Nie macie opcji zmiany z dubbingu na napisy? Przecież chyba teraz dają wszystkim takie same piloty i w tym moim jest już od bardzo dawna taka opcja. Popatrzcie u was też powinna być.
W zależności od pilota masz zmianę ścieżki dźwiękowej pod Setup lub Audio, pod Text możesz włączyć napisy. Nawet po nagraniu na dysk nadal masz możliwość manipulowaniem ścieżkami.
Też obstawiałbym dubbing. Canal+ swego czasu dubbingowało niektóre filmy takie jak "Maska", "Thelma i Louise" i wiele innych. Gdyby emitowali w HBO to z lektorem, chociaż po fuzji z enką różnie może być.
Ojejku, film w języku hydraulików i sprzątaczek, OMG!
Ale wiesz, że jest też ścieżka oryginalna i napisy?
Ja mam telewizje N i mogę w każdej chwili włączyć Ang dubbng i Pl napisy, spróbujcie może też możecie . Ja dziś se obejrzę po naszemu, jak będzie powtórka wtedy po Ang. Podro
a film spoko :) na serio tylko ten dubbing! -,- yhhh bożę nienawidze w filmach dubbingu -,- no po prostu od razu wyłączam.:P
Canal+ każdy film oferuje w wersji z lektorem/dubbingiem LUB z napisami, wystarczy sobie przełączyć.
oglądałam wczoraj , w hd, dźwięk z głośniczków pięknie, ale właśnie ten dubbing... i tu moje pytanie do przedmówcy jak się przełącza dub na lektorabo na pewno będą powtórki , mamy kartę z kablówki w tv
Szkoda tylko że napisy były w wersji dla niesłyszących..., Jeżeli canal+ chce pomóc takim osobom to nie powinno utrudniać życia słyszącym normalnie. Powinni dać 2 wersje napisów : dla słyszących i niesłyszących, mi osobiście przeszkadzały takie napisy np: leci muzyka i napisy: "ŁAGODNA MUZYKA".
buu, czyli jednak się nie da
mi przeszkadzało, że napisy różniły się od dubbingu, znaczenie niby to samo ale użyte inne słowa wiec dałam sobie spokój z napisami
Jak to wygląda u mnie. Wciskasz "tools" i wybierasz język ścieżki dźwiękowej na angielski, wychodzisz z ustawień i wciskasz "ad/sub" na pilocie i wybierasz napisy polskie. I wsio:)
Na lektora się nie przełączysz niestety. Też myślałem, że tak można, ale niestety. Możesz jedynie dubbing na napisy zamienić. Co do zmiany, to jest ona bardzo prosta. Wystarczy wcisnąć "+" na pilocie i już sobie wybierasz. Ja niestety wczoraj oglądałem z dubbingiem z racji, że mojemu tacie nie chciało się czytać :/.
Pozdrawiam.