Jakie są wasze trzy ulubione utwory z NP? Moje to Misty Mountains, Over Hill i Song Of The Lonely
Mountain.
Z tej części najbardziej przemówiły do mnie następujące trzy utwory: "My dear Frodo", "An ancient enemy" (ma w sobie siłę i potencją bliski trylogii WP) oraz "White council" (w wersji extended). Żałuję, że na płytce ze ścieżką dźwiękową nie znalazł się utwór towarzyszący scenie ucieczki na orłach :).
Hobbit Niezwykła Podróż:
Over Hill - tak to jest to najbardziej magiczny soundtrack z Niezwykłej Podróży podkreśla klimacik rozmowy Galadrieli i Gandalfa
The White Council (Excedent Version) - również ma w sobie ten magiczny klimat. Podkreśla klimacik Rivendell
Out Of The Frying - Pan - idealnie został tu wykorzystany utwór nazgulli
Radagast The Brown ( Excedent Version) szczególnie w tym soundtracku mój ulubiony motyw wykorzystany z Dol Guldur
Hobbit Pustkowie Smauga: Wiem że tu dotyczy NP ale jak piszę to napiszę i o pustkowiu
A Spell of Concealment ( Excedent Version) podkreśla mroczny klimacik Dol Guldur tak jak i moje kolejne ulubione z Dol Guldur to
A Necromancer ( Bonus Track)
A Liar and a Thief kawałek motywu Dol Guldur
The High Fells (Excedent Version) - świetnie podkreśla klimat nazgulli
Files and Spiders
The Forest River
The Nature Evil - tu również podkreślony klimacik Lotr
The Quest Of Erebor - motyw muzyczny z Bree przypomina mi ten motyw Bree z Lotra
Widerland - też piękne
To moje ulubione :)