Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

2D czy 3D oraz z napisami czy z dubbingiem?

bramkarz033

Czemu sam nie zdecydujesz ?

bramkarz033

2D, napisy / 3D, HFR, napisy.

ocenił(a) film na 6
bramkarz033

Zapytaj jeszcze jaki popcorn wybrać i miejsce na sali kinowej.

użytkownik usunięty
bramkarz033

Ubierz się ciepło ..
sam wybierz to będzie dla ciebie najlepsza opcja

bramkarz033

3d napisy.

ocenił(a) film na 7
bramkarz033

2d napisy.

ocenił(a) film na 10
bramkarz033

Ja wybiore tradycyjne 2d z Dubbingiem :D okaże się jak tym razem im wyszedł ale mam nadzieję że lux ;)

ocenił(a) film na 9
bramkarz033

Wszystko byle nie dubbing.

kordrum

Rozwiń proszę odpowiedź swą. Wybieram się na dubbing i teraz sprawiłeś, że mam wielki dylemat. Co mam powiedzieć moim dzieciom ? Pomóż.

ocenił(a) film na 6
ewaibogus

Ja Ci rozwinę :P Otóż film wypada dużo gorzej i dziecinniej w wersji dubbingowej... Ponadto głosy pewnie będą podstawione od niechcenia, tak jak w jedynce. Pozatym nie wiem jak można zastąpić głos aktora, który wczuwa się w rolę, jakimś innym, który sobie wypowie tylko napisaną kwestię, zabierze kase i pójdzie. A u nas to już w ogóle... Znowu dali pewnie nasze świetne "gwiazdy"

ewaibogus

Najlepiej wpierw pójdź sam na wersję z napisami, a później z dzieciakami na dubbing.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Kto ma tyle kasy, żeby sobie parę razy na jeden film chodzić?

tomciog18

2 seanse tak dużo? To najlepiej będzie jak pójdzie z nimi na napisy i będzie git.

hr_dooku

Niech dzieci się oduczają analfabetyzmu.

hr_dooku

co ty bredzisz człowieku? dzieci mają się oduczyć analfabetyzmu jak nawet nie mają pojęcia co to jest? Pomyśl trochę, że w wieku np. 5 lat raczej żaden dzieciak nie zdoła przeczytać wszystkich napisów a tym bardziej zrozumieć o co w nich chodzi.

Mou

Hobbit na pewno dla tak małych dzieci nie jest. To film co najwyżej od 10 roku życia. Ja jak byłem w tym wieku to już oglądałem filmy z napisami, a z dubbingiem tylko animowane dało się oglądać.

Mou

I co jeszcze może embriony do kina weźmiecie. Jak chcecie małym dzieciom bajkę pokazać do zapodajcie im animowanego hobbita lub władcę pierścieni z lat 70- tych. BTW tego pustkowie smauga będzie dla nich za długie.

ocenił(a) film na 9
tomciog18

Każdy kogo stać na internet.

ocenił(a) film na 8
kordrum

On nie mówił o ściąganiu z neta.

ocenił(a) film na 9
tomciog18

Nikt o tym tutaj nie mówił. Jak Ty mogłeś zrozumieć, że koleś chce iść z dziećmi na film ściągany z internetu?

ocenił(a) film na 8
kordrum

To ty napisałeś, że jak ktoś ma internet to i film.....

ocenił(a) film na 9
tomciog18

Czytanie ze zrozumieniem lekcja pierwsza:
"Kto ma tyle kasy, żeby sobie parę razy na jeden film chodzić?"
ODPOWIEDŹ:
"Każdy kogo stać na internet"
WNIOSKI
Jeżeli stać Cię na opłacenie internetu, to 50 zł za dwa bilety do kina też wynajdziesz.

Niesamowite.

ocenił(a) film na 8
kordrum

Zacznij pracować to ciekaw czy tak też będziesz liczył.......Jak emerytów stać na jedzenie to stać i na leki, albo stać na leki to na pewno stać i na jedzenie, albo co lepsze stać na drogie leki to stać i na kino. Nie znasz sytuacji, gdzie trzeba sobie coś wybrać? W internecie jest wszystko, nie można tego porównać do jedynie dwukrotnego obejrzenia jednego filmu, telewizję też płacisz powiedzmy 50 zł miesięcznie i możesz obejrzeć 200 filmów w tym miesiącu. A wielu ludzi musi sobie powiedzieć, "dobra opłacam internet, z telewizji muszę już zrezygnować, internet musi wystarczyć", to jak może wydać te pieniądze na 2 krotne obejrzenie filmu, jak musiał zrezygnować z całej telewizji, którą mógłby oglądać do woli przez miesiąc za tą samą cenę? Może kogoś stać na internet i to jedyny "luksus" jaki może sobie "kupić" poza jedzeniem i innymi najważniejszymi potrzebami?

ocenił(a) film na 9
tomciog18

Niesamowicie bezsensowna argumentacja, gratuluję. Jeżeli porównujesz jedzenie i leki z kinem, to masz wyjątkowo tanie leki i mało jesz.

Ta dyskusja jest śmieszna, odpuść sobie nie miałeś racji. Osób, które stać jest miliony.

użytkownik usunięty
ewaibogus

Większość na forum ma chyba jakąś osobistą odrazę do polskiego dubbingu.

Obejrzyj najpierw część pierwszą "Hobbita" z dubbingiem - podobnie powinno być w części drugiej. Pewnie dubbing do "Pustkowia Smauga" nie będzie jakoś szczególnie tragiczny, ale poziomem raczej nie dorówna np. ostatnim animacjom Disney'a.
Co ciekawe, rok temu były już chyba spoty z polskim dubbingiem, a jak na razie ani widu, ani słychu. Może twórcy poszli po rozum do głowy i przyłożą się bardziej do roboty.

A chyba faktycznie najlepiej jest iść najpierw raz z dzieciakami, a potem drugi raz na napisy samemu. Ja przynajmniej planuję coś podobnego, z tym, że bez dzieciaków :)

ocenił(a) film na 9
ewaibogus

Dzieci jak w wieku szkolnym, to zdecydowanie lepiej aby czytały + pierwszy film miał dubbing niszczący film.

kordrum

W zupełności się z tobą zgadzam

ocenił(a) film na 8
bramkarz033

4d 48 klatek napisy

ocenił(a) film na 9
bramkarz033

Z napisami z napisami i jeszcze raz z napisami
Nigdy z dubbingiem!

ocenił(a) film na 8
bramkarz033

3d z napisami... to musi byc interesujace....

ocenił(a) film na 8
MadzikM83

i uwierz,że jest :)

ocenił(a) film na 8
furfur

Mimo wszystko nie spróbuje :) ale trochę mnie to zdziwiło. Ja tam oba Hobbity oglądałam w oryginale i 3D

ocenił(a) film na 8
bramkarz033

2d napisy, byłem na 3d na pierwszej czesci i było sucho...

KulturalneOcenianie

Ja myśle, że najleposze jest 3 d z napisami - dubbing jest spoko jak kotś idzie z dziećmi, czy ma problem z nadążeniem za napisami ;)

ocenił(a) film na 8
dk2012

Mi się 3d nie podobało, mało Efektów 3d ... wiec się nie opłac a iść na 3d

ocenił(a) film na 10
bramkarz033

Ja w zeszłym roku poszłam pierwszy raz na 2D z napisami, żeby bardziej skupić się na filmie, a na drugi seans wybrałam się już na 3D, żeby zobaczyć te słynne efekty ;)

Luthanna

Najlepsze wyjście. 2d żeby skupić się na filmie, potem 3d dla efektów.

ocenił(a) film na 5
bramkarz033

Wersja 3d 48 cos tam klatek na sek, zabilja klimat filmu--masz wrazenie ze ogladasz proby teatrzyku na szkolnym przedstawieniu--o dziwo postaci animowane wypadaja o niebo lepiej niz aktorzy-tym bardzie ze gra aktorska jest kiepska -moze poza samym hobbitem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
olejoo

Nie bede orginalna, ale taki film to tylko w 3d z napisami:) przynajmniej jak dla mnie:)

bramkarz033

Tylko 3D 48 klatek na sekundę, nie ma porównania z 2D/3D 24fps. Obraz jest jeszcze lepszy, niż w pierwszym Hobbicie. Inna sprawa, że nie oglądałam go w polskim kinie, ale widzę, że ludzie w innych krajach mieli podobne spostrzeżenia, więc coś w tym jest - PJ dopracował technologię.