PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424833
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Zamiast puścić w tym samym czasie NBA, to te ciumroki z NC+ puszczają tego Hobbita. Jak ktoś mi napisze żem trol to zabije : > Ten film nie jest do oglądania w domu, nawet na dobrym sprzęcie, nudny jak flaki z olejem. Na prawdę to film tylko dla dzieci do lat 15. Oglądnąłem 3x 10 minut i to było jedne z bardziej zmarnowanych 30 min mojego życia przed tv. Absolutnie ODRADZAM !!!

marianzestawow

Żeś troll.

ocenił(a) film na 1
kamilxxx09

o żeeesz Ty Thorlu : > Zabity, do wora i do jeziorA ! :>

kamilxxx09

raczej debil

ocenił(a) film na 5
KalekaMentalny

Kaleka mentalny nazywa kogoś debilem? Dokończ zdanie: Jesli zdenerwował Cię post uzytkownika tylko z powodu tego ze uzytkownikowi temu nie spodobal sie Hobbit to tez jestes zwyklym .......:/

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Wiem, że za dużo wymagam, ale może podalibyście jakieś argumenty, ponieważ samo słowo "gniot" niewiele mi mówi na temat filmu, natomiast mówi mi to wystarczająco dużo o osobie która to zdanie napisała.

ocenił(a) film na 3
Shyai

W kilku słowach - ten film to typowy skok na kasę. Zrobiono trylogie na wzór Władcy Pierścieni, tyle tylko że żeby to osiągnąć musieli wziąć na warsztat książkę która nie ma jak LOTR blisko 2000 stron ale ledwie 200. Co więc zrobiono? Powstawiano sporo widoczków, przydługich scen gdzie ktoś gania pół godziny w kółko, dopisano sporo materiału pobocznego itp itd. Co ciekawe niestety usunięto sceny humorystyczne z oryginału. Dla porównania powiem że była już adaptacja Hobbita w formie filmu animowanego (gdzieś w latach 70 bodajże) i jest to jeden film, ale dzięki temu, podobnie jak w książce nie wieje nudą ani przez chwile. Zresztą w ogóle polecam przeczytać książkę, jest lekka przyjemna a leniwym spodoba się ze niezbyt długa.

ocenił(a) film na 9
kombajn2_filmweb

Ja się bardzo cieszę, że zrobili skok na kasę bo Dori dostanie więcej pieniążków, a mnie nic to nie kosztuje.

ocenił(a) film na 5
dimon800

No i jest słodziakiem....bez komentarza.

ocenił(a) film na 8
marianzestawow

nudny czy nie nudny ale żeby zaraz dać jedennnnnn!!!!!!!!!????no chociaż za efekty specjale,scenografie,zdjęcia i montaż powinneś dac notę wyższą,jeśli sie tym kierowłeś że tylko "nudny"to sam jesteś nudny,druga częśc o wiele lepsza bo więcej sie dzieje.to było wogóle nie oglądać zamiast dawać bezsensu jeden,ten film należy do pierwszej klasy filmów fantasy.

ocenił(a) film na 8