PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 424799
6,7 74 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ale nie powalił :D taka mocna 7 :)

użytkownik usunięty
Kotka232

też tak uważam ale liczę że jak wyjdzie na dvd to podniosę ocenę na 8

ocenił(a) film na 7

aha, czyli taka ocena przez 3D czy przez złą jakość w internecie? :D

użytkownik usunięty
Kotka232

oglądałem w kinie ;] Raczej przez 48 klatek i parę słabszych momentów w srodku filmu, finalowa walka z Azogiem i jego kumplami jest dużo słabsza od podobnej finałowej walki z Drużyny Pierścienia

ocenił(a) film na 6
Kotka232

Oglądałem w IMAX i jakoś tego 3D nie widzialem, 90% filmu było 2d. Film to bajka dla dzieci, Niezniszczalni 3: Rozbój w Śródziemiu - to powinien być tytuł bo wszyscy pakują się w tarapaty i wpada Gandalf niczym Chuck Norris i za kazdym razem ratuje... Scena na skarpie z drzewem absurd, scena spadania w jaskini goblinów na deskach... absurd. Ludzie... narzekaliście na "Prometeusza" za absurdy i nieścisłości Hobbit ma ich więcej. Miał też gorsze 3d.. 7/10 to dobra ocena. I Kotka232 każdy ma swój gust... a Ty już musisz bronić swojej racji. Nie narzucaj swoich poglądów innym. Nie jestem trollem bo film miał dobrą muzykę, animacje postaci(motion capture? tak to sie nazywało?), aktorzy grający Thorina i Balina wyróżniali się. Reszta słabiutko w tym McCalen i Freeman...

ocenił(a) film na 6
LukeuszLFC

Edit: czekam na wersje reżyserską.
Tęsknie za starym dobrym fantasy np: stary Conan albo Legenda. Troche żałuje, że Del Toro zrezygnował z fotela reżysera. Labirynt Fauna był genialny. Potrafił tam zatrzeć granice miedzy brutalnością i bajką - co za tym idzie powstała piękna baśń. Tutaj jest bajka.

LukeuszLFC

Za dużo CGI było. Król trolli (tak go nazwę) wyglądał nieco komicznie, gobliny wyglądały jak z gier komputerowych. We Władcy Pierścieni użyto dużo charakteryzacji i prawdziwej scenografii, a tu mi tego brakowało. Poszli nieco na łatwiznę i chociaż miło się ogląda to nie ma startu do LOTR.