Krótki fragment walki Gandalfa z Sauronem nagrany kamerą :) http://www.youtube.com/watch?
v=dRjkaBm1yes
Wow ! To wygląda fantastycznie ! Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę to w kinie! Gandalf naprawdę popisał się tymi czarami ;)
Laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.Qrde nie pokazujcie wiecej fragmentow bo czlowiek musi czekac 2 tygodnie z wypiekami na twarzy.
nie klikaj bo i tak nic nie tracisz straszna kopia ja juz wiecej nie wchodze na zadne filmy i czekam wytrwale do premiery polskiej !.
Widziałam dzis w kinie w UK.
Ten fragment przypomniał mi scenę Egzorcysty, to wbicie Gandalfa w ścianę przez demoniczną moc, to lewitowanie. A także tekst orka: We are legion. Jesteśmy legionem. W Egzorcyscie Demon tak właśnie mówił.
Tolkien był chrześcijaninem, więc jego powieści nawiazują do Bibli.
Koleżanka ma rację i to by miało nawet sens :] bardzo mnie cieszą takie niuanse.
O kurczę.
Coś pięknego.
Mam coraz większą nadzieję, że zobaczę jednak Saurona w postaci cielesnej.
Nie ma Saurona w postaci cielesnej :) Ale jest bardzo ciekawa i ładna interpretacja wizualna Oka, które wszyscy znają z LOTR... o nawet w linku poniżej ;p
Świetne ukazanie go w źrenicy w efekcie wychodzenia z poprzedniej postaci i jako Oko i czarny dym i te fale pola jasności vs ciemność dym .... EPICKIE dwójka będzie DUŻO DUŻO lepszym filmem od jedynki .
Właśnie Sauron jako źrenica Oka to coś, czego się kompletnie nie spodziewałam.. a ta jego ognista sylwetka.. Eru Litościwy, ześlij mi bilety na premierę, błagam...
Albo Morgoth'cie przyjdź raz jeszcze ... i odeślij do Angbandu "Polskich " dystrybutorów ! Niechaj cierpią długo i boleśnie za krzywdę wobec Polskiej widowni !
Sauron wygląda epicko i pokazuje jaką ma moc nawet tak osłabiony jak pod koniec III ery. Sauron w pełni mocy musiał budzić przerażenie, a co dopiero Morgoth 0.0
Wolę sobie nawet tego nie wyobrażać.. Sauron mnie po prostu rzucił na łopatki, zwłaszcza ta manifestacja Oka...
O tyle o ile od Saurona czuć samą grozą - o tyle od Morgotha biła by jeszcze niegdyś utracona duma - czy może bardziej adekwatnie - cień wielkości i majestatyczności z okresu gdy był najpotężniejszym i najdumniejszym z Valarów.
Morgoth to jest właśnie postać którą z chęcią bym zobaczył na ekranie - trzeba pamiętać że jednak o ile Morgoth był potężniejszy i bardziej wpływowy niż Sauron to jednak jego zło opierało się na prymitywnej sile i okrucieństwie - a Sauron był bardziej w swych działaniach przemyślny i pokrętny jego zło opierało się na zdradzie nienawiści kłamstwach , skłócaniu - przebiegłości i wypaczaniu postrzeganego świata przez opętanych prze niego ludzi Saruman (stwierdzenie że nikt niema takiej siły by mu sę oprzeć ...Denethor stwierdził gdy ujrzał armie mordoru pod murami że Theoden go zdradził i opuścił ze strachu przed potęgą czarnego kraju .)
Fakt, ale Sauron tez był okrutny...kiedy przejął władzę w Numenorze to kazał składać ofiary z ludzi na cześć Morgotha i palić ich żywcem. Nawet w momencie kiedy Numenor był już zatapiany to stosy wciąż płonęły, a Sauron z zadowoleniem patrzył na cierpienia sowich ofiar. Obaj byli źli, Morgoth był zagrożeniem dla całej Adry, a Sauron tylko dla Śródziemia
Święta świętami, ale czas może się znajdzie, a poza tym 25-tego jest też mini-maraton Hobbita w CinemaCity :P
Bez jaj!!!.Po co pokazujecie fragmenty w tak kiepskiej kopji ???.Zart jakis czy co ???.Ludzie zmadrzejcie troche bo to poprostu zalosne jest.
Mocna scena! Gandalf dokładnie wiedział, że wchodzi do pułapki zastawionej przez nieprzyjaciela.
Dystrybutora filmu w Polsce można by potraktować w podobny sposób. Co to ma znaczyć, że polscy fani muszą czekać dwa tygodnie dłużej na premierę od reszty Europy?? Draństwo. Na szczeście miałam okazję oglądać Hobbita w Anglii, ale zobaczę jeszcze poslki dubbing w Święta.
Spokojnie - przyjacielu nikt cię nie zmusza do oglądania to akt miłosierdzia od tych co widzieli dla tych którzy przez chciwość tych bydlaków z dystrybucji nie mogą cieszyć się filmem już teraz jak reszta cywilizowanego świata ...tak jak by św nie miał nic lepszego do roboty - ja np chce spędzić przy rodzinnym stole niż gimnastykować się by powiązać degustacje całego smacznego jedzonka z zimną wódeczką a seansem w kinie ... ale do tych pał to nie trafia ... oni myślą że wszyscy popie alają po Centrach handlowych ...w Św....
Mów za siebie. Ci, którzy nie maja rodziny, to mają się zabunkrować na trzy dni świąt?
A czy ja komuś czegoś zakazuje lub nakazuje - chcesz możesz sobie iść gdzie chcesz ...twoje życie twoja wola - choć nie wierze że nie masz już matki ani ojca ? W te dni powinniśmy sobie zreinterpretować co dla nas jest najważniejsze i temu poświęcić swój czas a tak jak kocham dzieła Tolkiena tak rodzina jest u mnie na najwyższym miejscu i nie będę jej stawiał przed filmem i kinem... ale to mój problem .
W trzeciej części będą trzy bitwy: najpierw Smaug vs. Laketown, potem Galadriela i spółka na ratunek uwięzionemu Gandalfowi w Dol Guldur, a na deser Bitwa Pięciu Armii. Miodzio!
A więc 3 bitwy + powrót Bilba + pomost między Hobbitem a LotR = ok 3,5 godz film. Mam nadzieję, że nie powycinają dużej ilości scen i film trafi w takiej długości do kin.
Nie no, nie rób sobie jej, bo żaden Hobbit nie podskoczy Władcy Pierścieni - nie ta kategoria, nie ta - najwyższa w przypadku LOTR-a - półka.
@ hr_dooku: żadna wytwórnia nie wypuści do kin młodzieżowego blockbustera o długości większej niż niecałe 3 h.