Aktor wyjawił to w wywiadzie:
http://stopklatka.pl/-/59687623,dlaczego-nie-ma-aragorna-w-hobbicie-
Na logikę. :P Skoro Hobbit dzieje się 60 lat przed Władcą pierścieni w który Aragorn ma no nie wiem ma góra ok.40 lat to w Hobbicie musiał by mieć -20lat. Bez sensu XD
Aragorn pojawia się w Drużynie Pierścienia w wieku 87 lat, w Hobbicie miał lat 10. Urodził się w 2931 roku III ery, akcja Hobbita rok 2941 III ery. Akcja Drużyny Rozpoczyna się 3001 roku III ery w dniu urodzin Bilba, później mija 17 lat kiedy to Frodo wyrusza z pierścieniem do Rivendel.
Aragorn żył 210 lat i umarł w 122 roku IV ery. W jego żyłą płynie krew ludzi, elfów i jednej majarki.
Dobrze że nie ma Aragorna jako dziecko.
A skąd ty masz takie dziwne info.? Albo to zmyśliłeś żeby zaszpanować albo skopiowałeś ze strony jakiegoś innego geniusza. :P Może i Aragorn mógł by się pojawić ale wolała bym nie bo to by już była lekka przesada.
Sam Aragorn wspominał (nawet w filmie) Eowinie ile ma lat,na co ona zareagowała lekkim szokiem. W dodatku w ksiązkach są zawarte daty itd można spokojnie określić czas :)
Aragorn ma 87 lat i nalezy do dlugowiecznego rodu, w Dwoch wiezach wspomina ze walczyl na wojnie z dziadkiem Eowiny, przeczytaj ksiazke dziecko zanim zaczniesz robic z siebie idiote, to taka dobra rada na przyszlosc.
Dziękuję za rade, ale nie musisz tak chamsko się zachowywać. Co prawda to prawda jeszcze nie przeczytałam całej trylogii ( bo jakiś geniusz nie oddał książki do biblioteki od prawie roku ) ale użycie wobec mnie takich słów jak dziecko i idiota było nie na miejscu i lepiej się zastanów zanim zaczniesz kogoś obrażać. Taka rada na przyszłość XD
Nie nazwał Ciebie idiotą ale Twoje działanie, plus piszesz jak dziecko, więc wszystko się zgadzało i nikogo nie obraził. Czytaj ze zrozumieniem.
Trzeba oswiecic wszystkich rodzicow ze wyrazenie "dziecko" jest obrazliwe. Slowo idiota bylo odniesieniem do zachowania a nie osoby. Polecam troche luzu, bo sztywna jestes jak widly w gnoju. Troche dystansu w rozmowie.
Ale Aragorn mógłby się pojawić w pomoście który być może będzie w 3 części. Wówczas miałby więcej niż 10 lat.