1.Scena z beczkami podobno strasznie emocjonujaca i widowiskowa i wszyscy zachwalaja swietne CGI ogolnie w filmie duzo lepsze i bardziej przekonywujace niz w 1 czesci !.
Smoczek tez bardzo wszystkich zaskoczyl i porownuja go technologicznie do Gholluma.Podobno 30 minutowa scena ze smokiem to prawdziwy majstersztyk i bezapelacyjnie najlepiej zrobiony smok w kinie ;]
Zachwalaja nowa aktorke w filmie ktora gra Elfke ze duzo do filmu dodaje emocji.
Podobno Legolas wrocil w szczytowej formie i nawet mowia ze takich scen to nawet we Wladcy niemial ;].
Wszyscy wiemy ze Legolas mial swoje momenty w LOTR szczegolnie momenty w walce.W Hobbicie 2 jest takich momentow podobno wiecej i zapadaja w pamieci.
Dziwne natomiast jest to ze Elfka bedzie podobno bardziej smiertelna dla orcow niz sam Legolas ;].hmm
Malo natomiast mowia o Bardzie hmmm czyzby ten aktor mial tak malo miejsca w filmie ze nie zostal zbytnio zapamietany hmm?.
Malo tez mowia o Gandalfie hmm czyzby tez zostal w 2 czesci dosc pominiety bo wychodzi na to ze niebedzie mial duzo czasu filmowego w filmie tez.
Stephen Fry wladca Esgaroth bardzo zachwalany jest i przekonywujacy.
Kili bedzie mial duzo wiecej czasu filmowego.No i bedzie wielka walka o kobiete pomiedzy Kilim a Legolasem.hehe jak w telenoweli.Pewnie PJ chcial zachecic wieksza publicznosc juz sam nie wiem
Przedewszystkim 2 czesc stala sie duzo bardziej dojrzalsza i wiecej drematu jest w niej.Wszystko zreszta jest podobno wieksze i bardziej dopieszczone w stosunku do czesci 1.
Ciezko powiedziec czy ktos zgina znany w 2 czesci ale sadze ze dopiero w 3 czesci bohaterowie beda ginac.
Aha i przedewszystkim mowi sie o pewnej duzej scenie Legolas vs .............. ;] nie powiem kto ale jest to postac na ktora dosc czekalem i ciekawe jak bedzie wygladac.Dobrze wiedziec ze bedzie w 2 czesci ;].
Jak Legolas vs Azog to wygrałem zakład xP ale skoro mówisz że czekałeś to może Bolg? :P weź powiedz czy trafiłem jednego chociaż
Bard z tych fragmentów, które widziałem widać że będzie trzymałem dobry poziom, ale nie będzie błyskotliwy tak jak Freeman czy Armitage.
Czytałem w jednej z recenzji, że w tej części zdecydowanie więcej będziemy mieli Gandalfa i Radagasta :-)
Tak więc na brak scen z nimi nie ma co narzekać :-) Z pewnością będzie ciekawie.
Tak a jak Gandalf się w Dol Guldur źle poczuje to Żwirek I Muchomorek go uratują. Sprawdzone info. Czytałem o tym w Kronikach.
To mnie cieszy, bo po zwiastunach obawiałam się, że ta scena może wyjść sztucznie ;)
Smok i jeszcze raz smok. Właśnie wyszła kolejna recenzja (top critic na RT) i znowu zdanie jak to można w niej znaleźć: "the greatest dragon in the history of movies." Mocne. ale ja wierzę.
Głowa smoka wyraźnie różni się w trailerze a spotach.
Ważne że poprawiono kolorystykę i CGI.
Pewnie 3 będzie jeszcze lepsza.
To też może być niezłe zaskoczenie. Ja już nie mogę się doczekać by zobaczyć to wszystko na własne oczy ;-)
No i Radagasta ma być też znacznie więcej jak w 1 części filmu.
Może i On pokaże, że jest potężnym Majarem choć na pierwszy rzut oka wygląda na wątłego dziwaka... Mimo wszystko Radagast jest w mojej ocenie bardzo ciekawą postacią i Ci którym ta persona nie odpowiadała w 1 części gdzie został pokazany jako ekscentryk, będą jednak ku jego postaci przekonani po obejrzeniu drugiej części filmu :-)
No ale tak sobie tylko gdybam...wróżę z gwiazd i blasku Iglicy Pałacu Kultury ;)
Ciekaw jestem , też bardzo tego smoka. Efekt 3D mam nadzieję, że będzie wciskał w fotel w kinie ;]
ja mam nadzieje ze ten smok bedzie poprostu tak epicki ze po nocach koszmary bede mial ;].Ale fajnie wiedziec ze Smok bedzie rownie rewelacyjny co Smaugh w swoim czasie 10 lat temu
Z książki i z jednego z zaprezentowanych momentów.
Nie że coś, ale ja bym najpierw sprawdziła wszystkie źródła zanim zaczęłabym sugerować komuś wybujałą wyobraźnię.
Recenzentom ogolnie nie podobaja sie haraktery Azoga i Bolga bo sa zrobieni kiepsko w CGI i ze nie zapadaja w pamieci.Szkodddddddddddddddddda.
Naszczescie Smok wszystko rekompensuje ;]
Nic nie sugeruje , po prostu pytam, a Książek czytałem dawno temu i mogę nie pamiętać o takim szczególe !
Mowia zeby nie porownywac filmu do ksiazek bo PJ poszedl zupelnie w innym swoim kierunku w porownaniu do ksiazki.
Podobno caly film jest zupelnie inny od ksiazki ale to nie jest powiedziane ze gorszy. ;].Jest poprost zrobiony z pomyslem i z wizja rezysera.
Taaa zupełnie inny. Jasne. W filmie nie ma Beorna, Mrocznej Puszczy, pająków, leśnych elfów, spływu beczkami, Laketown, Barda, Dale, Ereboru, Smauga i reszty akcji. Pewnie.