PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 423 tys. ocen
7,6 10 1 422675
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ogladajac film odczulem ze brak mu brutalnosci (przynajmniej takiej jak w przypadku wladcy)
Wie ktos moze czy tak jak w przypadku wladcy pierscieni sa niewykorzystane sceny walk (te
brutalne). Ostrzegam was tez, ze dubbing okropnie udziecinnia film.

ocenił(a) film na 8
PiotrHp

W WP też nie ma wielu brutalnych scen, krew jest może jeszcze w " Drużynie Pierścienia " ale im dalej, tym gorzej - przykład: Eowina odcina łeb latającej bestii Czarnoksiężnika, przywódcy Nazguli i nie ma ani kropli krwi ...

ocenił(a) film na 2
lelen_lis

Smiem sie nie zgodzic, poniewaz w druzynie jest najmniej krwi a im dalej tym wiecej bitew brutalnych. A scena z przywodca nazguli jest jak najbardziej trafna, poniewaz upiory dawnych krolow nie posiadaja krwi (nie wiem skad ci to przyszlo do glowy). Czekam na odpowiedz czy sa jakies niewykorzystane scen walki.

ocenił(a) film na 8
PiotrHp

Hobbit (książka) jest w ogóle mniej brutalny niż WP - to jest przygoda życia tego hobbita, trochę niebezpieczeństw jest, ale nic przerażającego. WP to już historia z rozmachem i możliwa zagłada całego świata więc i walki są większe i brutalniejsze. Poza tym hobbit jest jako lektura w podstawówce albo gimnazjum, więc jeśli to nie II wojna światowa to krew nie może się lać strumieniami. Pewnie z tego samego powodu jest dubbing i na takim właśnie poziomie - żeby i dzieci mogły obejrzeć i wyjść z kina z suchymi portkami ;P

ocenił(a) film na 2
fated86

Tak to ja rozumiem, ale pytam czy wie ktos o niewykorzystanych scenach.

ocenił(a) film na 8
PiotrHp

a to sorki, opacznie zrozumiałam:P a jakieś niewykorzystane sceny będą na pewno na DVD, chociaż fajnie byłoby obejrzeć w kinie pełną wersję wcześniej.....

ocenił(a) film na 2
fated86

No, to prawda a swoja droga czuc ze w filmie troche sztuczno obnizono ograniczenia wiekowe.

ocenił(a) film na 10
PiotrHp

Jeśli komuś brakuje krwi, to niech przejdzie na Sapkowskiego. Przy okazji wesprzemy rodzinną kulturę.