Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Żarty

ocenił(a) film na 10

Myślałem że sobię obejrzę przed Gwiazdką a tutaj patrzę 27 grudnia w Polsce a 10 świat masakra...

ocenił(a) film na 7
DonOmar

Australia 26 grudzień ma premierę. To nie jest świat?

ocenił(a) film na 9
straightlines

A Japonia w lutym ;)

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Marne pocieszenie :/ Żyjemy niby w wolnym kraju, to czemu robią takie opóźnienia premiery w porównaniu z innymi krajami? Może jakaś cenzura czy co??!

ocenił(a) film na 7
magja1989_

Cenzura?? Nie jesteśmy od wielu lat państwem satelickim, więc nie pisz bzdur o cenzurze i ciesz się, że właśnie nie mieszkasz w Japoni.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja nawet przecież nic nie stwierdziłam.... Postawiłam pytanie, na które najwyraźniej nie umiesz odpowiedzieć -więc po co się wypowiadasz?
Nadal nie pociesza mnie to, że jedynie w Japonii będzie później premiera niż w Polsce. Umiesz podać za to jakiś logiczny powód?

ocenił(a) film na 7
magja1989_

Odpowiedziałem Ci wyraźnie na Twoj pytanie. Nie jesteśmy już od wielu lat państwem satelickim więc jaka cenzura? Logiczny powód jest taki, że zawsze parę miejsc ma później premiery. Zwykle jest to z powodów logistycznych, często równiez z zakolejkowania zależnego od inicjatywy dystrybutorów na dany kraj. Nie narzekaj bo kiedyś często premiery opóźnione były nawet o kilka lat, na szczęscie nie pamiętasz tych czasów. Ciesz się, że będzie.

ocenił(a) film na 6
DonOmar

Poluj na pokazy przedpremierowe. A nóż się uda obejrzeć wcześniej :)

Generalnie, jak już doczekamy światowej prenmiery, to te 2 tygodnie nas nie zbawią - wystarczy zapomnieć o Filmwebie i unikać recenzji osób, które rzekomo mieszkają w Chicago i własnie wróciły z seansu.

ocenił(a) film na 7
S_T_P

A po co nam Chicago? Wystarczy odwiedzić: Czechy, Niemcy, Słowację (12 grudzień) lub Ukrainę (18 grudzień) :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Masz to jak w banku. Nie będę zarzucał spojlerów jednakże postaram się wystawić sprawiedliwą ocenę. Naprawę liczę, że tym razem będzie lepiej i wystawię minimum 8:)

ocenił(a) film na 10
S_T_P

"Nuż", a nie "nóż" ;)

ocenił(a) film na 7
RaptorRed

A nóż widelec...:D

ocenił(a) film na 10
straightlines

W takim sensie tak, ale nie w sensie "a nuż się uda" xD

ocenił(a) film na 7
RaptorRed

No właśnie sens jest ten sam:D

ocenił(a) film na 10
straightlines

Niech Ci będzie xd
Ale pisze się przez otwarte ;)

ocenił(a) film na 7
RaptorRed

To bardziej dwie formy oboczne, które są dostępne:) Pisane przez "ó" jest archaizmem ale nie jest błędem taka forma pisowni:)

DonOmar

ale przecież premiera jest 27 lisopada

ocenił(a) film na 10
monochromo

Valarowie, dajcie, żeby tak było..

RaptorRed

tak jest bo mam dwa bilety na jutro na 17, w tym jeden wolny, jak ktoś z Gd to chętnie sprzedam :)

monochromo

a sory, ślepa jestem, serio grudzień

ocenił(a) film na 10
monochromo

Nareszcie się zorientowałaś.