Witam, objerzałem Hobbita w kinie i ostatnio na DVD, ale nie wiedziałem że istnieje wersja
rozszerzona, bardzo jestem ciekaw, czy ktoś z was ma może linki do wszystkich scen dodanych z
wersji rozszerzonej, najlepiej z tłumaczeniem polskim :) Może jest to gdzieś zebrane w jedno ?
Oglądanie samych dodatków jest trochę bez sensu. Cała przyjemność tkwi w ich wyłapywaniu podczas oglądania całego filmu.
W N.P. dodatki generalnie poprawiają film (poza piosenką Króla Goblinów), więc warto pokusić się o obejrzenie całości.
tylko ja ogladalem film bez dodatkow jakied 5 dni temu i nie za bardzo chce mi sie calosc jezzcze raz :-P moze poratujecie tymi linkami jesli one gdzies sa :-)
Tak. Zbezczeszczenie Rivendell na tyle sposobów (śpiewanie na stole, wyśmiewanie elfów, kąpiel w takim miejscu) pokazuje ogromne różnice kulturowe obu ras. Opanowanie Elronda pokazuje jakim rozsądnym jest władcą. Hobbit ma sporo problemów jako film, ale sceny w Rivendell udały się. Szczególnie ta, w której Thorin słucha rozmowy na swój temat.