Witam!
Szukałem w google, oraz przesłuchałem prawie cały OST z film, lecz nie mogłem znaleść tego co szukałem. Urzekł mnie kawałek z końca flmu, a mianowicie, gdy orły transportują ekipę Thorina na skałę, skąd widać górę Krasnoludów. Na początku słychać piękny kobiecy głos, skrzypce, następnie krótki śpiew chóru - chodzi mi o dokładnie ten kawałek. Czy może ktoś wie jaki jest tytuł tej muzyki?
Z góry Dzięki.
Wiem o który kawałek Ci chodzi, niestety na Soundtracku go nie ma, co mnie trochę zresztą zaskoczyło.
Ale nie martw się, jak w listopadzie wyjdzie wersja reżyserska a wraz z nią wersja COMPLETE RECORDINGS muzyki z Hobbita, będzie absolutnie każdy utwór zawarty w takim wydaniu.
Niestety do tego czasu pozostaje poczekać.
Zapewne znasz wersję Complete Recordings z Władcy Pierścieni. Jest tam nieporównywalnie większa ilość utworów niż w wydaniach muzycznych-kinowych.
Zatem w Hobbicie można się spodziewać dokładnie tego samego :-) Pełna opcja dźwiękowa ze ścieżkami które słychać było w filmie a w tradycyjnym wydaniu nie zostały zawarte, jak i te które pojawią się dopiero wraz z wersją reżyserską :-)))
Pierwotnie w tej scenie miało być "A Good Omen". Jednak na skutek cięć montażowych, jakichś kaprysów Jacksona i innych rzeczy ten kawałek został totalnie wywalony z filmu, a Shore pewnie musiał na szybkiego dokomponować właśnie powyższy utwór. Album prawdopodobnie był jednak już gotowy i nie można było nic zmienić. Jeśli będzie kiedyś Complete Recordings to przewiduję, że ten kawałek się tam znajdzie.
http://www.youtube.com/watch?v=IuLcxmlrLTg
Tutaj ktoś wyizolował filmową wersję.