Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Wczoraj była premiera w UK i wybrałem się na film. Po trailerach miałem wielkie oczekiwania co do filmu tym
bardzie, że pierwsza część nie była zła. Niestety to co się stało z drugą częścią jest po prostu okropne UWAGA
SPOILER !!!
- wątek miłosny między elfem a krasnoludem który ciągnie się w nieskończoność nie wiadomo po co
- krasnoludy rozdzielający się na 2 grupy
- krasnoludy walczącą ze smokiem przez blisko 20 minut filmu
- Thorin zjeżdzający na taczce po ciekłym złocie
- niepełnosprytny smok który pali cała komnatę ale nie może trafić w 7 krasnoludów
- BEORN !!!!! co to ma być wolverine !!
- ekipa dochodzi do góry i nagle rzuca wszystko w cholerę i odchodzi
- niesmiertelni bohaterowie, nawet Bombur sam rozwala z 10 orków od razu

Na + mogę uznać
- momentami dobry humor
- zakazany las i walka z pajakami
- elfie krolestwo
- wyglad smoka ( w trailerze wygladal bardzo slabo)
- rozwiniety watek Gandalfa i walki w Dol Guldur

Hide86

NIE ZWRACAC UWAGI NA TROLLA. OCENIŁ NA 10 MOST DO TERABITHII HAHAHA. MOŻE PODASZ JAKIEŚ ARGUMENTY, TROLLU?

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

napisałem 8 argumentow. obejrzysz film sam sie przekonasz. Troll dobre sobie

Hide86

No nie wiem czemu uwazasz za minus takie drobnostki jak rozdzielenie się krasnoludów? Nieśmiertelni bohaterowie? A czytałeś ksiazkę? Jakos tam póki co nikt nie umiera. A walaka ze Smaugiem to chyba plus nie? I jakoś nie widze w twoich plusach charakteryzacji, kostiumów, muzyki czy aktorstwa. Nie przesadzaj. Tak bardzo ci się film nie podobał?

ocenił(a) film na 4
kamilxxx09

Czy czytałem książkę? Zapewniam Cię, że czytałem ją kilkukrotnie na przestrzeni ostatnich 20 lat. Część krasnoludów zostaje w mieście część idzie pod górę. Tak walka ze smokiem świetna, obejrzysz film i napisz mi co o niej sądzisz. To prawda, że w książce nikt nie umiera do czasu bitwy pięciu armii ale też nigdzie w książce nie walczą przeciwko 200 orkom bez broni.

Hide86

A co liczyłes? A kogo to zresztą obchodzi. Twoja ocena nie jest uargumentowana i tyle.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To zamknij się już co? Twoja obecność tutaj jest zbędna. Jedyne co robisz to wszczynasz kłótnie trollu. Zawsze zaprzeczasz sobie. Np mi napisales zebym nie narzekal ze Beorna bylo malo bo w ksiazce tez go malo bylo. Skoro Jackson zmienil polowe ksiazki to do cholery mogl dac 5 minut wiecej Beorna ty pajacu patentowany. Czlowieka nie ma jeden dzien a ty znowu tu łachudro burdel robisz. Do budy!

straightlines

O Pan Pacanek wstał w końcu.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hahaha. Co za pajac. Dał 4/10 to troll? Śmieszny jesteś.

Niedzielny_Filmowiec

Tak troll. Popatrz na jego żałosne argumenty typu niesmiertelni bohaterowie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
hubcio1228

Wiesz gdzie mam twoją ocene?

ocenił(a) film na 7
hubcio1228

To jest podręcznikowy przykład trolla.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zbyt dosłownie to odczytałeś. Chodziło mu o to, że z łatwością radzą sobie z o WIELE liczniejszymi orkami nie mając broni. Nie bądź bezmyślnym fanbojem, najgorszy typ 'fana'. Każdy film ma wady.

Niedzielny_Filmowiec

Ale nie tyle zeby dawać ocene 4.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Skąd wiesz? Nie oglądałeś jeszcze. Jasnowidz?

ocenił(a) film na 4
Niedzielny_Filmowiec

właśnie miałem to napisać. Ktoś broni filmu którego jeszcze nie widział. Powiem tak moim zdaniem Tolkiem w życiu by się nie podpisał pod tym filmem. Różnice między ksiażką a scenariuszem filmu mi nie przeszkadzają, nie należe do grona tych osób które uważają że musi być jak w książce. Niestety film jest po prostu średnio słaby i tyle.

ocenił(a) film na 7
Hide86

To fanboj. Rok temu na forum Hobbita szalał tak samo.

Niedzielny_Filmowiec

Powiedział troll

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Już rzucasz się na innych hieno. Zamknij ryj i do budy!

straightlines

Japa kapciu.

Niedzielny_Filmowiec

Tak jasnowidz.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Odwal się od innych ocen pajacu.

ocenił(a) film na 7
Niedzielny_Filmowiec

Nie rozmawiaj z nim. Kamil to tutejszy naczelny idiota i psychofan. Do niego zadne argumenty nie docieraja.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Zamknij paszczę trollu. Tak ty jesteś tu padalcu największym trollem. Do budy!

ocenił(a) film na 4
Hide86

Zapomniałem jeszcze dodać bezsensowną sytuację kiedy Bard siedzi w domu opiekuje się rannym jego dom jest cały czas obserwowany i jak tylko opuszcza dom rzuca się na niego cały legion żołnierzy którzy go szukali wszędzie tylko nie tam gdzie był.

ocenił(a) film na 7
Hide86

Dużo fillerów jest?

ocenił(a) film na 4
Niedzielny_Filmowiec

Na szczęście nie ma film to przede wszystkim akcja akcja akcja

ocenił(a) film na 4
Hide86

Widzę, że inne osoby które obejrzały film również są podobnego zdania co ja. No ale kamilxxx pewnie wiesz lepiej

ocenił(a) film na 8
Hide86

Nie warto się o to kłócić. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, to chyba jasne? Ja osobiście wystawie ocenę jak obejrzę film.

ocenił(a) film na 7
Luthien2707

Ale to Kamilek jak zwykle przywala sie do ocen innych ludzi.

ocenił(a) film na 10
Hide86

Widziałam film i nie do końca zgodzę się z twoją opinią, ale to tylko moje zdanie, każdy może uważać coś innego.
Rozdzielenie się krasnoludów? Troje z nich zostało w wiosce, w tym jeden z nich tylko dlatego, że nie potrafił utrzymać się na nogach.
Wątek miłosny? Tutaj przyznaję rację - nie jestem jego fanką, acz mogło być zdecydowanie gorzej, nie było żadnych mdłych tekstów i deklaracji i nie przesadzajmy - nie był on aż tak akcentowany. Choć mogli sobie go zwyczajnie odpuścić.
Beorn - muszę przyznać, nieco mnie rozczarował.
Scena z krasnoludami, którzy faktycznie postanawiają rzucić wszystko w cholerę, dla mnie było to odrobinę bez sensu, tym bardziej, że gdy Bilbo odkrył rozwiązanie, nagle pojawili się tam z powrotem praktycznie w jednym momencie.
Co do reszty - można patrzeć na to w ten sposób, jednak całokształt bardzo mi się podobał, a już zdecydowanie bardziej niż "Niespodziewana Podróż", było tu o wiele więcej akcji. Prawda, nie jest idealnie, ale chyba nie można tego powiedzieć o żadnym filmie.

ocenił(a) film na 4
destruction_11

destruction, 4 z nich zostało w mieście ale nie chodzi o to ile, tylko po co? Sorry ale wątek miłosny ciągnie się od 45 minuty filmu i sam rzuca się na widza kiedy tylko pokazywane są elfy.
WIadomo opinia jak opinia każdy ma swoją.
Pozdrawiam