PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422675
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ci ich ze sobą łączy, bo na zwiastunie widać jak na siebie patrzą.

ocenił(a) film na 9
Pevansie

Jak dwie osoby ze sobą rozmawiają to normalne że na siebie patrzą, prawda? :P
Już bez przesady z ta Galadriela i Gandalfem...wszędzie każdy próbuje się jakichś dziwnych wątków doszukiwać.

Patrzą na siebie bo gadają. Smyra go po włosach Galadriela bo Gandalf miał rozczochraną grzywkę, proste... i bez przesady :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Może chodziło o złe przeczucia Gandalfa np. w sprawie Dol Guldur. Galadriela pewnie chciała go pocieszyć, abo w jaki inny elficki sposób dodać sił. Różne wnioski można z tego wyciągnąć, jednak już na pewno to, że film będzie o poważniejszy do książki z odrobiną humoru. Szczególnie z początkiem :)

ocenił(a) film na 10
LordWieslaw55

Ja mam nadzieje że będzie bardziej poważna niż książka przy której prawie popłakałem się ze śmiechu tu mam nadzieje na że będzie na odwrót

ocenił(a) film na 9
Pevansie

Co ja pacze?

Pevansie

Generalnie Galadriela i Gandalf byli przyjaciółmi, Galadriela też wiedziała kim naprawdę jest Gandalf... ale bez przesady, rozmawiają sobie po prostu o tym jakie mroczne czasy nadchodzą.

ocenił(a) film na 10
PogromcaTrolli

Masz słuszność towarzyszu nie wiem czemu ludzie doszukują się czego innego choć z innej strony może to być watek miłosny filmu wiec kto wie pożyjemy zobaczymy.

użytkownik usunięty
adrian229

Wątek miłosny już był: "Frodo i Sam - Tajemnica Góry Przeznaczenia" ;)

ocenił(a) film na 9

Do wątku miłosnego również pasuje Merry i Pip :-) Z nich tez była niezła parka, choć zdominowana na ekranie przez Sama i Froda...

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

O tak szkoda że im poświęcili tak mało czasu ale może też być wątek miłosny miedzy Golumem a pierścieniem

adrian229

A Gimli i Legolas? Nie zapominajcie o najważniejszym. :D

Pevansie

Te ujęcia Gandalfa z Władcy i Hobbita wydają mi się nieco podobne:
http://images2.alphacoders.com/861/thumbbig-86190.jpg
http://www.empireonline.com/images/uploaded/hobbit5.jpg

ocenił(a) film na 9
obleh

No i co w związku z tym? :P
Gandalf też jakby nieco podobny do tego który jest we Władcy :P
I wciąż w tych samych ciuchach chodzi :-)

Oj chłopcy i dziewczęta... przestańcie nakręcać temat choćby najdrobniejszym szczegółem. Czekajcie na filmiki z planu, czekajcie na muzykę... zobaczcie w grudniu film i tyle :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

I tu masz rację.

ocenił(a) film na 5
Pevansie

jak cię mama, siostra albo babcia pogłaszcze po głowie to też powiesz że macie romans?

Pevansie

W wersji rozszerzonej Drużyny Galadriela bierze pod brodę Aragorna - gdyby dali urywek tej sceny do zwiastuna byłby taki sam efekt. Wyluzujcie :):)

ocenił(a) film na 8
Pevansie

a co by miało ich łączyć? Galadriela miała męża Celeborna, a Gandalf... Cienistogrzywego :P
Romans odpada :D

ocenił(a) film na 10
Lurtz

Zwłaszcza, że McKellen LGBT... :)
No nie, bez przesady. To jest po prostu wsparcie. Jak napisał zonk_2: 'jak cię mama, siostra albo babcia pogłaszcze po głowie to też powiesz że macie romans?' Gandalf takiej mamy nie miał, to przytuliła go Galadriela. I tyle. Książka nie mówi nic o dzikim seksie w zaroślach. Wyraźnie wskazuje za to, że bardzo niewiele osób potrafiło zrozumieć i wesprzeć Gandalfa. To on wspierał. Ale czasem taka osoba też potrzebuje wsparcia. Galadriela wiedziała na tyle dużo, że mogli porozmawiać bez tłumaczenia wszystkiego godzinami.

użytkownik usunięty
Pevansie

A w Drużynie Pierścienia pocałowała Froda w czoło, smyrała Aragorna po twarzy, a Gimliemu dała kosmyk swoich włosów (nie chcę wiedzieć skąd). Widać Nie jest taką grzeczną elficą na jaką wygląda, ale pewnie Celeborn ją krótko trzyma...

ocenił(a) film na 10

Heheh :) Dobre , Napalona Galadriela :P Zapewne z elfickiej liny Grzechu :D

ocenił(a) film na 10
pomidorek126

To nie jakieś tanie romansidło,w którym spojrzenie wskazuje na to, że bedzie sex,to film fantazy.

ocenił(a) film na 10
dakot

No racja :) To nie tam jakies Pamietniki wampirów czy żałosny Zmierch .

Grzeczną? Była przecież przywódczynią buntu Noldorów przeciw Valarom. :-)

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

Dobre, dobre xD