Podobał mi się, ale jest jedna rzecz - smok. Słaby jakiś, w polskim Wiedźminie był lepszy mimo, że za mniejsze pieniądze.
W polskim Wiedzminie był tak dobrze i realistycznie wykonany, że trudno go pobić...Poprostu zapiera dech. No nie wspominając o głosie.
W filmie do bani, zresztą sam Sapkowski zjechał ten film na którejś ze swoich ostatnich konferencji ;)
Ale już ten w grze (w dwójce)...robi wrażenie ;)
Co Ty gadasz :P Smok w Wiedźminie jest sto razy lepiej animowany niż Gollum w Hobbicie...
Racja, głupi ja xD
Ten polot, ta finezja w ruchach. Sam Lucas i Jackson by się takiego kunsztu nie powstydzili :D
Zapomniales o świetnym glosie, który jeszcze bardziej podkreślał sile tego dostojnego smoka ;P
Z całym szacunkiem dla Kumberbacza, ale nie może równać się głosem owego złotego smoka, któremu czoła stawił Gerlat i jego dzielna kompania. Polacy jak już robią film fantasy, robią to naprawdę solidnie :D
Gdyby taki smok byłby w Hobbicie, to nawet najwięksi przeciwnicy i hejterzy by musieli uznać film za dobry ... :P
Co ciekawe, jest komiks Hobbit (robiony na podstawie książki normalnie). Polski film Wiedźmin też był robiony na podstawie komiksu. Przypadeg? Nie sondze :D
Ja już kompa montuję...bo wymagania będą zabójcze dla mojego sprzętu starego. Ale fakt, to RPG nie będzie miało sobie równych moim zdaniem ;)
Pamiętam jak w telewizji, chyba pani Torbicka, podniecała się świetnymi efektami w Wiedźminie, a zwłaszcza smokiem mówiąc, że zobaczymi "prawdziwego" smoka!!! No a pani Torbicka chybna się zna, co nie?
A teraz już całkiem poważnie. Pustkowie Smauga to świetny film i aż chciałoby się, aby w podobnym stylu ktoś zrobił "Wiedźmina". Niestety w chwili obecnej nie stać nas na to.
Ale HBO mogłoby się zainteresować zrobieniem serialu. Grę o Tron można było ukuć do rangi telewizyjnego hitu, to i sagę Wiedźmina się da ;)
Może i mogłoby. Gra o tron od strony wizualnej prezentuje się nienagannie, ale choreografia walk kuleje, chociaż i tak jest lepsza niż aikido Żebrowskiego w roli Wiedźmina. No, ale wydaje się, że Wiedźmin wciąż słabo się przebija, aby był zauważony przez zdolnych zachodnich reżyserów i scenarzystów i zasobne w finanse stacje telewizyjne. Tak mi się wydaje.
W Polsce nie ma szans, ale za granicą już prędzej. Chociaż mogłaby to być produkcja również w jakiejś części polska...:)
Tak, jego glos zdecydowanie przebija Benedicta z Hobbita. Ciary na całym ciele xd