Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

box office

ocenił(a) film na 8

jak myślicie czy Hobbit: Pustkowie Smauga ma szanse dorównać pierwszej czesci pod wzgledem
zarobionych pieniedzy?

maiev888

Myślę, że nawet przeskoczy zyski pierwszej części, bo widowiskowość sięgnie tu zenitu. Pojawi się wiele nowych lokacji i postaci. To ma być film akcji jak zapowiada mistrz Jackson.

obleh

Pani Philipa powiedziała, ze to najlepsze kino akcji, jakie do tej pory stworzył Peter Jackson. Sam Peter powiedział, że 2 i 3 część będą świetne. Masa świeżości, akcji i jeszcze więcej mroku.

kamilxxx09

mam nadzieje że będzie bardziej mroczna bo jedynka była zbyt kolorowa i przerysowana...

ocenił(a) film na 6
lolmiki

Podobno ma być poważniej.. No, chociaż po zwiastunie widać że trzymają się nasyconej kolorystyki... Ale mamy Mroczną Puszczę, zniszczone Dale, Erebor. Oby tam było nieco mroczniej.

Joecrou

I Dol Guldur.

ocenił(a) film na 6
kamilxxx09

O Dol Guldur się nie obawiam, bo w jedynce i w zwiastunie do dwójki jest ok.

Joecrou

Pewnie że ok:)

ocenił(a) film na 9
lolmiki

Jedynka była taka jaka być powinna... dwójka i trójka również będą takie jakie być powinny ;)
Lepiej się przyzwyczaić do tego, że otrzyma się pewną koncepcję i albo się ją zaakceptuje taką jaka jest albo lepie darować sobie oglądanie czegoś co tylko niepotrzebne emocje wywołuje :-)

Dla mnie pierwsza część była po prostu świetna. Co nie znaczy, że jest zrealizowana wręcz bezbłędnie bo wiadomo... błędy jakieś tam posiada
A co do drugiej i trzeciej części filmu... będzie już tylko coraz bardziej mrocznie, coraz bardziej wpisywać się klimat będzie w uniwersum Władcy Pierścieni. W drugiej części wystarczy, że dostaniemy Dol Guldur i mamy mrok w czystej postaci :-))))

ocenił(a) film na 10
lolmiki

Co wy z tym mrokiem...?

ocenił(a) film na 9
Kociepierogi

Pierwsza część, jak napisał jeden z poprzedników, była za bardzo cukierkowa (taka kolorystyczna). Film dzięki mrokowi stałby się bardziej poważny.

PS: Mam nadzieję, że nie sprofanują mrocznej puszczy.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar94

Łojtam. Mi tam się to podoba, że jest taka cukierkowa, niepoważna :D
No ale w drugiej części niestety ten mrok musi być.

ocenił(a) film na 10
Iluvatar94

Tylko nie wiem czemu wszyscy lubią ten mrrroook i powagę.

kamilxxx09

ale nie mówie że zła...

ocenił(a) film na 7
maiev888

Z pewnością tak. Wśród krytyków pierwsza część Hobbita nie wzbudziła zbytnich zachwytów (na rottentomatoes 65% - przyzwoicie) bo i taki jest ten film, przyzwoity, ze świetnymi momentami ale też sporymi wadami. Druga część jednakże miejmy nadzieję, nie popełni błędów poprzednika, na co się zapowiada. Reasumując, Desolation of Smaug przebije finansowo część pierwsza, która nie była w pełni udanym filmem, a jej wynik finansowy to oczywiście histeria po LOTR (skąd mogli wiedzieć, że akurat jedynka będzie najgorszą z serii na co niechybnie się zapowiada). Mam nadzieję, jednak że ludzie nie zniechęcą się i pójdą do kina na drugą część. Przynajmniej ja myślę, że 2 będzie moją ulubioną częścią Hobbita. Stawiam, że poprawi wynik o ok. od 10 do 25 % :)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Zgadzam się z poprzednikiem. Także mam nadzieję, że sequel i część ostatnia będzie bardziej nasycona poważnymi scenami niż takimi niepotrzebnymi żarcikami (oby). Nie dość, że można by się bardziej wczuć w film, zdać sprawę z zagrożenia, to i oglądałoby się przyjemniej. Szczerze to wolałbym aby PJ skupił się bardziej na realności filmu i usuną efekty komputerowe tam, gdzie są zbędne.

Tak, II i III część przebiją finansowo poprzednią. Takie moje skromne zdanie.

ocenił(a) film na 8
maiev888

Na pewno będzie wyżej od pierwszej części.

ocenił(a) film na 10
maiev888

Na 100% przebije jedynkę.

ocenił(a) film na 6
maiev888

Tak.

maiev888

Pierwsza część miała 2 mln widzów, czyli była największym przebojem roku w Polsce.
Drugą część w 5 dni widziało już 850tyś !!!
Na całym świecie myślę, że około 1,2 mld$ zarobi, czyli więcej.

obleh

Wątpię, zeby było aż tak dużo. Miliard może będzie, ale na dużo więcej nie ma co liczyć.