Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Trzyma poziom Władcy Pierścieni. Fabuła obszerna i interesująca, efekty i scenografia jak zwykle na bardzo wysokim poziomie. Może kilka scen nie wyszło do końca tak dobrze jak mogło by wyjść ale jestem skłonny wybaczyć Jacksonowi te niedociągnięcia. Wg. mnie Pusytkowie Smauga jest lepsze od pierwszej części. Ze zniecierpliwieniem wyczekuje lipca i kolejnej części.

ocenił(a) film na 6
verigut

Jakiego lipca? :P Od dawna wiadomo że trójka dopiero za rok :(

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Na filmwebie jest informacja, że premiera jest w lipcu 2014 http://www.filmweb.pl/film/Hobbit%3A+Tam+i+z+powrotem-2014-662242
a na imdb, że w grudniu. Osobiście mam nadzieję, że nasi rodacy się nie mylą.

ocenił(a) film na 6
verigut

Jakbym nie był pewien to bym Cie nie poprawiał :) Premiera oficjalnie w grudniu 2014.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

A więc, ze zniecierpliwieniem wyczekuje grudnia :)

ocenił(a) film na 6
verigut

; )

ocenił(a) film na 6
verigut

Cóż, nasi rodacy jak zwykle są w błędzie :P
Premiera niestety będzie w grudniu.

ocenił(a) film na 2
verigut

Lipca też akurat wyczekuję, bo będzie wolne. Ale kolejnej części...? Nie bardzo, szczerze mówiąc ;)

verigut

To był Hobbit jakiego chciałem. Nie powiem, że spodziewałem, bo było nawet lepiej niż rok temu. A za rok musi być przecież jeszcze lepiej, w końcu to finał.

kamil_sawicki

Na finale wszyscy pospadają z foteli:)

verigut

Fajnie byłoby cieszyć sie już w lipcu, ale to nierealne ;) Dopiero w grudniu trójeczka - co i tak uważam, że jest krótkim okresem czasu jak na produkcję takiej skali.
A film - choć nie nalezy do mojego ulubionego gatunku - według filmwebu niespełna 50 % w moim guście - mnie zachwycił. Wielkie brawa dla ekipy!

ocenił(a) film na 7
anitaKawenska

Dlaczego nie realne? Zdjęcia zakończyli 6 lipca 2012 roku. Trzy lata powinny wystarczyć na dokończenie. Wydaje mi się, że opóźnianie premiery jest raczej chwytem marketingowym i polowaniem na oscary.

ocenił(a) film na 10
verigut

Film w 100% w lipcu. Peter'wo Jackson'owi zależy na kasie, a w tym czasie nie ma innych filmów, które mogłyby zagrozić Hobbitowi do zarobienia miliarda w krótkim czasie, bo w wakacje więcej ludzi ma wolne i pójdzie do kina

ocenił(a) film na 9
joan19

Już od dawna jest oficjalne stanowisko MGM o przesunięciu premiery 3 części Hobbita z wakacji na zimę 2014, a dokładniej na grudzień 2014.

ocenił(a) film na 7
verigut

Przepraszam, 2 lata, nie 3.

verigut

http://www.deadline.com/2013/02/the-hobbit-3-release-date-moved-to-december-17-2 014/ 3 część będzie w grudniu