jak myślicie czy Hobbit: Pustkowie Smauga ma szanse dorównać pierwszej czesci pod wzgledem
zarobionych pieniedzy?
Myślę, że nawet przeskoczy zyski pierwszej części, bo widowiskowość sięgnie tu zenitu. Pojawi się wiele nowych lokacji i postaci. To ma być film akcji jak zapowiada mistrz Jackson.
Pani Philipa powiedziała, ze to najlepsze kino akcji, jakie do tej pory stworzył Peter Jackson. Sam Peter powiedział, że 2 i 3 część będą świetne. Masa świeżości, akcji i jeszcze więcej mroku.
Podobno ma być poważniej.. No, chociaż po zwiastunie widać że trzymają się nasyconej kolorystyki... Ale mamy Mroczną Puszczę, zniszczone Dale, Erebor. Oby tam było nieco mroczniej.
Jedynka była taka jaka być powinna... dwójka i trójka również będą takie jakie być powinny ;)
Lepiej się przyzwyczaić do tego, że otrzyma się pewną koncepcję i albo się ją zaakceptuje taką jaka jest albo lepie darować sobie oglądanie czegoś co tylko niepotrzebne emocje wywołuje :-)
Dla mnie pierwsza część była po prostu świetna. Co nie znaczy, że jest zrealizowana wręcz bezbłędnie bo wiadomo... błędy jakieś tam posiada
A co do drugiej i trzeciej części filmu... będzie już tylko coraz bardziej mrocznie, coraz bardziej wpisywać się klimat będzie w uniwersum Władcy Pierścieni. W drugiej części wystarczy, że dostaniemy Dol Guldur i mamy mrok w czystej postaci :-))))
Pierwsza część, jak napisał jeden z poprzedników, była za bardzo cukierkowa (taka kolorystyczna). Film dzięki mrokowi stałby się bardziej poważny.
PS: Mam nadzieję, że nie sprofanują mrocznej puszczy.
Łojtam. Mi tam się to podoba, że jest taka cukierkowa, niepoważna :D
No ale w drugiej części niestety ten mrok musi być.
Z pewnością tak. Wśród krytyków pierwsza część Hobbita nie wzbudziła zbytnich zachwytów (na rottentomatoes 65% - przyzwoicie) bo i taki jest ten film, przyzwoity, ze świetnymi momentami ale też sporymi wadami. Druga część jednakże miejmy nadzieję, nie popełni błędów poprzednika, na co się zapowiada. Reasumując, Desolation of Smaug przebije finansowo część pierwsza, która nie była w pełni udanym filmem, a jej wynik finansowy to oczywiście histeria po LOTR (skąd mogli wiedzieć, że akurat jedynka będzie najgorszą z serii na co niechybnie się zapowiada). Mam nadzieję, jednak że ludzie nie zniechęcą się i pójdą do kina na drugą część. Przynajmniej ja myślę, że 2 będzie moją ulubioną częścią Hobbita. Stawiam, że poprawi wynik o ok. od 10 do 25 % :)
Zgadzam się z poprzednikiem. Także mam nadzieję, że sequel i część ostatnia będzie bardziej nasycona poważnymi scenami niż takimi niepotrzebnymi żarcikami (oby). Nie dość, że można by się bardziej wczuć w film, zdać sprawę z zagrożenia, to i oglądałoby się przyjemniej. Szczerze to wolałbym aby PJ skupił się bardziej na realności filmu i usuną efekty komputerowe tam, gdzie są zbędne.
Tak, II i III część przebiją finansowo poprzednią. Takie moje skromne zdanie.
Pierwsza część miała 2 mln widzów, czyli była największym przebojem roku w Polsce.
Drugą część w 5 dni widziało już 850tyś !!!
Na całym świecie myślę, że około 1,2 mld$ zarobi, czyli więcej.