PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.hobbitfilm.it/2013/10/04/primi-due-spot-della-desolazione-di-smaug-ec co-beorn/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
katie_17

Świetna charakteryzacja! Poza tym sam aktor jest również bardzo dobry i w kilku produkcjach go widziałem. Z pewnością był to strzał w dziesiątkę!!! Peter Jackson potrafi świetnie dobierać aktorów.

khazad7_2

Masz racje Khazad. Jesli chodzi o ludzka postac Beorna to mysle ze jest to strzal w dziesiatke. Na pewno musial troche przypakowac do roli Beorna bo pomimo iz jest wysoki to jednak nie jest zbyt masywnym aktorem. Jesli chodzi o gre to wg mnie jest dobry. Takze widzialem go w kilku produkcjach. Marzy mi sie aby wystapil w jakims filmie o wikingach bo zarowno wizualnie jak i jezykowo pasuje do tej roli :D

P.S. Tym ktorzy nie widzieli z nim zadnego filmu polecam Hipnotyzera oraz Hamiltona. Dobre portfolio tego aktora mysle :)

ocenił(a) film na 10
katie_17

...Szczerze mówiąc to nie wiem co mam o tym myśleć ;) Wygląda trochę jak postać z serialu Herkules/Xena, ale może to tylko wrażenie, bo zdjęcia z kalendarzy itp., często wyglądają trochę dziwnie :D

Luthanna

Jakieś zdjęcie w HD by się przydało, bo te kalendarzowe faktycznie czasem są takie sobie. Co do Beorna, to jest całkiem ok. Niektóre damy lubią wzdychać do takich samotników-brutali z klatą na wierzchu;)

ocenił(a) film na 9
katie_17

Kogoś mi przypomina, jakbym wcześniej gdzieś widziała podobną postać. Może Planeta Małp, albo Wyspa Doktora Moreau? Sama nie wiem...

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Zgadzam się "Planeta Małp", ale mimo wszystko mi się podoba....

użytkownik usunięty
katie_17

Katie a tak z innej beczki masz jakieś info na temat edycji rozszerzonej "Niezwykłej podróży'???? Bo Galapagos w ogóle milczy na ten temat obecnie i w sumie to nic nie wiemy...jakie wydania, jakie koszta.. Kompletna dezinformacja.... Wiesz coś może więcej???

Cośty, dwa razy pisałam do nich na fejsie to odpowiadali mi standardowo typu: Na razie nie możemy podać żadnych więcej informacji / Niebawem poinformujemy o szczegółach na naszym fanpage'u. W innych krajach na świecie już dawno wiadomo jakie będą edycje a u nas nadal cisza :/ Ale i tak najbardziej jestem zła że brytyjski amazon nie wyda edycji z figurką :(

użytkownik usunięty
katie_17

No właśnie widziałem że pisałaś u nich dlatego chciałem zapytać. Wszędzie już można praktycznie zamawiać a my jeszcze nawet nie wiemy jakie mamy wydania ....bez komentarza.... Nawet Czesi już udostępnili preordery. Czyli figurka będzie tylko w Niemczech albo we Francji na to wygląda.. :/

I w USA, skąd cenowo najbardziej się opłaca, ale ten region... Chociaż powiedz mi, jak kupuje nagrywarkę do komputera to region mam automatycznie ustawiony na B/2 czy mogę sama sobie wybrać?

użytkownik usunięty
katie_17

Hmm. nie wiem dokładnie jak to jest. Ale z tego co wiem to raczej nie ma problemu z Blu-Ray z USA w Europie... Przynajmniej z tymi hitowymi. Hobbit wersja kinowa w USA ma kod zarówno A i B więc extended edition także mieć powinna. No ale nie ma jeszcze pełnych recenzji wydania więc dokładnie nie wiadomo :)

Na bluray.com jest napisane że te rozszerzone edycje są tylko na region A, ale tez niby nie były testowane w innych wiec tak do końca nie wiadomo. Już chyba najlepiej byłoby żeby u nas wydali z figurka, chociaz jak pomyśle o cenie jaka sobie zażyczą :/ A Ty wiesz juz skąd będziesz zamawiał czy czekasz jak Galapagos wreszcie poda jakieś inne informacje?

użytkownik usunięty
katie_17

Wydania z figurką na pewno nie będzie u nas bo zawsze mamy takie same wydania jak Czesi a oni u siebie wydają tylko te 3 wersje (dvd, blu-ray, blu-ray 3D) wiec nie ma na co liczyć że to się u nas pojawi . Ja będę czekał na info od Galapagosu co z polskimi wydaniami i wtedy zdecyduje się co zamawiam :) Mnie osobiście interesuje tylko wersja Blu-Ray 2D czyli to 3-płytowe wydanie :)

Jak to Aragorn powiedział w Dwóch Wieżach do Haletha: There's always hope :P Ale tak na poważnie to pewnie masz rację i będę musiała wybrać miedzy Niemcami a USA.

użytkownik usunięty
katie_17

Hehe, no właśnie :) A może ktoś wpadnie na pomysł i wyda to w Polsce...tylko aż boje się ile to by miało kosztować :P

Poczekajcie trochę, na allegro zaczną po jakimś czasie się pojawiać. Mnie się udało kiedyś znaleźć i zakupić figurkę Legolasa Necy za 100zł. Sprawdziłam później na stronie producenta za ile chodzi to mi kopara opadła.

Przedsprzedaż przydała by się już.

katie_17

Przypomina mi trochę Wolverina :) Ale klatę ma niezłą :P

zbroja

Mi też :)

ocenił(a) film na 9
zbroja

Ooo no właśnie, Wolverin! Teraz mi się przypomniało. Chociaż Planetą małp też trochę podchodzi...

ocenił(a) film na 9
katie_17

Nie wygląda jak Persbrandt. Zgadzam się z Luthanna - na zdjęciu wygląda jak z serialu klasy B (nie ważne jak kultowego), dodatkowo jest bardzo podobny do postaci z innych filmów. Mam nadzieję, że to kwestia plakatu albo zamieszania i Beorn będzie wyglądał inaczej.

ocenił(a) film na 7
katie_17

Niestety ale póki co "słabiutko" wygląda ta postać. Owszem, w całej krasie będziemy mogli go zobaczyć dopiero w kinie, więc efekt finalny może będzie lepszy. Postać która zawsze mi imponowała w "Hobbicie" wygląda jak na razie jak połączenie Bestii z uniwersum X-men, bohatera "Jumanji" zamienionego w małpę i Kevina Sorbo z "Herculesa" :/ Wydaje mi się, że nie tędy droga.

ocenił(a) film na 9
borys1897

To tylko pewnie takie nieudane zdjęcie. Będzie tak samo jak w przypadku trailera, czyli poprawi się.

ocenił(a) film na 9
Aredhel125

Mam nadzieje bo póki co mam takie same nie pochlebne zdanie jak kolega wyżej ... a tak powinien wyglądać na poważnie -

https://www.google.pl/search?q=Beorn&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=kK dPUrWbD-KW0AXixIGIDA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=664&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&img rc=Z9Nr2sr8n41YeM%3A%3BWyctK_g4FRyaKM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.elendilion.pl%252 Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F02%252FBeorn_by_Lelia.jpg%3Bhttp%253A%252F% 252Fwww.elendilion.pl%252F2011%252F03%252F06%252Fbeorn%252F%3B672%3B800

ocenił(a) film na 9
Joseph88

http://lelia.deviantart.com/art/Beorn-113763455

ocenił(a) film na 7
Joseph88

Taki Beorn jest bardzo bliski moim wyobrażeniom. To jest TO :D Wielki, groźnie wyglądający facet z bujną długą brodą, ciemnymi włosami,emanujący siłą i dzikością ale mający jednocześnie inteligentne i przenikliwe spojrzenie świadczące o tym,że jest kimś więcej aniżeli wygląda. A jak na razie jest śmieszny dziwak... Oby rację miała @Aredhel125 i oby "nie było tak źle".

ocenił(a) film na 9
borys1897

Dokładnie - uważam tak samo.

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Nie będzie tak źle, widać, że zdjęcie ogólnie jest słabe.

katie_17

Klawo.

katie_17

Fajne, ale czekam na oficjalne zdj z filmu:)

katie_17

Taki dobry gospodarz, ale jednoczesnie niebezpieczny:)

ocenił(a) film na 8
katie_17

zróbcie petycję,w której prosicie,nie/1 żądacie zmiany wyglądu Beorna, na pewno podziała jak ze Smaugiem;)