(a) film na 8
wojtek15_2

Samochody podczas pościgów też jadą bardzo wolno, ale niekiedy tego w ogóle nie widać - tu się szturchnie kamerą, tam się szturchnie i efekt prędkości jak znalazł ;P
A tak na serio. Pewnie dublerzy, ale mi zaimponował Christopher Lee (Saruman) w Gwiezdnych Wojnach, gdy walczył z Anakinem. Jeśli to był dubler to ukłony, ale nie wydaje mi się.

ocenił(a) film na 9
IceMan2991

Lee w 2 części GW w większości ujęć grał bez dublera tylko tam gdzie trzeba było szybko biec miał dublera.

ocenił(a) film na 8
Aizentea

Czyli dobrze prawię ;)
Dlatego szacun. Walka z Anakinem nie dość, że miała tempo to jeszcze Lee podskakiwał itp. Wielki szacun.