Mam nadzieję, że w drugim Hobbicie darują sobie sporą część humoru jaka była w pierwszej części. Jakoś po prostu nie pasuje mi to do tego filmu. Śmierć króla goblinów, kąpiel krasnoludów, puszczanie przez killiego oczka do elfki, albo scena z trollami. Wiem, że Hobbit to zupełnie co innego niż lotr, ale jednak po cichu marzy mi się film w podobnej tonacji co lotr.
Racja jednak puszczanie oczka czy kąpiel krasnoludów, nie należą do tych najgłupszych scen. A są nimi np: śmierć króla goblinów, głos jednego z trzech trolii (w ogóle nie pasuje do takiej dużej bestii), śpiew goblinów i ten ich posłaniec też beznadziejny, te rzucanie u Bilba talerzami itd krasnoludów też takie bajkowe i nierealistyczne, Radagast, jego jeżdżenie na królikach i scena z jeżem - normalnie jak w opowieści z narnii, no i ten ptak na końcu stukający pod Samotną Górą, choć to to już jest drobiazg. Mam nadzieję że 2 część będzie przypominać powagą lotra, a po trailerach, szczególnie drugim na to wygląda.
Ja tam uważam, że w filmie było za dużo niczym nieuzasadnionych scen walki, przez które przypomina on trochę jedną z tych nowych ogłupiających bajek dla dzieci, gdzie tylko się leją.. piosenki natomiast są JAK NAJBARDZIEJ na miejscu i pasują do klimatu opowieści, szkoda, że pewnie między innymi przez takich jak wy, jest ich tak mało w pierwszej części, a i tak 2/3 zostały wycięte z wersji kinowej.
Tam gdzie będzie luźniej, będzie i humor. W Lotrze też on był. Ale humoru na pewno nie będzie w Dol Guldur czy w mrocznej Puszczy.
Będzie. W mrocznej nazywanie miecza przez Bilba będzie humorystyczne, i zapewne wcześniej pojawi się jeszcze coś humorystycznego( może przenoszenie Bombura? ) A w Dol Guldur pewnie jakiś humor wprowadzi Radagast...
Nie czytałem dokładnie wszystkiego, aby za mocno nie spoilerować, ale będzie to humorystyczna scena.
Może to będzie coś takiego:
BILBO: Mieczu nazywam cię żądłem! Buhahahahah! (Bilbo wybucha demonicznym śmiechem)
ŻĄDŁO: Uuuu super tatku!!!! (w wyobraźni Bilba)
Co? W dwójce bedzie humor, może troszke mniej niż w jedynce ale będzie go sporo.
Humor może być jak najbardziej, ale ważne by było żeby był on na poziomie, tak jak np w lotrze.
Jeśli wierzyć doniesieniom najbardziej humorystyczna scena ma byc z Legolasem i Gloinem. Ale nie jest to potwierdzona informacja.
Odrobina humoru nie zaszkodzi ;) Myślę, że tu na Radagasta możemy liczyć :D
Zresztą...scena w grobowcach Nazguli pokazuje, że ów Czarodziej jest jednak nieco "oderwany", w pozytywny sposób rzecz jasna, od rzeczywistości :-)
Racja:) Jeśli się sprawdzi to co pisałem o Legolasie i Gloinie to będzie chyba najlepszy humorystyczny wątek drugiej części:)
A no :-))) Podejrzewam, że się sprawdzi.
Pamiętam chyba 1 trailer jeszcze z Nieoczekiwanej Podróży. Tam była krótka scenka, jak Gloin jest cały w pajęczynie i chyba Legolas trzyma jakiś mały portrecik żony Gloina :-)
Tak więc jestem niemalże pewien, że taka scena będzie :-)
Aaa tak. Chyba gdzieś pisali, że Legolas spyta Gloina o to, kim jest krasnolud na obrazku, mający dłuższą brodę od niego. Okaże się, iż mowa o jego żonie :)
Czytałem opinie po tym 20 minutowym pokazie, i humoru jest nadal sporo, jednak klimat jest już nieco poważniejszy. Scena nazywania miecza przez Bilba, scena z krasnoludami i Bardem(jeden moment z owej sekwencji) albo beczki, w tych scenach napewno będzie humor.
Będzie sporo humoru, ale raczej nie tak jak w jedynce. Niech jedynka pozostanie taka lekka, bo to dopiero początek przygody i w ogóle, a dwójka niech już powoli będzie poważniejsza :)
Jak się słucha ścieżki dźwiękowej to przeważa tam w tych rytmach niepokój, groza, sporo akcji.... w zasadzie myślę, że druga część właśnie taka będzie. Głównie będzie wiało grozą, towarzyszyć będzie ciągle atmosfera niepokoju, ucieczki przed złem etc. Oj druga część Hobbita zapowiada się fenomenalnie! :-)
P.S. Utwór FLIES AND SPIDERS - zdecydowanie polecam, aż podskoczyłem w niektórych momentach! :-)))
Racja, soundtrack raczej mroczny, a przytoczony przez Ciebie utwór świetny. Czytałem opinie ludzi po tym pokazie 20 minutowym, mówią że klimat mroczniejszy, jednak nadal sporo humoru : ) (nazywanie miecza przez Bilba, beczki, rozmowa z Bardem)
Marzyłaby mi się bitwa pod Dol Guldur z udziałem całej białej rady.
Gandalfa, Sarumana, Radagasta, Elronda, Cirdana, Glorfindela, Erestora, Galadrieli, Thranduila. Szkoda, że tego nie będzie ;/