Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Obejrzałam ale powoli nudzi mnie już forma Jacksona który na siłę przeciąga. Mimo całkiem zgrabnej walki ze smokiem, to w stosunku do smoków znanych z JRR jest mało wiarygodny. Naprawdę mogło wyjść to zdecydowanie lepiej, aczkolwiek źle nie jest. Wszystko to tak naprawdę to samo i o ile część pierwsza była naprawdę ciekawa o tyle część druga to zwykła przygodówka od taki odcinek serialowy. Władca pierścieni był monumentalny, a tutaj mamy HBO z większy budżetem. Nic poza tym.

ocenił(a) film na 8
naomi_nomi

zgadzam w 100% idąc do kina liczyłem na dużo,dużo więcej a niestety fabuła nie porwała,"jedynka" podobała mi się o wiele bardziej,chociaż muszę przyznać że efekty 3D powalają na kolana

ocenił(a) film na 7
furfur

Efekty są naprawdę niezłe, ale Smaug mimo wszystko mnie nie przekonał, w niektórych ujęciach jest naprawdę duży, ale w innych jego wielkość nie wypada tak okazale. Smoki to były stworzenia poza skalą klasyfikacji, przede wszystkim strasznie inteligentne, tutaj nasza waleczna drużyna po prostu sobie z nim pogrywała. Jakoś tak miałam mieszane uczucia co do grozy Smauga. Za to zakończenie całkiem w porządku.