Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Nudy nudy nudy

ocenił(a) film na 3

Niedawno wróciłem z narzeczoną z seansu. Prawie zasnąłem. Poza 2 czy 3 akcjami, gdzie nawet
się uśmiałem (akcja na rzece) to jak dla mnie przeciągane dialogi i nudy nudy nudy. Idą i idą, nawet
smoka nie udało im się zabić złotem, a cała akcja zajęła ze 20 minut filmu. Heh poprosiłbym o zwrot
pieniędzy, ale nie oddadzą mi, więc przestrzegam - film jest nużący oko do snu.

użytkownik usunięty
wojtas3

Dobry trolling. Gratuluję, że masz narzeczoną, ja nie mam :-(

ocenił(a) film na 7

W czym ty tu niby widzisz trolling? W tym że wyraził negatywną opinie?????

straightlines

Nie, w tym, że krytyka jest od czapy? Można krytykować Hobbita, ale z sensem. Akurat akcji jest sporo, dialogów mało w stosunku do jedynki, a idą jak w każdym filmie drogi.

Krytykować też trzeba umieć. I trzeba robić to z głową.

zentaur

Akcja sama w sobie również może być nudna jeśli została źle nakręcona lub po prostu jest za długa.Tempo filmu mocno spada po przybyciu krasnoludów do miasta na jeziorze.Na końcu natomiast cała akcja krasnoludów ze smokiem jest po prstu nudna i mało ekscytująca.

karol9_16

Akurat Lake Town to jeden z lepszych fragmentów filmu, gdzie zresztą mamy sporo akcji również (atak Orków). Akcja krasnoludów może być przesadzona/sztuczna itp, ale z pewnością nie nudna. Zresztą kolega narzeka głównie na przeciągane dialogi...:)

Sorry, ale taka argumentacja słaba jest po prostu.

zentaur

Zależy dla kogo, ja od przypłynięcia krasnoludów do Laketown zacząłem się trochę nudzić.Zresztą mój brat również zaczął się już wiercić na jakieś pół godziny przed końcem filmu.Z całego filmu najlepsza była akcja ze spływem w beczkach, była najbardziej ekscytująca.Akcja na końcu filmu już niestety trochę nużąca i mało interesująca.

ocenił(a) film na 3
wojtas3

No, oblali smoka czekoladą a on i tak poleciał rozdupcyć miasto. Ja też się nudziłem bardzo na tym filmie. Mój kumpel mówił, że prawie zasnął pod koniec.

ocenił(a) film na 7
PX_9891

heheheh

ocenił(a) film na 8
wojtas3

akcja 1 klasa - dużo momentów gdzie serce podskakuje do gardła - fajnie zrobione otoczenie - sceny są naturalne, dobrze się wszystko ogląda, lepiej nie mógł bym sobie wyobrazić smauga. Poza tym nie wiem jak kto inny, ale oczekiwałem od hobbita podobieństwa z władcą pierścieni i powiem, że narzekać nie mogę :) poza potyczką gandalfa z nekromantą (szczególnie chodzi o efekty specjalne) i końcówką, nie bd czepiać się niczego :) super film :)

wojtas3

też się pierwszy raz nudziłem na Tolkienowym filmie
na 3 część raczej nie pójdę bo im dalej tym gorzej

ocenił(a) film na 10
wojtas3

Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie, ale to nie zmienia faktu, że taki z Ciebie krytyk jak... Zwykle hejterzy nie wiedzą co krytykują. Dla nich jest nuda i już. Haha . Jeśli Hobbit był nudny, to Ty chyba go w ogóle nie oglądałeś .

ocenił(a) film na 3
wojtas3

Racja, film nudny i przewidywalny.
Smok był taki głupi że aż mi sie chciało śmiać z producentów tego filmu (właściwie to chyba jedyna rzecz z której mi się chciało śmiać podczas tego filmu). Gagi bardzo dziecięce, rozśmieszyły by mnie może parenaście lat temu.