Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328979
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

https://www.facebook.com/photo.php?v=605089219526687&set=vb.160617097307237&type =2&theater

calays

Wlasnie teraz mialem to napisac xD

ocenił(a) film na 8
kazkas

Hehe , spoko ;) Jak dla mnie łapka Smauga najlepsza ;p

calays

fajny. dla mnie jeden z najlepszych spotów Hobbita. z trailerow najbardziej lubie ten : youtube.com/watch?v=OPVWy1tFXuc&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DOPVWy1tFXuc

ocenił(a) film na 7
kazkas

Azooog!
Ja pier.... co za kolorystyka! KONIEC Z TĄ CUKIERKOWĄ BAJKĄ!

ocenił(a) film na 8
kazkas

Też lubię ten zwiastun :)

ocenił(a) film na 7
calays

tylko łapka smauga inna niz w pierwszej części...szkoda ze zmieniaja wszystko 10 razy. Bo teraz ma takie cieniutkie paluszki :D

ocenił(a) film na 6
dontomazino

W edycji rozszerzonej już zmienili łapy Smauga. Początkowo miał mieć 4 oddzielne łapy, a teraz przednie ma połączone ze skrzydłami, dlatego takie.

ocenił(a) film na 9
dontomazino

60 lat spał, nic nie jadł to i palce mu schudły... ;)

calays

O ja piernicze!!!!! Azog... Gandalf :D Powaliło mnie to:) Dobrze mówili, ze takiej magii Gandalfa jeszcze nie było jak w DOS:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Czemu Azog nie wyglądał w jedynce? Why Peter?
Teraz chce zobaczyć Bolga w akcji.

Kofwit

Po prostu tu wyłania się z mgły i dlatego inaczej wygląda. To ten sam Azog co w 1:) Ale Gandalf da czadu w Dol Guldur.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie ten sam, wyraźnie widać, że jest lepiej dopracowany.

Kofwit

Azog wymiata!!!

użytkownik usunięty
Kofwit

Bo Azoga w AUJ robili w ostatniej chwili, prace nad nim trwały jeszcze w dniu premiery... ;)

użytkownik usunięty

Pustkowie skończyli miesiąc temu, więc wszystko jest dopracowane.

ocenił(a) film na 7

Wiem, ale pomysł aby Azog był głównym złym był lepszy niż zwykły Ork i powinien być wcześniej wdrożony w życie.

użytkownik usunięty
Kofwit

Też żałuję. Na szczęście w AUJ Azog nie gości na ekranie zbyt często, więc przeciętne CGI nie razi aż tak bardzo. Ważne, że teraz będzie wyglądał obłędnie(a przynajmniej tak się zapowiada). :)

Kofwit

No tak:) Ale postac ta sama.

kamilxxx09

0:06 nowy wygląd Bolga.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Gdzie ty masz Bolga?

Kofwit

Ten z metalem na łbie. Ci co już oglądali film, pisali, że Bolg nie wygląda już tak jak na pamiętnym screenie z Dol Guldur i jest w pełni z CGI.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Szkoda, co nie zmienia faktu, że wciąż go nie widzę w tym spocie, ale to wina niedzieli.

Kofwit

http://www.youtube.com/watch?v=EiOZajplcEk&feature=youtu.be tadaa

hr_dooku

Gdzie?

kamilxxx09

W linku powyżej w rozmowie z Kofwitem. Założyłem z nim odrębny temat.

ocenił(a) film na 9
Kofwit

Tutaj masz Bolga - h ....ttp://www.youtube.com/watch?v=EiOZajplcEk&feature=youtu.be

lock_erz

Wow:)

użytkownik usunięty
lock_erz

Szkoda, bo jego pierwotny wygląd był po prostu zaje*isty... Ale nie będę narzekał ;)

Kofwit

http://www.youtube.com/watch?v=EiOZajplcEk&feature=youtu.be

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Dzięki panowie. Oglądałem inny spot. Ale będzie jazda! I znów muszę oddać honory Kamilowi.

Kofwit

Czemu mi?

użytkownik usunięty
hr_dooku

Jest już może ten 10 spot na yt?

ocenił(a) film na 8

proszę :)

http://www.youtube.com/watch?v=WKhSEIGxLF0

użytkownik usunięty
calays

Wielkie dzięki :)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

No, Azog wygląda w końcu tak , że mi przypadł do gustu . Dlaczego od razu tak nie można było ? No, ale lepiej późno niż wcale ;)

calays

Best spot ever! Nie wierzę, że to ma coś związanego z An Unexpected Journey.

hr_dooku

Nie przesadzajcie. Przecież ten zabieg był celowy. Szybko rozrastajacy się mrok. Najpierw baśń, potem drugi Lotr:) Tak miało być, a że niektórym się to nie podoba to już ich problem.

kamilxxx09

Co nie znaczy, że nie mogę go krytykować. Nawet jeśli te kolorki i inne bzdety by zostały, to pozostał jednak dziecinny humor i parę zbyt długich scen.

hr_dooku

Humor oryginalny jak juz:)

kamilxxx09

To nie zmienia faktu, że jest dziecinny. Krytycy chyba nie polubili by lepiej Pustkowia Smauga, gdyby tam też roiło się od takich wygłupów. Najgorsze to były te komiczne trolle w jedynce, czy krasnoludy fochające się na jedzenie w Rivendell (mogli już tego nie pokazywać)

hr_dooku

Nie przesadzaj. Tak miało byc:)

kamilxxx09

The Dark Knight Rises i Prometheus też miały być przełomowe, widowiskowe, mroczne. Ten pierwszy wyszedł wyżej średnio, a o drugim już nie wspomnę (domagam się rebootu). Ciesz się, że chociaż Hobbita doceniłem.

hr_dooku

Ja mam się cieszyc? A co ja Peter Jackson?

kamilxxx09

Jak ktoś krytykuje Hobbita, to zawsze jest źle.

kamilxxx09

Darujmy sobie dalszą dyskusję na ten temat bo idę oglądać film.

ocenił(a) film na 9
calays

Bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10
calays

Pierwsza reakcja: "O Manwe przepotężny, jego łapa!"
Przemyślana reakcja: Genialny spot. Smaug najlepszy.

ocenił(a) film na 7
calays

Świetne, dziękuje:)