Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Co myślicie o piosence, która leciała na napisach?
Bo dla mnie ona jest Cudowna, Wzruszająca, Epicka.

http://www.youtube.com/watch?v=KxFlieVD204

Irma100

Jest to przeciwieństwo tolkienowskiego klimatu.

hr_dooku

Dokładnie, w tej piosence w ogóle nie czuć klimatu filmowego świata.

karol9_16

Ciekawe, czy podczas napisów końcowych "There and Back Again" będą szkice koncepcyjne przedstawiające bohaterów, miejsca, jak to było z "Return of the King"

hr_dooku

Przekonamy się za rok...

hr_dooku

Moim zdaniem to film był mało klimatyczny. Kompletnie nie oddawał klimatu książki. Nie czepiam się różnic, ale twórcy ekranizacji tak się skupili na rozbudowaniu fabuły, że zatracili jej sens.

Za to piosenka jest super:)

użytkownik usunięty
Irma100

Świetna. W ogóle piosenki z Hobbita bardziej mi podchodzą niż te z Władcy Pierścieni.

Irma100

Ciężka sprawa. W pierwszym momencie mi się nie spodobała, właśnie takie miałam wrażenie że nie pasuje. Dzień czy dwa po seansie zaczęłam jej słuchać i chyba jak się oswoiłam to zaczęłam ją doceniać - miejscami ma naprawdę ładny tekst! Natomiast znacznie lepszy był dla mnie Neil Finn. I tak jak mówi hr_dooku nie do końca jest to tolkienowski klimat, jednak zapewne trzecia piosenka również będzie w tym stylu (tak samo jak we Władcy wszystkie trzy piosenki były w podobnym tonie). Taką przyjęli estetykę i nie będę się kłócić bo oba kawałki bardzo ładne.

ocenił(a) film na 6
Irma100

Dno, beznadziejny popowy kawałek.

ocenił(a) film na 8
Irma100

Dno, kiła i mogiła. Już bardziej chyba się nie dało dobić człowieka na koniec filmu.

ocenił(a) film na 7
Irma100

Słabizna. Nie wiem co im strzeliło do głowy, żeby ją puszczać na napisach...

ocenił(a) film na 5
Irma100

Epickie,wruszające i klimatyczne było Into the West w Powrocie Króla ; I see fire jest tylko dobre,a świetna jest Song of The Lonely Mountain

JvAd97

Uwielbiam The Lonley Mountain, ale to jest moim zdaniem przynajmniej równie dobre.

Irma100

Zgadzam się. Wspaniała piosenka:)