Moja to spływ beczkami. A Wasza jaka?
Walka ze Smaugiem. Ale lubię też retrospekcję z bitwy, beczki, gobliny i walkę Gandalf vs Nekromanta.
Serio beczki? :)
Mi się podobają w NP sceny w Rivensell tzn. rozmowa Elronda z Bilbem, Galadrieli z Gandalfem i Biała Rada.
W PS rozmowa ze Smaugiem, sceny z Thranduilem, sceny z Gandalfem jak poszedł sprawdzać groby.
No chodziło chyba o sceny akcji, czyli takie gdzie występuje jakaś akcja, a nie ulubione sceny z filmu ;) (Gandalf vs Azog i Sauron, beczki, walka z pająkami itp.) Ale nie czepiam się juz ;p
Ale akcja są to też wszystkie zdarzenia przedstawione, wątki główne i poboczne, przebieg zdarzeń. Niekoniecznie muszą być to sceny walki, biegania czyli wzmożonego ruchu :) Ale jeśli o takie chodziło to takich ulubionych nie mam nie mam :)
Wtedy by napisał/łą że ulubiona scena. A tak chodzi o scenę akcji, czyli taką w której dzieje się nieco więcej i jest szybsze tempo ;)
Hobbit Pustkowie Smauga to Gandalf vs Sauron i Azog , scena ze Smaugiem jak mówi Nadchodzi ciemność i obejmnie każdy zakątek świata Gandalf i Radagast w Grobowcach Nazgulli oraz sceny w mrocznej puszczy a Hobbit Niezwykła Podróż to Biała Rada , Bitwa pod Morią
An Unexpected Journey - Bitwa pod Morią
The Desolation of Smaug - Rozmowa ze Smaugiem
Thorin vs azog- np
Pająki- ps
A jeśli ogólnie, a nie sceny akcji, to shire i rozmowa ze smaugiem.
H NP: sceny w Rivendell i z patelni w ogień :-)
H PS: scena w Dol Guldur, kiedy pojawia się Oko Saurona, rozmowa ze Smaugiem.
Nie było ćmy, nie ma ulubionej sceny. I nie...motylki w mrocznej puszczy się nie liczą.
Specjalnie dla Ciebie
(przewiń na 2:43)
http://www.youtube.com/watch?v=Iu3rAbC6Nak
Dobra nie wiem czy to pod akcje podpada no ale coś tam się dzieje na ekranie ;)
Mianowicie moja ulubiona scena to jak Tauriel leczy Kiliego. Mniej więcej 2:10:00 i ten okrzyk którejś córki przemytnika:
"Dildo!" hahahaha powiedzcie mi że tak nie jest.
Pewnie to tylko w polskim dubbingu tak komicznie brzmi ;)
Scena z Tauriel leczącą Kiliego to chyba też jedna z moich najbardziej ulubionych :)
Do tego jeszcze ta.. http://www.youtube.com/watch?v=uHWJJ4BsHQw może nie najlepsza, ale fajnie to zgrali zważywszy na łączącą w LOTR przyjazń Gimliegi i Legolasa.
To też jedna z moich ulubionych o czym kolega wspomniał Lubie jak Tauriel ratuje Kiliego przed pająkami orkami i ta muzyka jak go ratuje w mrocznej puszczy przed pająkami i orkami , no i sceny Kili i Tauriel w Esgaroth przepiękna scena to też są moje ulubione sceny . Uwielbiam Kili i Tauriel :)