PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 422 tys. ocen
7,6 10 1 422256
6,7 72 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy takoa postanie?Jesli tak to o ile film będzie dłuższy?

igrek3_2

słyszałam, że ma być takowa w październiku, ale głowy nie dam. i obstawiam, że film może się nawet o godzinę przedłużyć, tak jak z WP, gdzie wersja rozszerzona jednej części trwa mniej więcej 4 godziny

ocenił(a) film na 7
star15

wersja rozszerzona będzie trwać 24 minuty dłużej tylko (miom zdaniem tylko)... 19 marca wychodzi Hobbit na Blue-ray i DVD i tam znajdzimy sceny usunięte, które znajdą się właśnie w wersji rozszerzonej

ocenił(a) film na 10
Marq_94

Fajnie. Tylko właśnie szkoda że 24 minuty...

ocenił(a) film na 10
Marq_94

Ale fajnie, że tak wcześnie.

Marq_94

Skąd masz info o tym że na dvd będą te sceny?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

już jakiś czas temu czytałem co będzie oferować DVD i Blue Ray na jakieś angielskiej stronie producenta
zresztą wydaje mi się, że wyszła już reklama w Polsce i poza scenami usuniętymi, filmami z planu (to chyba te same co PJ wypuszczał przez ostatni rok) ma byc jeszcze "wgląd" w drugą część
obczajcie zapowiedź DVD\Blue ray w Polsce

Marq_94

Nic tam nie widzę o drugiej części.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

bo nie widać tylko słychać, narrator mówi... jak chcesz zobaczyć to obczaj DVD\Blue ray angielski bo już wyszedł w Stanach, UK i w wielu innych krajach

Marq_94

A jest gdzieś na internecie żeby posłuchać?

Marq_94

ale kiedy wychodzi wersja rozszerzona nie wiesz przypadkiem?

ocenił(a) film na 7
star15

nie mam pojęcia...
gdybym to ja był producentem to zrobiłbym takowe dopiero po premierze ostatniej części aby zarobic jak najwięcej i żeby "bum" na Hobbita trwał jak najdłużej

Marq_94

sprytne, chociaż jeśli zrobiliby jak z WP i trzeba byłoby czekać parę ładnych lat, to by przegieli strunę :)

ocenił(a) film na 10
igrek3_2

Generalnie to mam zagwozdkę bo podejrzewam, że wersja rozszerzona tak jak i zwykła będzie z gównianym dubbingiem i że nie będzie opcji lektora !!
To, że będzie wersja rozszerzona to jest bardziej niż pewne! Tymczasem czekamy na premierę (9.04.2013) Hobbita z gównianym dubbingiem na DVD !!

ocenił(a) film na 7
maniacXES

o.O przecież bedziesz miał wybór w ustawieniach dubbinh\lektor\original
jak zawsze zresztą...

Marq_94

Wersja rozszerzona będzie tylko z lektorem i napisami.

ocenił(a) film na 10
obleh

Jeżeli to prawda, to dziękuję za pocieszenie :)

obleh

Wiadomo że z lektorem bo Polacy nie mają jeszcze dostępu do tych materiałów a wątpię żeby im się chciało w grudniu zbierać znów polskich aktorów żeby podłożyli znów głosy pod fragmenty z 1 części. To nielogiczne.

kamilxxx09

Właśnie.

ocenił(a) film na 10
Marq_94

Z tym jak zawsze to bym nie przesadzał :) znajdź mi np film Terminal na oryginale DVD z lektorem ... (dostępne są tylko z dubbingiem i napisami),
albo taki Harry Potter - proszę dać mi namiar na oryginały z lektorem ... (niema takowych :( ) Chciałem zgromadzić wszystkie dla mojego Syna ale jak zwykle irytuje mnie dubbing i odwodzi od zamierzonego celu a dziewięciolatkowi ciężko się czyta podczas oglądania filmu :(

użytkownik usunięty
maniacXES

Kopie zapasowe z zakupionego oryginału + synchro z TV jesli oczywiście film puszczali w TV z lektorem. Tak bym na twoim miejscu zrobił. Tak zrobiłem z Avenegrs i The Amazing Spider-Man, tak zrobię z każdym filmem jaki będę miał zamiar oglądać z dzieckiem, a zostanie wydany tylko z dubbingiem.

Marq94 ---> Jeden jedyny film jaki znam, o którym mi wiadomo że ma do wyboru zarówno lektora jak i dubbing to Batman & Robin. Takiego wyboru na oficjalnych wydaniach zazwyczaj NIE MA. Jak jest lektor to nie ma dubbingu, jest dubbing - nie ma lektora.

igrek3_2

http://www.galapagos.com.pl/film-6453.html
Wygląda na to że jest polski dubbing oraz napisy.I to mnie cieszy.Dla dzieci dubbing, a dla mnie dźwięk DTS hd-master z napisami .Super.

użytkownik usunięty
adammarzenka

"Dołącz do reżysera Trylogii Władcy Pierścieni w największej przygodzie, jaką oglądał świat. Rozszerzona edycja ekranizacji Hobbita w reżyserii Petera Jacksona, po raz pierwszy z polskim LEKTOREM"

Zaraz pod tytułem jest napisane :
Hobbit: Niezwykła podróż (3BD) Edycja rozszerzona

polski dubbing * polskie napisy do wersji oryginalnej *

użytkownik usunięty
adammarzenka

Wiem co tam jest napisane.

NIestety , napisałem w sprawie dubbingu do galapagos, i wychodzi na to , że mają błąd na stronie.Nie będzie dubbingu... :(

ocenił(a) film na 7
adammarzenka

No i prawidłowo ! Uf.

Joecrou

Liczyłem na napisy / lektora / dubbing.

adammarzenka

Mam pytanko , Galapagos tobie odpowiedział czy to są tylko twoje przypuszczenia ?

misiek73169

Tak zadałem pytanie na stronie , i dostałem odpowiedź na e-mail.

użytkownik usunięty
adammarzenka

Jest dobrze :)

ocenił(a) film na 8

http://www.film-arena.cz/recenze/blu-ray-hobit-neocekavana-cesta-prodlouzena-ver ze-963 lektor, jest sampel pod linkiem na dole :)

mrsepo

Tak i to bardzo dobry lektor.

adammarzenka

Hej mam pytanie czy w Hobbicie wersji rozszerzonej na BD również macie menu po angielsku?
Film odtwarzam na Ps 3 i w menu konsoli mam ustawiony język polski dla menu BD/DVD a mimo to jest w całości po angielsku.

onezym

Tak w wersji angielskiej. Jednak każdy dodatek ma polskie tłumaczenie.