Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328989
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

1.Scena z beczkami podobno strasznie emocjonujaca i widowiskowa i wszyscy zachwalaja swietne CGI ogolnie w filmie duzo lepsze i bardziej przekonywujace niz w 1 czesci !.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Smoczek tez bardzo wszystkich zaskoczyl i porownuja go technologicznie do Gholluma.Podobno 30 minutowa scena ze smokiem to prawdziwy majstersztyk i bezapelacyjnie najlepiej zrobiony smok w kinie ;]

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Zachwalaja nowa aktorke w filmie ktora gra Elfke ze duzo do filmu dodaje emocji.

Podobno Legolas wrocil w szczytowej formie i nawet mowia ze takich scen to nawet we Wladcy niemial ;].
Wszyscy wiemy ze Legolas mial swoje momenty w LOTR szczegolnie momenty w walce.W Hobbicie 2 jest takich momentow podobno wiecej i zapadaja w pamieci.

Dziwne natomiast jest to ze Elfka bedzie podobno bardziej smiertelna dla orcow niz sam Legolas ;].hmm

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Czyzby Legolas sie od niej uczyl ;]/

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Malo natomiast mowia o Bardzie hmmm czyzby ten aktor mial tak malo miejsca w filmie ze nie zostal zbytnio zapamietany hmm?.
Malo tez mowia o Gandalfie hmm czyzby tez zostal w 2 czesci dosc pominiety bo wychodzi na to ze niebedzie mial duzo czasu filmowego w filmie tez.

Stephen Fry wladca Esgaroth bardzo zachwalany jest i przekonywujacy.

Kili bedzie mial duzo wiecej czasu filmowego.No i bedzie wielka walka o kobiete pomiedzy Kilim a Legolasem.hehe jak w telenoweli.Pewnie PJ chcial zachecic wieksza publicznosc juz sam nie wiem

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Przedewszystkim 2 czesc stala sie duzo bardziej dojrzalsza i wiecej drematu jest w niej.Wszystko zreszta jest podobno wieksze i bardziej dopieszczone w stosunku do czesci 1.

Ciezko powiedziec czy ktos zgina znany w 2 czesci ale sadze ze dopiero w 3 czesci bohaterowie beda ginac.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Aha i przedewszystkim mowi sie o pewnej duzej scenie Legolas vs .............. ;] nie powiem kto ale jest to postac na ktora dosc czekalem i ciekawe jak bedzie wygladac.Dobrze wiedziec ze bedzie w 2 czesci ;].

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Azog albo Bolg? :D weź powiedz

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Jak Legolas vs Azog to wygrałem zakład xP ale skoro mówisz że czekałeś to może Bolg? :P weź powiedz czy trafiłem jednego chociaż

ocenił(a) film na 7
kuczaj

Bolg.

lavrenzo84

oho, aptetyt rośnie :D

lavrenzo84

Bard z tych fragmentów, które widziałem widać że będzie trzymałem dobry poziom, ale nie będzie błyskotliwy tak jak Freeman czy Armitage.

ocenił(a) film na 9
lavrenzo84

Czytałem w jednej z recenzji, że w tej części zdecydowanie więcej będziemy mieli Gandalfa i Radagasta :-)
Tak więc na brak scen z nimi nie ma co narzekać :-) Z pewnością będzie ciekawie.

khazad7_2

Pewnie chodzi o walkę w Dol Guldur z orkami, Azogiem i Nekromantą.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tak a jak Gandalf się w Dol Guldur źle poczuje to Żwirek I Muchomorek go uratują. Sprawdzone info. Czytałem o tym w Kronikach.

straightlines

Hah w kronikach które wychodza dopiero 13 grudnia.

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Właśnie liczę na świetną i widowiskową scenę ze Smaugiem ;-)

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

To mnie cieszy, bo po zwiastunach obawiałam się, że ta scena może wyjść sztucznie ;)

lavrenzo84

Smok i jeszcze raz smok. Właśnie wyszła kolejna recenzja (top critic na RT) i znowu zdanie jak to można w niej znaleźć: "the greatest dragon in the history of movies." Mocne. ale ja wierzę.

ocenił(a) film na 7
zentaur

Głowa smoka wyraźnie różni się w trailerze a spotach.
Ważne że poprawiono kolorystykę i CGI.
Pewnie 3 będzie jeszcze lepsza.

lavrenzo84

A ja nadal czekam o jakieś info o postaci Nekromanty, czy w końcu pojawi się w filmie czy nie.

Puchy11

Pojawi się, podobno nawet coś tam mówi.

ocenił(a) film na 10
Puchy11

To też może być niezłe zaskoczenie. Ja już nie mogę się doczekać by zobaczyć to wszystko na własne oczy ;-)

Mariusz_K_filmaniak

Gandalf ma podobno używać magii jakiej jeszcze nie widzieliśmy:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No i Radagasta ma być też znacznie więcej jak w 1 części filmu.
Może i On pokaże, że jest potężnym Majarem choć na pierwszy rzut oka wygląda na wątłego dziwaka... Mimo wszystko Radagast jest w mojej ocenie bardzo ciekawą postacią i Ci którym ta persona nie odpowiadała w 1 części gdzie został pokazany jako ekscentryk, będą jednak ku jego postaci przekonani po obejrzeniu drugiej części filmu :-)

No ale tak sobie tylko gdybam...wróżę z gwiazd i blasku Iglicy Pałacu Kultury ;)

ocenił(a) film na 8
lavrenzo84

Ciekaw jestem , też bardzo tego smoka. Efekt 3D mam nadzieję, że będzie wciskał w fotel w kinie ;]

ocenił(a) film na 9
PanEugen

ja tez jestem bardzo ciekawa efektow ze smokiem:) juz nie moge sie doczekac...

ocenił(a) film na 9
PanEugen

ja mam nadzieje ze ten smok bedzie poprostu tak epicki ze po nocach koszmary bede mial ;].Ale fajnie wiedziec ze Smok bedzie rownie rewelacyjny co Smaugh w swoim czasie 10 lat temu

lavrenzo84

I jak tu wytrzymać po takich newsach? Lepiej nie czytać bo się nie można doczekać tego filmu.

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

Scena beczkami sceną z beczkami, ale pijanych elfów nic nie pobije!

ocenił(a) film na 7
Annqa

" pijanych elfów " skąd takie informacje ?

ocenił(a) film na 6
jasiu9208

pewnie z książki :)

ocenił(a) film na 10
jasiu9208

Z książki i z jednego z zaprezentowanych momentów.
Nie że coś, ale ja bym najpierw sprawdziła wszystkie źródła zanim zaczęłabym sugerować komuś wybujałą wyobraźnię.

ocenił(a) film na 9
Annqa

Recenzentom ogolnie nie podobaja sie haraktery Azoga i Bolga bo sa zrobieni kiepsko w CGI i ze nie zapadaja w pamieci.Szkodddddddddddddddddda.
Naszczescie Smok wszystko rekompensuje ;]

ocenił(a) film na 10
lavrenzo84

charaktery*

ocenił(a) film na 7
Annqa

Nic nie sugeruje , po prostu pytam, a Książek czytałem dawno temu i mogę nie pamiętać o takim szczególe !

ocenił(a) film na 9
jasiu9208

Mowia zeby nie porownywac filmu do ksiazek bo PJ poszedl zupelnie w innym swoim kierunku w porownaniu do ksiazki.
Podobno caly film jest zupelnie inny od ksiazki ale to nie jest powiedziane ze gorszy. ;].Jest poprost zrobiony z pomyslem i z wizja rezysera.

lavrenzo84

Taaa zupełnie inny. Jasne. W filmie nie ma Beorna, Mrocznej Puszczy, pająków, leśnych elfów, spływu beczkami, Laketown, Barda, Dale, Ereboru, Smauga i reszty akcji. Pewnie.

ocenił(a) film na 7
Annqa

Czepialska jesteś. Wpływ Kamilka?

ocenił(a) film na 10
straightlines

Jesteś idiotą. Wpływ kolegów z poprawczaka?

ocenił(a) film na 7
jasiu9208

W książce są nawalone elfy I na szczęście w filmie też. Udostepniono scene jak dwóch znad stołu nie może wstać:)