PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=494642}

Hooligans 2: Do ostatniej krwi

Green Street 2: Stand Your Ground
2009
6,2 30 tys. ocen
6,2 10 1 29520
4,3 7 krytyków
Hooligans 2: Do ostatniej krwi
powrót do forum filmu Hooligans 2: Do ostatniej krwi

Dno !!!!

ocenił(a) film na 1

Pierwsza czesc byla naprade fajna mozna bylo sie troche rozerwac a to cos to chyba polski tworca 'KLANU' wyprodukowal ale chyba mial mniejszy budzet niz nasza saga !!!!!
nie polecam totalne dno !!!!

ocenił(a) film na 10
gawronk

No cóż każdy ma prawo do własnej opinii, ja na przykład mam opinie generalnie całkowicie odwrotną do Twojej. Muszę przyznać że swoją recenzją dostarczyłeś naprawdę wielu argumentów, dla których trzeba unikać tego filmu...
Jeśli chodzi o moją ocenę do daję filmowi 10, bo oglądałem go do końca i byłem całkowicie wciągnięty akcją jaka się działa na ekranie, a rzadko jaki film potrafi mnie tak wciągnąć ;)
Oczywiście jest to film dla osób dojrzałych, nie tylko wiekowo ale także psychicznie, niestety może on przypaść do gustu niektórym grupom społecznym w wieku ca. 15 lat, które mogłyby wyciągnąć złe wnioski.
Dlatego polecam ten film dojrzałym i odpowiedzialnym ludziom :)

ocenił(a) film na 2
nightmaster

Może spróbuj obejrzeć pierwszą cześć tego filmu w tedy pogadamy o 10.Ten film w porównaniu do poprzedniej części nie ma klimatu,mnie osobiście nie wciągnął.Scenariusz tez jest zjechany z Dave zrobili przywódce G.S.E i więzieniu osadzili zobacz kim Dave był z 1 odsłonie .

Dawidek_3

Po śmierci Pet'a ktoś musiał zostać przywódcą więc nie wiem na co się uskarżasz. Ogólnie film moim zdaniem bardzo dobry i nie ma co go porównywać do pierwszej części bo się najzwyczajniej w świecie nie da....
Co innego jak jeżdżą po kraju i tłuką się z innymi kibolami a co innego jak wszyscy są w więzieniu i muszą grać według panujących tam zasad. Osobiście wrażenia mam jak najbardziej pozytywne i polecam każdemu kto potrafi odróżnić rzeczywistość bójek przed czy po meczu od tej jaka jest w więzieniu.

ocenił(a) film na 1
Dawidek_3

spokojnie, ten gosciu jest po naszej stronie. sprobuj przeczytac to jeszcze raz, wiedzac to

nightmaster

ja mogl bym byc twoim ojcem a dla mnie ten film zaluguje max 5/10.Wiec twoje super argumenty wsadz sobie w dupe

ocenił(a) film na 8
gawronk

Mi się podobają oba filmy :) na 2 część filmu nie można patrzeć przez pryzmat
jedynki, bo dwójka bardźo żadko jest lepsza od 1.Oglądając ten film liczą się tylko
fakty z jedynki a nie porównanie, że jedynka jest super a 2 nie, bo jest gorsza.Obie
stoją na wysokim poziomie, jedynka jest o schodek wyżej :)

gawronk

1 i 2 to zupełnie inne klimaty, choc pierwsza czesc podobala mi sie bardziej, z dwojki jestem mile zaskoczona, chociaz film z gory do dolu byl do przewidzenia. duzo sie lali, ale to dawalo kopa adrenalinki:)

ocenił(a) film na 5
blowingbubble

Normalnie zaskakujecie mnie ludzie z tymi pozytywnymi ocenami. Fajnie się lali to chociażby w najnowszym Punisherze, a tu to tak co jedynie bili po mordach. No i czemu akcja działa się na letnim kampingu piłkarskim?
A i 2 to nie jest inny klimat, to brak kasy po prostu.

Roy_v_beck

o bo moze na jedynke potrzebowali miliona;p? sadzisz, ze gdyby mieli wiecej pieniedzy stworzyli by rownie dramatyczny film, co czesc pierwsza? litosci:)
jedynie lali sie po mordach... no tak, masz racje. ale co innego mieli zrobic? wyciganac karabin i strzelac do siebie przez dwie godziny?

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Przecież takim ludziom sie nigdy nie dogodzi :D zawsze sie do czegos przyczepia, zawsze beda wybrzydzac, zawsze cos bedzie nie tak.Wiec po co na takich uwage zwracac?

persching16

ja bardzo lubie dyskutowac:D:D <za krotki br br>

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

To pospamujmy trochę ;) Jakie filmy lubisz?Wiem, ze to pytanie z szerokiego zakresu, ale chodzi o to, czy nowe
czy stara, czy z efektami specjalnymi czy bez, itp??;>

persching16

Fakt, szeroki zakres:) Ciezko powiedziec, bo generalnie filmy to moje pasja ( nie wspominajac o ksiazkach). Hm... Uwielbiam horrory. Szkoda tylko, że tych naprawde strasznych jest tak malo.
Klasyki. Kiedys filmy byly lepsze niz teraz. Absolwent, Ojciec chrzesny.
Ale jedno wiem na pewno- nie cierpie westernow i komedii romantycznych:)Your turn;]

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Hmm zadajc Ci pytanie nie zastanowilem sie nad odpowiedzia, ale postaram sie ;) Wiec ja lubie filmy i stare i
nowe, jednak np. cos w stylu Transformers i Terminator mi nie podchodzi, poniewaz jest tam zbyt malo tresci a
za duzo efektow specjalnych.Nie jestem do tego wytrawnym koneserem jakiegos konkretnego gatunku,
ogladam wszystko co mi sie nawinie pod reke.Nie ide tez za wszystkimi, ze jak film jest kultowy to dla mnie tez i
jest rewelacyjny, poniewaz jest kultowy, u mnie tego nie ma.Filmwy ktore wzbudzily moj szacunek, hmm
Skazani na Shawshank, Forrest Gump, Siedem, Siedem Dusz i Requiem For a Dream.Jednak mozesz mnie
wyklac, Ojciec Chrzestny nie podobal mi sie :) Westernow owszem rowniez nie cierpie.Nie cierpilem Dramatów,
jednak mnie przekonaly Requiem For a Dream i Siedem Dusz, sa fantastyczne.Jeżeli chodzi o nowsze filmy to
podobal mi sie Sierociniec, [Rec], o dziwo 300, Władcy Pierścieni i Piraci z Karaibów. Zapomnialem dodac:
Efekt Motyla jest powalajacy( chodzi o 1) ma u mnie 10/10 tak jak inne filmy spisane powyzej.Jezeli chodzi o
Twoj gust, to mi odpowiada, taka ciekawostka :) A jezeli chodzi o ksiazki to Grisham jest fantastyczny, nic
dziwnego, ide na prawo :) teraz Ty :p
PS: Canniba Holocaust, pomimo duzych oczekiwan nie wzbudzil mojego uwielbienia, szacunku.A Tobie?Jakie
"Wstrzsajace", niszczace psychike filmy ogladalas?;>

persching16

Ha! Co Ty dajesz wszystkich już męcze żeby poszli ze mna do kina na Anty i Udręczonych:D
Hm, ze mna podobnie, nie ide za innymi i tu pewnie Cie zaskocze bo nie cieprie Forresta Gumpa;p
Sierociniec taki sobie, Rec jeden z lepszych horrorow z ostatnich lat, 300 uwielbiam.
Nie jestem fanka Terminatora, ale lubie filmy z efektami:) Ogolnie te cala fantastyka, najlepiej wlasnie na takie filmy chodzi sie do kina.
Niszczace psychike...hm. To jeszcze ciezsze pytanie niz poprzednie, a to dlatego, ze ja po kazdym filmie rozkminiam i dochodze do jakis wnioskow. Za duzo mysle. Pierwsze co mi sie na mysl nasunelo to Fight Club ( najlepszy film jaki w zyciu widzialam) i Zycie przed oczami.
Nigdy nic Grishama nie czytalam. Ja jestem za Stephenem Kingiem:)

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Na Udręczonych pojde na 100% jednak na Antychrysta nikt nie chce isc, w ogole, boja sie czy co?xD Stephen
King tez jest fantastyczny, jednak poprostu sa gusta i guściki i ja wole Grishama.To znaczy, niby do kina chodzi
sie dla efektow specjalnych, jednak po tym jak kupilem kino domowe i duzy telewizor wole sobie sciagnac i na
tym obejrzec z volumem na max i juz poniewaz niewiele filmow takichm mi sie podoba, nie wiem moze jestem
za duzym realista? :) Ja ostatnio zainteresowalem sie takimi ciezkimi filmami i powiem szczerze, strasznie mnie
do nich ciagnie, jednak po obejrzeniu czuje sie jakos tak nieswojo xD nie wiem jak to opisac...Najlepsze to jest
to, ze po [Rec]-u wyszukalem jeszcze takie filmy krecone w tym stylu no i powiem szczerze, podobno Blair
Witch Project dla wielu byl lepszy.Ja go obejrzalem tak jak radzono, calkowita ciemnosc, wkrecenie w film i co,
obejrzalem i wykasowalem bo byl nuuudny :D A jeszcze ciekawostka, Antychryst juz sie konczy w
Warszawskich kinach, wiec musze sie spieszyc i isc jednak singlowo, bo na "partnerow" moge czekac do
smierci.Najgorsze jest to, ze jeszcze nie zaliczylem Angels and Demons!!!!To mnie frustruje...Ja tak bardzo nie
mysle po filmach, oczywiscie nie bierz mnie za ciemna mase, ale poprostu napewno nie mysle tyle ile Ty :D A
moze razem pojdziemy na Antychrysta?;) I sprawa załatwiona :p

persching16

hm a mnie sie Blair podobał:) Tyle ze kazdy jest za jedynka a ja jendak uwielbiam 2;p
hehehe no wlasnie, ja jestem realistka... sceptyczka, i w ogole mam dystans do wszystkiego. Ale lubie fantastyke, odbijam sie od szarej rzeczywistosci w swiat ktory jest o wiele bardziej interesujacy od naszego:) Tylko w ksiazkach i filmach wszystko moze sie zdarzyc:) dobra, koniec monologu.
Pewnie, wpadaj so Sz-n to pojdziemy;D
Chociaz bedac w kinie bardziej sie skupiam na uciszaniu innych niz na filmie...

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

MUSZĘ OBEJRZEĆ ANTYCHRYSTA I UDRĘCZONYCH!!!!!!:D

gawronk

wiecie czy bedzie ten film wyswietlany w kinach ? bo 1 bardzo mi sie podobala i wolałabym sama ocenic 2.

ocenił(a) film na 8
emily91

Raczej go nie bedzie, wiec musisz go sobie sciagnac, tylko nie patrz przez pryzmat jedynki jak niektórzy ;)

persching16

ok, dzięki bardzo
:)
:)
a co do tego co napiałeś o Blair
Witch Project zgadzam sie w 100% mnie ten film wynudził a jak się skończył to sie zdziwiłam bardzo bo tak naprawdę czekałam aż cos sie wydarzy ;p
a juz myslałam ze jakos nie umiałam docenic tego filmu ^^
A&D hmm, zawsze lepsza książka (wyjątek Stowarzyszenie Umarłych Poetów)vale ten film tak samo jak Kod nie podobał mi się. i nie wiem czemu mój ukochany Tom Hanks bawi sie w takie cos...

ocenił(a) film na 8
emily91

Ale cholera czekam z niecierpliwoscia na [Rec]2 napewno bede sie staral isc na premiere tego filmu 8) chociaz
nie lubie dobrego kina ogladac w domu, to sciagne, A&D bo nikt nie chce isc, poniewaz slyszeli, ze
beznadziejny(trzeba zobaczyc, by ocenic ;] ) BWP powinien sie zaczynac tak jak sie konczy, fajne bylo ostatnie
8 minut moim zdaniem :D. Co sadzicie o ciagnacej sie Pile?Fajne byly pierwsze dwie, reszta im dalej tym gorzej,
jeszcze 6 czeka.Fajnych filmow grozy jest tak naprawde malo, jakby nie patrzec: seria The Ring, The Grudge,
[Rec], Piła(1 i 2) hmm na mnie tylko te filmy wywarly wrazenie, nie wiem, moze jestem pozbawiony uczuc :D a
jeszcze Udręczeni i Antychryst mnie czekaja ;) to lista moze sie powiekszyc.Najwieksza pomylka na ktorej
bylem byla Blizna 3D w nieudolnosci nic nie przebije tego filmu, troche lepsze, ale jednak tez niezbyt dobre sa
Nocny Pociąg z mięsem i Krwawe Walentynki 3D jednak Blizna ma 1/10 a te dwa nastepne 3/10 wiec
kiepsko.Nowy Indiana Jones ma ponizej oczekiwan, spodziewalem sie lepszego filmu, zapasnik i "nowy" Rocky
Balboa sa naprawde dobre :) Wasza kolej drogie panie ;P

ocenił(a) film na 8
persching16

-Lustra
-Mgła
-Coś
-Hannibal
-Sierocinien
-Silent Hitt
Te filmy moge polecic jako fajny klimat :)
A Hellraisera sie balem jak bylem maly xD

persching16

a Silent Hill uwielbiam, musze sobie ta gre kupić:D
Hannibal dobry, ale zawiodlam sie na Czerwonym smoku. Na szczescie grał tam moj ukochany Norton wiec nie wszsytko stracone;]

persching16

wow, wyczerpujaca odpowiedz.
zgadze sie co do blizny 3d, porazka, mialo byc strasznie a bylo wrecz przeciwnie.
pila cz. VI? no prosze, nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze tak daleko zaszli. Z tego co pamietam ogladalam 3 pierwsze czesci i nie bylo z nimi zle.
The ring tylko w wersji amerykanskiej! na japonskiej malo co sie nie posikalam ze smiechu.
Jak dla mnie najstraszniejszym filmem był "widmo" ale nie statek widmo, tylko te widmo, japonskie. klatwa zreszta tez niczego sobie.
Rocky? Come on....;p
Rec ogladalam w warszawkim kinie;d dla mnie bomba, fajnie sie skakalo ze strachu. Ale mysle ze dwojka bedzie kiepska.

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Dobra sory za tego Rockiego :p Ja raz na [Rec]-u skoczylem xD ale byla ogolnie jazda.Ameraykanska
amerykanska, ale czy to nie denerwujace, ze Amerykanie robia pod siebie dobre horrory z innych krajow?Tak
The Ring jest anmerykanski [Rec] zamienil nazwe na Kwarantanne a twarze byly dosc znane ;).Czytalem, ze
podobna dlatego, bo nie lubią czytac i dobre filmy robia w swoim jezyku xD

persching16

tez słyszałam ze nie lubią czytac ;p
Piła podobała mi się, ale nie widziałam w niej żadnej grozy, raczej film który mnie wciągał, z ciekawości co on jeszcze nie wymyślił. 1, 2 i dla mnie nawet 3 ok, reszta samo mięso... blee;p
Ring, przyznam sie ze dla mnie jest to najbardziej straszny film jaki widzialam, po żadnym tak sie nie bałam, ale oglądałam od razu 1 i 2 w domu.
Widmo fajne, klątwe widziałam, ale chyba nie całą bo dla mnie było to nudne, ogólnie za duzo jest tych filmów z małymi długowłosymi czarnym dziewczynkami-potworkami xD
[Rec] czekam na 2 serio :D ale ta hiszpanska.
dobre jest jeszcze zejscie, niedlugo tez 2 bedzie :))

ocenił(a) film na 8
emily91

Nie uwazacie, ze troche tu spamujemy??xD Bo w sumie to jest o Hooligans 2 a My o wszystkim gadamy, tylko
nie o tym filmie, ale coz :D a wlasnie, teraz wystawie Was na probe, co sadzicie co sadze "Movie"?No wiecie
Scary Movie, Disasters Movie itd a i Meet the Spartans.Osobiscie uwazam wszystkie tego typu produkcje za
podloze dna, naprawde.Jak niewielkim kosztem i jakze prymitywnym humorem mozna na ciemnej masie zbic
kase, to poprostu przerazajace.Jeszcze do tego nie dosc, ze lubia te filmy to zaciekle ich bronia, o dziwo
nazywajac przeciwnikow tych filmow idiotami, zalowymi debilami i smieciami.To moim zdaniem jest chore, ja sie
nie dziwie osobiscie rezyserom takich filmow, poniewaz nie jego wina, ze spoleczenstwo jest tepe(pisze te slowa,
bo jestem pewny, ze Wy dziewczyny jestescie ponad tym).Teraz pewnie siedzi w swojej willi z napisem "Maly
naklad pracy - Meet the Spartans", saczy drinka, klepie po dupie najdrozsze prostytutki w Hollywood i
rozmysla jakiego jeszcze gowna uzyc, by zbic kase, moze teraz dla zabawy pozartuje z np. Requiem for a
Dream i pokaze jakie narkotyki daja fajny odlot.Ponabijam sie z takich filmow, co mi tam, przeciez mozna
pokazac ich nieudolnosc, bo po co maja cos wnosic, lepiej skolonic do wysmiania, ponizenia i bog wie co
jeszcze.Przeciez bedzie mial kase za to, a oklepane "zyganie na twarz" ciagle sie podoba, a jek przestanie sie
podobac, to da sie dwie osoby zygajace na twarz jednej, odgrzewamy kotleta i mamy kase, zupelnie jak tania
przydrozna knajpa.Klient przyjechal, trzeba odgrzac rybe w mikrofali i postawic z tabliczka "swiezo
zlowiona".Gardze tym...
Mam nadzieje, ze bez urazy :]

persching16

oczywscie, rec tylko i wylacznie hiszpanska wersja.
co do produkcji amerykanskiej, hm... The ring im wyszlo, jakby nie patrzec. Co do reszty odgapionych filmow- nie bardzo. ostatnio widzialam amerykanska wersje "widmo". beznadzieja;/ zgadzam sie, czarnowlose dziewczynki sa juz przereklamowne. A i tak na nich najbardziej sie boje:d
A wiec schodzimy na tematy komedii. Nie czuje sie urazona takimi fimami, bo jezeli ogladam grupe zjaranych i tepych nastolatkow rzygajacych na siebie, w ogole sie z nimi nie utozsamiama, smieje sie z nich, tak jak w rzeczywistosci, bo im wspolczuje glupoty. Ogolnie, a to nieco smutne, ciezko mnie rozsmieszyc. Zdecydowanie wole jednak glupie komedii z serii american pie niz komedie romantyczne, ktore od poczatku do konca sa do przewidzenia. Rzadko kiedy ktoras z nich jest smieszna. Z tego co pamietam do gustu przypadly mi "nowozency" i "jak stracic przyjaciol i zrazic do siebie ludzi". A najlepsza komedia, z gory zakladam ze Tobie nie przypadla by do gustu, nie wiem jak Tobie, Emily, to "boski chillout":) Chyba ze masz na mysli totalnie totalnie glupie filmy. Niby Scary movie nim jest ale dwie pierwsze czesci lubie:)

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Jezeli chodzi o humor, to ja powiem tak: Mnie latwo rozsmieszyc, jezeli wie sie jak.Ja lubie humor na poziomie,
no ok moze zbyt wyniosle go nazwalem, ale humor z rynsztoku mi poprostu nie odpowiada :) Ja lubilem te
rozne movie jak mialem 14 lat, niby niewiele jestem starszy, ale jednak wole teraz smiac sie z czegos co jest
"rowne".Ja w ogole nie lubie zgapiania, wiec nigdy nie ogladam zgapianych, poprostu mam swoje zasady i ich
szanuje :) komedia romantyczna jaka Ostatnio ogladalem byl Narzeczony mimo Woli, poniewaz nie mieslismy
co robic i kumpel powiedzial, ze idziemy na cos dla czystej rozrywki.Powiem szczerze, na tle romantykow, mi sie
podobal i tyle, taki "czasoumilacz" xD Kolezanko Emilko, nie slyszymy i nie widzimy ;)

ocenił(a) film na 8
persching16

Ej a porusze jeden z najbardziej kontrowersyjnych tematow kinowych xD A mianowicie chodzenie do kina w
pojedynke, co o tym sadzicie?Pytam poniewaz duuuzo osob mysli ze to obciach itp, a przeciez do kina idzie sie
dla filmu.Kino to swiatynia kultury wiec trzeba czerpac ile sie da, nawet samotnie.Wiec jak?;> Ja musze isc sam
na Anioly i Demony i Antychrysta i sie w sumie nie wstydze.

persching16

naprawde uwazasz ze to najbardziej kontrowersyjny temat;p? dla mnie to nic zlego, ale i tak trzeba sie liczyc z tym, ze beda sie na ciebie dziwnie patrzec;p mnie np. zawsze ciekawily takie osoby i nie ukrywalam swojego zainteresowania;p ale tez sie wybiore sama i wcale nie z braku chetnych ale tak dla siebie:)

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Nie uwazam tego za kontrowersyjny temat, tylko to byl sarkazm, bo wiele osob uwaza, ze pojscie samemu do
kina jest towarzyskim samobojstwem itp xD Ja nigdy nie bylem, ale chce zaczac chodzic, bo dla mnie kino to
sanktuarium, tam sie idzie spajac przeslania kinematografii, jezeli robie to sam, to strasznie duzo z tego
wynosze.Antychryst konczy w Warszawie w srode i sie wybiore, samemu bo chce najwiecej z niego wyniesc :)
Co sadzisz?

persching16

jestem za:) Ja nie wiem do kiedy garaja u mnie, ale moze jeszcze zdarze:)

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

Mi tylko Kinoteka zostala na Antychrysta a Anioly i Demony do srody graja w Multikinie i Cinema City 8)
Musze sie pospieszyc :)

persching16

witam witam ^^ wiem, że nie było mnie dosc długo ale mała przeprowadzka na wakacje do Anglii i brak stałego połączenia ;)
hmm i zaczne może od GSH2- nie ze bardzo zła, wg mnie osobny film, ale no nie porwał mnie tak. za to znowu tutaj wczoraj oglądałam 1 i mozna powiedzieć ze tak w ang klimat mnie wciągnęła ;p
co do komedii romantycznych i ogólnie komedii to te pierwsze oglądałam nie raz, ale wole w domu bo do kina idzie sie dla dobrego filmu, w poszukiwaniu filmu a nie na cos co wiesz jak sie skończy i często jest puste. ale u mnie przeważnie komedie maja po 5 bo znajdzie sie jakis dobry tekst, ulubiony aktor. i nie mozna cały czas oglądac tzw ambitnych filmów xD ale od wielu wole polski "job". ale śmiac sie przed ekranem bardzo lubię :)
a ja byłam raz sama w kinie! o! bo umówiłam sie z koleżanką, miałyśmy bilety a jej mama zadzwoniła i ze musiała wracac to mówię pójdę jak już jestem. a poszłam wtedy na madagaskar2, pełno dzieci było i chyba nikt nie zwrócił uwagi ze jestem sama. powiem jednak, że jestem typem osoby, która komentuje filmy, i do tego potrzebna jest wtedy osoba towarzysząca ;p
i jak wybraliście sie na tego antychrysta? bo sama jestem ciekawa go a juz raczej nie obejrzę w wakacje
pzdr:):)

ocenił(a) film na 8
emily91

Ja sie wybieram na antychrysta jutro w ostatni seans ;) Powiem jak wrazenia :p Ja ide na Coco Chanel sam i dzis
na Anioly i Demony, a jutro na antychrysta z kumplem bo bardzo chcemy looknac :) A Coco Chanel nikogo nie
interesuje, a chce zobaczyc Tautou w tej roli :) a w ogole to lubie biograficzne, ale ciekawych osob,a ostatnio
sciagnalem Trzy Królestwa, ten film z rozmachem na miare Troii i Gladiatora i powiem szczerze, ze cienizna ;) 2
czesc bedzie lepsza, bo bedzie sie tluklo z 1 mln wojownikow to to bedzie widowiskowe :)

persching16

Ohoho to bysmy sie nie zgraly w kinie;p nienawidze jak ktos gada, bo jakby robili tak wszyscy na sali mielibysmy trudnosci z uslyszeniem z ekranu czegokolwiek. to samo z dzwoniacymi telefonami. filmy kocham nad zycie, ale ogladam je w domu. na wychodzone wole teatr, tam sa przynajmniej kulturalni ludzi. nie chce cie obrazac, ale po prostu przez takie niewinne komentowanie przestalam chodzic do kina:)

ocenił(a) film na 8
blowingbubble

OMG jak mnie wkurza gadanie w kinie!!Nie znosze byc wytracany z wiru wydarzen, nie wiem co sie dzieje na
ekranie, nie moge sie wciagnac w akcje i w ogole niepotrzebnie wydane 20zl z takim osobnikiem :D Bez urazy,
gadaj ile chcesz, ale jak sie spotkamy na sali, nie wyjdziesz zywa :P Pozdro.

persching16

no i jak byles na tym antychryscie w koncu?

blowingbubble

to przy was nie bede komentowac ;p
ale nie kazdy komentuje głośno, i wiadomo, ze nie do obcej osoby tylko do tej z która jestem w kinie.

ocenił(a) film na 8
emily91

No ok wlasnie sie skonczyl i pisze z komorki, wiec napisze niewiele :p Goraco polecam, inny niz wszystkie, jest
bardzo dobry do przemyslem na rozne tematy, bo przeciez "Przyroda to swiatynia szatana" ;)

ocenił(a) film na 1
gawronk

do gsh2 podchodzilem dosyc entuzjastycznie
przeczuwalem ze film bedzie duzo gorszy od cz1(fabula 1czesci raczej nie otwierala drogi sequelowi)
bylem pewny ze ten film to calkowicie komercyjna zagrywka jako ze czesc 1 odniosla pewien sukces
mimo to mialem nadzieje na film stojacy na dosyc dobrym poziomie i chetnie zabralem sie za to "dzielo"

1czesc filmu mi sie podobala
calkiem wciagajacy film, mial swoj klimat i byl calkiem swiezy

2czesc to gniot zerujacy na stosunkowym sukcesie "jedynki"
to film jakich byly juz setki,tworcom wyraznie zabraklo jakichkolwiek ciekawych pomyslow
wg mnie ten film to tylko dojenie tej dojnej krowy jaka byla 1
wg mnie w scenariuszu zabraklo jakichkolwiek oryginalnych pomyslow
z czescia 1 to ma niewiele wspolnego, zalozenia sa tacy ze bohaterowie to ludzie z "gse" z czesci 1 i na tym sie konczy
film jest przewidywalny do bolu, zdecydowanie nie polecam, wszystko co znajdziemy w tym filmie bylo juz nieraz w kinie a calosc nie daje zadnej satysfakcji

i o ile film przez wiekszosc czasu trwania mnie poprostu nudzil i nie bylo w nim nic co by mi sie spodobalo i nie wywolywalo zadnych emocji (poza wkur.... ze potrafili zrobic tak denny sequel dobrego filmu)
to ostatnie sceny mnie powalily
mowie tu m in o meczu o wolnosc+smaczek w postaci porwania
tak durnego pomyslu dawno nie widzialem
smiech na sali ktory przeradza sie w zazenowanie i lekki usmieszek politowania

jesli ktos czuje jakis sentyment do cz1 to niech trzyma sie z dala od tego filmu bo niesmak po tym filmie pozostaje naprawde dlugo

ocenił(a) film na 4
El_Magiko

Widze, ze odpuszczenie sobie ostatnich 20 minut bylo wiec dobrym pomyslem :) Dzieki Bogu! Wylaczylem tuz po tym jak naczelnik zorganizowal mecz pilkarski, w ktorym nagroda byla wolnosc. Rzeczywiscie tak glupiego pomyslu to nie widzialem dawno. A z tym porwaniem to pewnie chodzi o dziewczyne Dave'a? Trudno sie nie domyslic :)

ocenił(a) film na 1
Joopiter

jakbys zgadl ale nie sztuka to przewidziec:)
jak i zakonczenie calego filmu
jesli ktos jest na tyle glupi ze sam sie nie domyslil to chyba zepsuje mu zabawe ale oczywiscie ekipa z gse mecz o wolnosc wygrywa
w trakcie meczu dave daje dupy zeby ocalic dziewcze ale dostaje tel. ze jest bezpieczna i zaczyna grac na serio i mimo strat odrazu nadrabiaja i wygrywaja^^

typowy schemat takich filmow dla mlodszej mlodziezy tylko przeniesiony w brutalniejsze klimaty co daje film na ktorym 11-12latki beda sie znakomicie bawic ogladajac go w tajemnicy przed rodzicami

El_Magiko

typowy akcent amerykańskiego kina,jaki to dave dzielny jest,troche smieszne,nie uważacie.A w nastepnej częsci przyjedzie Matt,bo się nudzi,a co może gorsze nie może się odnaleźć i puby z satelitą i mecze live mu nie wystarczają.Albo dostaje telefon od Bovera,ze West ham awansuje,bo chyba tak powinno być.Czy już awansowali??Może jakiś mały odwet od kumpli z /manchesteru/albo małe baty gdzieś zza granicą tylko nie na wyspie bo to byłoby bez sensu,np mecz narodowy albo lm...co myślicie o następnych częsciach Gse,wkońcu chłopaki z anglii mają najlepszy football.Chce Matta,Elijah Wood,bez niego to jak bramkarz bez palca.:)