Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie będę wspominał już o tych żenujących scenach typu ucieczka w otwartych beczkach rzeką,romans czy idiotyczna walka ze smokiem w środku góry.Chciałbym zauważyć kolejne bezsensowności :
1.Thorin ucieka do strażnicy,bo tam może być wyjście.I znajduje tam ciała krasnoludów?!Ciała,nie kości!?Przecież minęły dziesięciolecia od kiedy smok wtargnął do góry siejąc śmierć,a tu leżą sobie ciała jakby to było tydzień temu!
2.Bilbo próbuje zatrzymać smoka gdy ten wyrusza zniszczyć miasto,potem jest ta żenująca scena ze złotem,które zalewa komnatę.Zalewa tak że smoka nie widać,a Bilbo to przeżywa!!Jak?odfrunął?
Nawet dla ludzi którzy nie czytali książki to bzdury.
Ja żałuję kasy wydanej na kino.

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

Racja scena ze złotem jest żenująca.

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Co do drugiego to złoto nie zalało całej komnaty,a Bilbo stał na lekkim podwyższeniu dlatego nic mu się nie stało...

ocenił(a) film na 7
Velice

Niby stał na lekkim podwyższeniu, ale ten smok był cały zatopiony mimo wszystko to musiało być niezłe wgłębienie, a wcześniej było pokazane, że wcale takowego nie ma. Teraz mnie to ciekawi, to chyba niedopracowanie.

ocenił(a) film na 10
adamkocemba

Jeśli smok podwędził ciała, nie rozłożyły się.

ocenił(a) film na 7
adamkocemba

Co do "1" biorąc pod uwagę temperaturę jaka panuje ( może panować) w tych skałach, całkiem możliwe, że fizyczność nie uległa większym zmianom.

nieobecna1

No tak,ale pamiętasz jak w DP weszli do komnaty z księgą w Morii?Jak tam to wyglądało?Według książki minęło ponad 100 lat od wygnania krasnoludów z góry przez smoka.

ocenił(a) film na 8
nieobecna1

Ciała uległy mumifikacji, co w górach jest jak najbardziej możliwe. Jedyne co mnie trochę zniesmaczyło to niepotrzebny wątek romansowy. Sztuczne to było i mogli sobie to darować, ale ogólnie bardzo mi się podobał. Nawet lepiej jak książka.

adamkocemba

Scena nr 1 to jedna z najlepszych scen w filmie. Bardzo wzruszająca. I jeszcze jak Thorin mówi, ze jesli to ma sie skończyć ogniem, to spłoną razem - cudo!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie o tym mowa była w temacie. Albo odnoś się do tematu albo nie zaśmiecaj bzdurami, których tu piszesz o wiele za dużo.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Jak to nie odnosi się do tematu ?! Autor tematu pisze o strażnicy ( w negatywnym aspekcie chyba ? ) A Kamil opisuje tą samą scenę ale w innym aspekcie ( pozytywnym wg. niego) to raczej się odnosi do tematu. Jeżeli masz zamiar się go czepiać dla „zasady” chociaż w danym momencie nie masz o co , to takie zachowanie jest przykre i to bardzo. A powiedz mi, namyśliłeś się względem pisania opinii o „naszych” filmach i „naszych” ocenach czy rezygnujesz?

calays

W tym temacie mieliśmy wymienić żenujące sceny według nas.Jeśli kamil uważa, że ten film nie ma żadnej, to nie powinien się wypowiadać.

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Jeżeli chcesz , żeby ludzie wymieniali TYLKO żenujące sceny to przydałby się dopisek ( możesz tylko wspominać żenujące sceny – jak chcesz bronić sceny/filmu - to wypad z tematu). Swoją drogą - żenująca jest dla mnie scena gdzie wielki Bolg ze swoim oddziałem cichaczem przemieszcza się po starych dachach i nie robią żadnego większego hałasu. A z tego co ty wymieniłeś to nie zgadzam się z punktem 1 z pewnością , mnie ta scena się podobała ale to moje odczucia ty masz inne. (można też w tą stronę odp. na twój temat).

calays

Ja nie jestem autorem tematu to po pierwsze :D.Po drugie dopisek jest w samej nazwie tematu - Żenujące Sceny.Jakby ktoś chciał, aby były wymieniane również pozytywne, to by dopisał to.

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Spoko, przepraszam ;) „można tak i można siak”. Mogą być same żenujące albo choćby takie wpisy jak moje gdzie wymieniam swoją żenującą scenę + pytam się czemu wymieniona przez kogoś scena jest wg. tej osoby właśnie żenująca – i to nie jest złośliwość tylko czasem jestem ciekawa co złego widzieli w danej scenie inni użytkownicy.

calays

Możesz pytać dlaczego ktoś uważa dane sceny za żenujące, ale w temacie, w którym ktoś prosi o wymienianie scen kiepskich niech nikt nie wymienia scen, które mu się podobały :D

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Oj, tam to zależy kto chce jak nawiązać konwersację ;) Kamil nie wpadł na to , żeby rozwinąć myśl. Bo sama myśl przewodnia nie była do końca taka zła. Można było go łagodniej „upomnieć” tym bardziej, że nie zaczęło się od jakiś wyzwisk typu – „idioto nie wiesz co piszesz , wszystkie sceny są dobre” , wymienił jedną w podtekście do 1 punktu tematu ( może nie zrozumiał do końca, ale jakby nie patrzeć przykład swojej sceny odnosił do sceny przedstawionej) . To by można rozwijać na wiele sposobów – prawa jest taka , że straightlines mnie dziś okropnie wkurzył i dziś jest jeden jedyny dzień gdy ja mam zamiar "gnębić go" na każdym kroku dlatego pojawił się mój wcześniejszy komentarz.

calays

Pisząc nie na temat odniósł się do pewnej rzeczy z tematu, to prawda :D

Ech to gnębienie w internecie, szkoda czasu i energii życiowej ;), którą można spożytkować w inny sposób.

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Oj, moja tolerancja trwała miesiącami, jeżeli można o kimś powiedzieć tak nie znając osobiście tej osoby to możne nawet i go lubiłam , potrafiłam się z nim zgodzić w różnych sprawach, w innych nie ( ogólnie nie trzymam żadnej strony , nie w sumie swoją własną) ale chciał to ma. Kobiety od rana po sylwestrze się nie wkurza , ot taki morał ;)

calays

Morał na wszelki wypadek zapamiętam ;)

ocenił(a) film na 8
karol9_16

Temat bez sensu, bo żadna scena nie jest żenująca. To zbyt mocne słowo.

kamilxxx09

To twoje zdanie.Według mnie jest tam przynajmniej jedna scena, która jest żenująca.Scena miedzy Kilim a Tauriel w laketown.

karol9_16

Nie wiadomo jak powinnismy to odebrac. Wolę poczekac do 3 czesci i zobaczymy co z tego wyniknie.

kamilxxx09

Mi trzecia część nie jest do niczego potrzebna, aby stwierdzić, że ta scena z drugiej części mi się nie podoba.

karol9_16

A mi się podoba.

kamilxxx09

A czy ja piszę, że ma się Tobie nie podobać?Napisałem jedynie, że mi nie przypadła do gustu.

karol9_16

Spoko spoko.

straightlines

Pisze przecież na temat.

kamilxxx09

Temat o scenach żenujących a ty nam przedstawiasz najlepsze. Nie rozumiem tego.

hr_dooku

Trudno.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie na temat piszesz.

straightlines

Na temat. Powiedziałem, ze to co załozyciel tematu uważa za minus, ja uważam za plus. A w szczególności punkt 1.

użytkownik usunięty
adamkocemba

Z kolei w Morii Gimli nawet nie wiedział, że Balin i reszta nie żyją, a tymczasem drużyna znalazła same kości. Też trochę nie bardzo to wyszło.

ocenił(a) film na 9
adamkocemba

Zwróć uwagę że oni wtedy powiedzieli ze to ci co nie dawno przybyli.
Czyli ciała tak szybko się nie rozpadły.

adamkocemba

Wyraźnie jest powiedziane w filmie , że te osoby musiały przybyć tutaj później w nadziei odzyskania tego co straciły. Po prostu nieuważnie oglądałeś.