PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nie wiem czy się już tu nie pojawiło. Jak tak to sorry :)
http://thorinoakenshield.net/2013/10/23/new-thorin-and-beorn-images-from-the-des olation-of-
smaug-calendar/

dz_jula

Dzięki :)

ocenił(a) film na 8
dz_jula

on na serio wygląda jak małpa. Szkoda, liczyłam na kogoś podobnego trochę do Hagrida, tylko bardziej dzikiego i nieprzewidywalnego. Ale jeśli nie zrobią z niego komicznej postaci jak Radagast, to raczej powinien być ok.

ocenił(a) film na 6
natadragon

Właśnie, jak dla mnie powinien być większy i mniej ludzki.

natadragon

Dobrze gadasz. Ktos podobny do Hagrida bylby idealny. Tutaj Beorn mi bardziej przypomina swistaka w ludzkiej postaci niz niedzwiedzia. Na jednym ze zdjec przypomina mi lykanina.

MrBaggins

Jak Hagrid? Taki gruby?

kamilxxx09

Nie tyle gruby co po prostu aby odznaczal sie wzrostem, masa i wygladem zewnetrznym przypominal troche dzikie zwierze.

MrBaggins

Mhm. Na takie coś możemy liczyć przy przemianie w niedźwiedzia:)

dz_jula

Thank you.

dz_jula

Czad:) Dzieki. Widac, że Beorn może zaangazować się w sprawy Gandalfa. To wszystko wyjasnia. Lego wyraźnie pokazuje, ze będzie w Dol Guldur.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No i ciekawe co z Radagastem się stanie.... czy też jakoś z Dol Guldur uda mu się uciec?
Przede wszystkim czekam na moment w którym Radagast i Gandalf się spotkają i zaczną razem badać mroczne sprawy :-)
I oby była Biała Rada!!! :-)

W wersji reżyserskiej 1 części bardzo ucieszył mnie moment w którym Gandalf i Saruman rozmawiają o pierścieniach krasnoludzkich, no i jak Gandalf z Elrondem rozmawiają o odbudowie królestwa Krasnoludów w Ereborze. Świetne, krótkie dość, ale świetne scenki dające smak! :-)

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Jak tam stary, zadowolony z nowych scen?:) Ja najbardziej z Rivendell. Piosenka króla troli marna, zresztą jak cała scena w jaskinii pokurczów (oprócz zagdaek rzecz jasna). Mało dodane do prologu, szkoda. Generalnie za mało bym podniósł ocenę do 7. A jak ty uważasz?

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja jestem zadowolony. Najbardziej z Rivendell, Białej Rady i tekście o krasnoludzkich pierścieniach. Jestem trochę zawiedziony imprezą u Tooka... liczyłem na choć krótki Dialog, scenę na przynajmniej 1min... natomiast jest parę ujęć fajerwerków i Gandalfa którego twarzy nie widać....

Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Czyli mam podobne odczucia. Rivendell świetne. Z imprezy z małym Bilbem zawiedziony byłem bo miało być pokazane jak Gandalf pokazuje małemu Bilbowi smoka.

ocenił(a) film na 9
straightlines

A no właśnie...ja też czekałem na ten moment ze Smokiem wyczarowanym przez Gandalfa a tu lipa :/

khazad7_2

Smok miał byc wyciagniety z rękawa:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tobie i tak wszystko się podoba. Napisz lepie co ci się nie podoba, wtedy będzie ciekawiej.

Kofwit

A czy ja powiedziałem, ze to mi się podobało lub nie? Napisałem tylko jak powinno byc.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To napisz co ci się nie podobało w pierwszej części, bardzo mnie to ciekawi.

Kofwit

Żeby nie było, są to drobiazgi:
1. Brak krwi w Królestwie Goblinów
2. Teren trolli, który wyobrażałem sobie jako coś większego, gdzieś wśród wzgórz.
Koniec. Jest to nic, przy plusach, których jest chyba z 1000.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Ty piszesz o Lego jak by to była jakaś magiczna kula i Twój przewodnik życiowy:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

"Lego wyraźnie pokazuje, ze będzie w Dol Guldur." To brzmi identycznie jak te wróżki co gadają, że karty wyraźnie wskazują, ze jutro coś tam się stanie itd.
Tak to zabrzmiało trochę. Mam przeczucie, że Lego to nie do końca taki idealny wyznacznik.

Aredhel125

E tam:P

ocenił(a) film na 7
dz_jula

dz_jula

http://www.heye-kalender.de/der-hobbit-broschur-xl-2014
Tu jeszcze więcej zdjęć:) I jest Bain:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

THX :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Super foteczki

użytkownik usunięty
dz_jula

Fotki super, ale hmmm jakoś mi ten Beorn nie podchodzi kurcze. Ale zobaczymy, wyjdzie w praniu ;)

ocenił(a) film na 7

Fotki fajne, ale wygląd Beorna wygląda niezbyt fajnie.

ocenił(a) film na 9
Kofwit

Nie oszukujmy się PJ skopał ...sprawę ....

ocenił(a) film na 7
Joseph88

Mnie tam Beorn się podoba, milion razy lepszy od żenujących goblinów z jedynki...

Joseph88

Przestan narzekać, skoro nie widziałeś jeszcze filmu.

ocenił(a) film na 6
dz_jula

Pffff, dla mnie wygląda jak Grinch z filmu "Grinch Świąt Nie Bedzie" :/. Ja ja go sobie wyobrażałam, jako rosłego, wielkiego, umięśnionego faceta ://. Jestem zawiedziona.....

weronika_LOTR

Nie panikuj. Zobaczysz go w furii to zmienisz zdanie.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

Mam nadzieję ;).

ocenił(a) film na 9
weronika_LOTR

Brodato wąsatego w długich ciemnych włosach o ponurym inteligentnym wejrzeniu ...koleżanka ma rację ...zaczekam do filmu ale potem Kamil masz nie narzekać kiedy będę wyrażał swoją opinie.

ocenił(a) film na 9
dz_jula

ja już gdzieś widziałam podobną twarz i teraz nie wiem, czy to była ta stara Planeta Małp, czy wyspa Doktora Moreau....
Co prawda inaczej sobie Beorna wyobrażałam - bardziej jako dwu i pół metrowego, owłosionego olbrzyma, ale jestem otwarta na propozycje PJ i na razie nic nie mówię, może być całkiem fajnie.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

http://www.filmweb.pl/film/Wyspa+doktora+Moreau-1996-620#picture-3 Oo coś takiego