PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424870
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Witam, objerzałem Hobbita w kinie i ostatnio na DVD, ale nie wiedziałem że istnieje wersja
rozszerzona, bardzo jestem ciekaw, czy ktoś z was ma może linki do wszystkich scen dodanych z
wersji rozszerzonej, najlepiej z tłumaczeniem polskim :) Może jest to gdzieś zebrane w jedno ?

ocenił(a) film na 7
jajo7777777

Oglądanie samych dodatków jest trochę bez sensu. Cała przyjemność tkwi w ich wyłapywaniu podczas oglądania całego filmu.
W N.P. dodatki generalnie poprawiają film (poza piosenką Króla Goblinów), więc warto pokusić się o obejrzenie całości.

ocenił(a) film na 9
S_T_P

A czy gołe dupy krasnali w CGI też poprawiają film? ;-)

ocenił(a) film na 9
Banner

tylko ja ogladalem film bez dodatkow jakied 5 dni temu i nie za bardzo chce mi sie calosc jezzcze raz :-P moze poratujecie tymi linkami jesli one gdzies sa :-)

ocenił(a) film na 7
Banner

Tak. Zbezczeszczenie Rivendell na tyle sposobów (śpiewanie na stole, wyśmiewanie elfów, kąpiel w takim miejscu) pokazuje ogromne różnice kulturowe obu ras. Opanowanie Elronda pokazuje jakim rozsądnym jest władcą. Hobbit ma sporo problemów jako film, ale sceny w Rivendell udały się. Szczególnie ta, w której Thorin słucha rozmowy na swój temat.

ocenił(a) film na 9
S_T_P

No ogólnie dodane sceny w Rivendell są świetne, ale to mogli sobie darowac.