Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Premiera

użytkownik usunięty

I jakie wrażenia z filmu? :D

użytkownik usunięty

Jeżeli oczywiście oglądaliście ;p

ocenił(a) film na 8

Jest bardziej podobny do Władcy Pierścieni niż pierwszy Hobbit, w poważniejszym tonie? Są jakieś większe bitwy? Smok ginie w tej części czy wszystko najważniejsze jest w 3?

użytkownik usunięty
tomciog18

Smok ginie w trzeciej części, klimat to poważniejszy od pierwszej części, przybliżone do Lotra ale nie zupełnie jak Lotr ;p Ja sam nie oglądałem filmu ale wiem co nie co, od kuzyna który mieszka we Szwecji i dzisiaj właśnie był na filmie. Film ponoć rewelacja, mówił że trzyma ponoć poziom do końca, który zrobił na nim szczególne wrażenie.

ocenił(a) film na 8

To są jakieś znaczące bitwy, spytaj się go, bitwa o Dol Guldur jakaś jest? Co ogólnie z większych, ważniejszych wydarzeń jest zawarte w 2 części filmu?

użytkownik usunięty
tomciog18

Jak będzie online na steamie to się spytam :D

ocenił(a) film na 9

wraznia moje po filmie ?.Smok zjada Gandalfa a Thorin ucieka z Bolgiem i Azogiem do karczmy i pija sobie razem wszyscy piwo.Kiepski film napewno oscara nie dostanie.Myslalem ze bedzie bardziej epicki.

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Masz rację. Film beznadziejny, zawiodłem się na maksa. Gorszy od jedynki, nie no koniec z PJem. S**erdolił sprawę.

Ja wręcz przeciwnie. Pozytywnie nastawiam się do tego filmu, a zwłaszcza po informacji, że to Gollum katapultowany na Smauga go zabije (Source from Klocuch12), do tego bełt Smauga na Esgaroth... to będzie coś epickiego...

użytkownik usunięty
hr_dooku

Oglądałem film, nie ściemniaj. Beznadzieja i tyle. Smaug ma tak beznadziejny głos i wygląd, że nawet ten z ruskiej wersji Hobbita z lat 80, wygląda znacznie lepiej.

A to podobno twój kuzyn oglądał.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Widzę myśli, tak obejrzałem film gdy mi opowiadał o nim.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Tak to jest jak ma się umysł majara...

użytkownik usunięty
hr_dooku

Nie no dobra filmu nie oglądałem, tylko żartuje. Kuzyn jednak naprawdę oglądał i bardzo się mu podobało XD

Whatever...

użytkownik usunięty
hr_dooku

Nie obraź się ;p

Eee tam bez przesady, nie mam na co się obrażać. Wolna dyskusja.

użytkownik usunięty
użytkownik usunięty
hr_dooku

Nie chciałem być nie miły.

ocenił(a) film na 9

Savoir vivre to już chyba wymarła gałąź ...etyki ...;P

użytkownik usunięty
Joseph88

Hahhahahahaha ;p

użytkownik usunięty
lavrenzo84

Najgorsze jest to że Bilbo wrzucił pierścień do ognia.

ocenił(a) film na 8

I się pojawił na pierścieni napis. Tak samo przecież zrobił Frodo.

ocenił(a) film na 9

czyli nie ma juz pierscienia i nie ma juz LOTR !.Hmmm genialne ze strony PJ.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Tak tylko, że zwykły ogień nie zniszczy pierścienia, zatem nawet gdyby go wrzucił to i tak pierścień byłby cały. Nie wiem czy oglądałeś LOTRa o książce nie wspominając ;/