PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424833
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Jak można było zrezygnować z mrocznego stylu LOTR na rzecz dzieciuchowatego harego potera w
Hobbicie?! Mało tego - to już ostatnie części harego były bardziej trzymające w napięciu i mroczne od
tego czegoś, co miało być hitem na miarę Władcy ;/
Słabe kino familijne. Dialogi jak dla kretynów, dubbing koszmarny, jedynie zdjęcia trzymają poziom
reszta to dno i dwa metry mułu.
Tym razem Jackson się nie popisał, być może uległ za bardzo sugestiom współpracowników - del
toro? twórców scenariusza i wyszła historia dla pensjonarek.

użytkownik usunięty
sb_slav

Chyba ktoś tu książki nie czytał.
Hobbit powstał jako bajeczka dla dzieci, film i tak jest mroczniejszy i bardziej zbliżający się klimatem do LOTRa niż książka.

"Dialogi jak dla kretynów, dubbing koszmarny,"

Jak oglądałeś z dubbingiem to trudno się dziwić, że wyglądało jak durnowata bajeczka dla dzieci. Sam sobie jesteś winien.

ocenił(a) film na 7

Bajeczka dla dzieci? To chyba ty nie czytałeś :D Fabułą i językiem jest z tej samej półki co LOTR.

Dubbing koszmarny, czułem, jakbym oglądał shreka, a nie adaptację dzieła Tolkiena.

użytkownik usunięty
sb_slav

Po jaką cholerę oglądałeś z dubbingiem?

"Bajeczka dla dzieci? To chyba ty nie czytałeś :D Fabułą i językiem jest z tej samej półki co LOTR. "

LOTR to też bajeczka dla dzieci więc w sumie masz rację.
Inna sprawa, że lubię takie bajeczki.

Hobbita czytałem raz (więcej nie przeczytam, chyba że dziecku), LOTRa trzy razy (też już więcej nie przeczytam), będę wracał tylko do wersji filmowych, jak będę miał ochotę poczytać porządne fantasy nie będące bajeczką dla dzieci to sięgnę po Sagę o Wiedźminie (po raz 5 czy 6), która niestety na dobrą ekranizację nie ma co liczyć.

ocenił(a) film na 7

Tolkien to nieporządne fantasy? Pewnie że z najwyższej półki, sagę postawiłbym na tej same półce, podobnie jak pieśń lodu i ognia.

użytkownik usunięty
sb_slav

"Tolkien to nieporządne fantasy?"

Tolkien (hobbit & LOTR, nie czytałem reszty) to porządne fantasy będące jednocześnie bajeczką dla dzieci (to nie wada - z tym że wolę w tym wypadku filmy od książek i do nich będę wracał). Wiedźmin to porządne fantasy bajeczką dla dzieci nie będące. Coś się nie zgadza?

ocenił(a) film na 9
sb_slav

Oglądałeś tylko z dubbingiem?

Jak tak to nie ma się co dziwić...

sb_slav

Z twojej strony trolling i dwa metry mułu. Przeczytaj najpierw książkę, a potem pisz bzdury.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A ty się nie wtrącaj jak mądrzejsi od ciebie rozmawiają gówniarzu.

Haha znalazł się dorosły. Masz jakiś problem?

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Tak ma problem z Tobą trollowaty gimbusie.

straightlines

Prosze o więcej takich zabawnych tekstów.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

To nie miało być śmieszne i nie było trollku.

straightlines

Twoje posty sa mega zabawne. Czekam na więcej.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

Wyszczekany jesteś jak na szczura :D

straightlines

Dajesz więcej.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

I to jest ta Twoja wojna szczekaczu internetowy? Trochę słabo...

straightlines

No masz rację. Słabo angażujesz się w tą wojnę, trollku.

ocenił(a) film na 5
kamilxxx09

A w co mam się niby angażować, w rozmowę z idiotą, którego jedyną misją jest tutaj każdego obrażać? Buhaha a to dobre.

straightlines

I tak ciągle odpisujesz.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czytałem, i właśnie dlatego mam pretensje do filmu. Ale może masz rację po części - to bardziej wina tego goofnianego polskiego dubbingu zabiła przyjemność z oglądania Hobbita, niż zawinił sam film.