W trailerach jest scena z mirkwood gdzie hobbit z przerażeniem ogląda pierścień i łapie się za usta. Moje hipotezy :
- usłyszał przez pierścień pająki,
- zobaczył oko Saurona,
- zdał sobie sprawę z wpływu pierścienia,
- poprzez pierścień zobaczył kłopoty Gandalfa w Dol Guldur.
A moja jest taka, iz Bilbo chce się pozbyć pierścienia, jednak ten go znajduje, wtedy podnosi go i jest nieco przerażony tym faktem.
Wg mnie był przerażony jego stratą, a wyraz jego twarzy mówi "bałem się, że cie straciłem".
Całość zapewne ma pokazać zgubny wpływ pierścienia na jego posiadacza.
Też tak myślę. W jednej ze scen (nie pamiętam czy trailera, spotu czy videobloga) widać jak Bilbo leży w obozowisku, obraca go w palcach i chłonie wzrokiem, jak to Frodo miał w zwyczaju robić.
a ja jestem ciekawy, czy Sauron w jakiś sposób odczuje, że pierścień działa, tzn. nie leży gdzieś zapomniany w mule
Pierścień miał władze nad każdym kto wchodził w jego posiadanie, tylko jeśli był mężny i odważny mogło trwać to ciut dłużnej niż w przypadku osobników fałszywych, tchórzliwych czy złych ...
tylko twoja hipoteza logiczna i spójna z ksiązką :)
Stalowoki troche się zagalopował, szczególnie, ze słyszeniem pająków i widzeniem co słychać u gandalfa :)
właśnie posiadacze pierścienia wg książki nie mogli się z nim rozstać, a co dopiero żeby chcieli się go pozbyć :) Pamiętasz Bilba z Lotr ktory gdy nie może znaleźć pierścienia jest przez moment przerażony, a gdy go znajduje, w podobny sposób chwyta się za usta?
Wiec niestety musze cię zmartwić :D ale twoja hipoteza sie nie sprawdzi :)
Bilbo będzie próbował pozbyć się go ( scena trailera z premiery) ale pierścień nie będzie chciał "uciec". No a potem będzie coraz większe przywiązanie do niego ;) Taka jest moja teoria ;p
Ale pierścień ma moc związywania istot ze sobą(patrz gollum mordujący brata,aby go zdobyć). Przecież smeagol też był hobbitem a nigdy nie chciał się go pozbyć. Moj ostatni argument w tej dyskusji, jest taki, ze próba pozbycia się pierścienia byłaby niespójna fabularnie i zbyt trudna do pokazania. Pozatym pierścień conajwyżej chciał opuścić swego właściciela, ale nigdy właściciel nie chciał się go pozbyć. Frodo, również jak wiesz miał z tym małe problemy na zboczu góry przeznaczenia :P
Bilbo jest zaniepokojony mocą pierścienia, i widząc go leżącego niedaleko, próbuje uszkodzić mieczem. Potem podnosi go, i od tamtej pory za nic się go nie będzie chciał pozbywać :) No ale zobaczymy jak to będzie :P
Zapewnie tak właśnie będzie pierścień nim zawładnie i już nię będzie chęci pozbycia się go aż 60 lat ;) heh :)
Wszystko się okaże w kinie film zapowiada się extra i teraz tylko czekac :P :) hehe
hehe, dobra a moim zdaniem ta scena przedstawia zszokowanego Dildo Vagginsa po tym jak uświadamia sobie, że jego interes jest za duży, żeby zmieścił się na nim pierścień. Koniec dyskusji na bank tak bedzie nawet nie probujcie sie kłócić, bo to ewidentnie widać
..wiesz co, to rozumienie pająków po założeniu pierścienia było w książce :)
Ciekawe, czy PJ to zmieni - orłom niestety odebrał mowę...
W książce Bilbo słyszał pająki normalnie, w filmie po założeniu pierścienia. Z tego co pamiętam :)
Na pewno nie o pająki chodzi, bo to już jest scena po walce z nimi. Myślę, że to będzie chodziło o Nekromantę.