PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 421 tys. ocen
7,6 10 1 420568
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

co jedzą elfy?

ocenił(a) film na 8

na filmie krasnoludy narzekały, że mięsa u elfów nie ma, to znaczy, że elfy są wegetarianami?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Norven

Popieram twoje zdanie z osobami takimi jak katie to forum nie zginie.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Tylko zgnije.

Norven

Och, jeśli ma wiedzę, której nie powstydziłby się PJ to rozumiem skąd posty wychwalające Hobbita - po prostu o Śródziemiu wiedzą tyle co nic. xD

ocenił(a) film na 8
eweczka_spoko

Ja bym napisał, że o wszystkim wiedzą tyle co nic.

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

To że PJ wiele po zmieniał nie znaczy że nie zna prozy Tolkiena na wylot - to jest pierwszy i największy fan twórczości profesora ty to mogła byś mu co najwyżej pantofle pucować :] nieudany trolling i próba uchybienia ..prawdziwym fanom :] żegnam.

ocenił(a) film na 9
jukatos

Wiesz że jeśli jedynie takie skojarzenia przychodzą ci na myśl musisz być krypto gejem ? Nie chce cię martwić ale może już pora przestać oszukiwać spł i przyznać się do swoje prawdziwej orientacji ?

ocenił(a) film na 8
Norven

Nie napisałem co. Widać sam jesteś krypto homosiem hahahahahahahaah

ocenił(a) film na 9
jukatos

No to masz problem ..bo ja w ogóle o tym nie myślałem sam to zasugerowałeś... Spadaj .

ocenił(a) film na 8
Norven

Pierwszy pisałeś o gejach, ciepły homosiu.

Norven

Nikt nie zna prozy Tolkiena na wylot - na to potrzeba całego życia.

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

Więc co się mówi ? No słucham ?

Norven

WTF w ogóle?

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

Obraziłaś moją koleżankę ....dziewczyna siedzi w klimatach śródziemia 11 lat a ja ponad 13 więc śmiem twierdzić że jakieś pojęcie o Tokienie mamy ...

ocenił(a) film na 8
Norven

Czytanie w podstawówce hobbita nie czyni ciebie eksperta.

Norven

Och Norven - naprawdę bawisz mnie ty i ta twoja katie_17 - obrażać się o coś, co zostało powiedziane w internecie przez osobę, która was nie widziała na oczy i której wy też na oczy nie widzieliście.

eweczka_spoko

Od kiedy wypowiadanie się pozytywnie o Hobbicie świadczy o stanie posiadanej wiedzy na temat Tolkiena? To że mi się film podobał nie znaczy że nic o nim nie wiem, albo nie zdaje sobie sprawy jak dużo jest namieszane względem pierwowzoru. Tak się składa, że mam ogromną wiedzę w tym temacie bo w Śródziemiu siedzę od 11 lat, wiec nie waż się twierdzić że na ten temat nic nie wiem bo w ten sposób obrażasz mnie gorzej niż najbardziej debilne wypowiedzi jukatosa czy innych trolli ! Jeszcze nikt nigdy mnie tak nie znieważył :/

katie_17

Och, uważaj, żeby ci żyłka nie pękła.

eweczka_spoko

Poza tym wcale mnie nie znasz więc daruj sobie ocenianie co wiem, a czego nie. I nie odpowiedziałaś na moje pytanie pani mądralińska. Twierdzisz że ja mam wysokie mniemanie o sobie? Spójrz na siebie, a potem czepiaj się innych. Az dziw że taka zadufana w sobie osoba może być fanka Tolkiena. Z drugiej strony w Śródziemiu też w 1 erze świata nie brakowało zadufanych w sobie postaci więc to może dlatego tak polubiłaś te książki. W końcu swój do swego ciągnie.

ocenił(a) film na 8
katie_17

Do bardziej pasowałoby do was, jak to określiłaś norvena i siebie, fajni i mądrzy ludzie buehhuehue śmiech.

ocenił(a) film na 10
katie_17

Dzięki starałem się.

ocenił(a) film na 10
jukatos

Powiedział prawdziwy mistrz opanowania i nie robienia z siebie pajaca.

ocenił(a) film na 8
adrian229

Wreszcie coś mądrego napisałeś.

katie_17

Mówimy o tej pani co całkiem na poważnie rozważała przejęcie Pierścienia Władzy i zostanie nowym Władcą Ciemności?
Faktycznie, strasznie wrażliwa z niej panienka.

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Bo to wina pierścienia. A co do zwierzątek to całkiem możliwe że była delikatna. Bo elfowie bronią zieleni i kochają zwierzęta.

ocenił(a) film na 8
adrian229

W Rivendell na każdym trawniku jest tabliczka "Szanuj zieleń"

ocenił(a) film na 10
tar_atanamir

Tak to właśnie działa u elfów.

adrian229

Nie wina pierścienia, bo jak sama przyznała pożądała go na długo przed tym nim Frodo jej go ofiarował. Akurat Galadriela to typowy przykład samicy alfa, która pragnie rządzić (dlatego opuściła Valinor). Wystarczy spojrzeć na biednego Celeborna który ledwo wystaje spod jej pantofla i pełni przy niej rolę króla małżonka.

ocenił(a) film na 10
Xoxoxox

Nie pierścienia władzy ale jej pierścienia Neni bodajże. Masz racje typowa samica alfa co każdego trzyma "mocno za jaja" że tak się wyrażę.

adrian229

A co z nim nie tak? Trzy zostały wykute przez Elfy bez pomocy Saurona i nie miały korumpującego wpływu na posiadacza jak pozostałe pierścienie.

ocenił(a) film na 8
katie_17

"Już widzę jak Galadriela je pieczeń z sarny która osierociła dwójkę młodych. Pani Lorien padła by na zawał."- przypomniała mi się scena z Denethorem gdy Faramir samobójczo szarżował na armię z Mordoru a on zasuwał mięcho i pomarańcze.

ocenił(a) film na 10
tar_atanamir

poprawka, Denethor wpieprzał winogronka i pomidorki :P

ocenił(a) film na 8
Bouddica

Trzymał w garści ociekające tłuszczem udko ptaka :)

ocenił(a) film na 10
tar_atanamir

a jak Faramir dostaje strzała to zagryza pomidorka :)

Bouddica

nie za czerwony sok jak na pomidora? :p

ocenił(a) film na 10
m_m1902

no doba, może to była gondoriańska odmiana pomidora, albo jakieś tam przypominające pomidorki cherry jagódki :D

Bouddica

cały czas myślałam że to jakiś owoc :)

adrian229

"Elfy z Lorien zwykle patrolują tereny gdyż mają bardzo rozległe ich połacie." - co ma to do rzeczy w kontekście mojej wypowiedzi o lembasach?
Galadriela wcale taką delikatniutką postacią nie była. Miała wziąć udział w buncie Noldorów przeciwko Valarom po kradzieży Silmarilów, możliwe, że brała również udział w bratobójczych walkach w przystani Alqualonde... Toteż wizja delikatniutkiej Galadrieli, która nie zje sarenki, bo ta "osierociła" młode jest idiotyczna.

ocenił(a) film na 10
eweczka_spoko

Lembasy to chleb podróżnych a patrolowanie rozległych puszczy to podróże pomyśl to zrozumiesz. Zbuntowali się Noldorowie cały hufiec i większość z nich została do buntu wciągnięta siłą w tym pewnie Galadriela.

ocenił(a) film na 10
Gandalfnator

Taki poziom inteligencji mnie zawsze urzeka.

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 9
adrian229

rano skamienieje....;) Nie martw się.