Jest bardziej podobny do Władcy Pierścieni niż pierwszy Hobbit, w poważniejszym tonie? Są jakieś większe bitwy? Smok ginie w tej części czy wszystko najważniejsze jest w 3?
Smok ginie w trzeciej części, klimat to poważniejszy od pierwszej części, przybliżone do Lotra ale nie zupełnie jak Lotr ;p Ja sam nie oglądałem filmu ale wiem co nie co, od kuzyna który mieszka we Szwecji i dzisiaj właśnie był na filmie. Film ponoć rewelacja, mówił że trzyma ponoć poziom do końca, który zrobił na nim szczególne wrażenie.
To są jakieś znaczące bitwy, spytaj się go, bitwa o Dol Guldur jakaś jest? Co ogólnie z większych, ważniejszych wydarzeń jest zawarte w 2 części filmu?
wraznia moje po filmie ?.Smok zjada Gandalfa a Thorin ucieka z Bolgiem i Azogiem do karczmy i pija sobie razem wszyscy piwo.Kiepski film napewno oscara nie dostanie.Myslalem ze bedzie bardziej epicki.
Masz rację. Film beznadziejny, zawiodłem się na maksa. Gorszy od jedynki, nie no koniec z PJem. S**erdolił sprawę.
Ja wręcz przeciwnie. Pozytywnie nastawiam się do tego filmu, a zwłaszcza po informacji, że to Gollum katapultowany na Smauga go zabije (Source from Klocuch12), do tego bełt Smauga na Esgaroth... to będzie coś epickiego...
Oglądałem film, nie ściemniaj. Beznadzieja i tyle. Smaug ma tak beznadziejny głos i wygląd, że nawet ten z ruskiej wersji Hobbita z lat 80, wygląda znacznie lepiej.
Nie no dobra filmu nie oglądałem, tylko żartuje. Kuzyn jednak naprawdę oglądał i bardzo się mu podobało XD