film jest świetny oddaje to co w Anglii i nie tylko jest najważniejsze czyli oddanie za klub wierność przyjaźń gdzie kolega może polegać na koledze w każdej sytuacji to jak Matt zmienia się z człowieka którego raczej nikt nie szanuje po człowieka którego zaczynają darzyć szacunkiem jest ukazane w filmie bardzo dobrze ale nie tylko to jest w filmie ważne... temat, bójki, akcja i cała oprawa filmu są bardzo dobre na uznanie zasługują wszyscy aktorzy którzy wystąpili w tym filmie bo oddali cały klimat jaki jest w takich klubach i ich oddanych kibiców ...
"Film jest świetny oddaje to co w Anglii i nie tylko jest najważniejsze czyli oddanie za klub wierność przyjaźń" - Hm, że co proszę...? Najważniejsze jest w życiu oddanie za klub, wierność i przyjaźń? Ciekawa "teoria", a może nawet coś w tym jest :-). Faktycznie, nie ma w życiu nic ważniejszego od oddania klubowi i od wierności swoim kolegom - kibolom, hehehe :-D.
"Matt zmienia się z człowieka którego raczej nikt nie szanuje po człowieka którego zaczynają darzyć szacunkiem" - czyli wg ciebie szacunek należy zyskiwać poprzez zostanie futbolowym huliganem i takiej drodze życiowej należy przyklasnąć :-)?
Tylko parodia jest motyw z kibicami Chelsea co chca zrobic frodowi Chelsea Smile i nagle wybiega 20 WHU
najlepsze jest to ze ekipa chelsea to sami czarni gdy członkowie headhunters mieli wtyki w combat 18 haha
To nie byli kibice Chelsea Londyn. To byli "The Zulus" - kibice Birmongham City. Nawet jak ida na WHU to krzycza ZULU ZULU. W pewnym momencie filmy Pete nawet mowi, ze West Ham wygral z Birmingham 3:0
Też uwielbiam ten film. Obejrzałam niedawno dopiero i się uzależniłam. A postać Pete'a jest świetna-mój idol:D
Właśnie, a masz może cały tekst tego "hymnu", bo szukałam i jakoś nie mogę natrafić?
czarnula dla ciebie
Hymn West Ham United F.C.
"I'm Forever Blowing Bubbles"
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air
They fly so high, Nearly reach the sky
And like my dreams
They fade and die
Fortune's always hiding, I've looked everywhere
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air
United! (clap hands) United! (clap hands) United! (clap hands)
tłumaczenie :
Wciąż dmucham bańki mydlane,
piękne bańki w powietrze
Lecą tak wysoko,
prawie pod niebo
I jak moje sny zanikają
Fortuna się ukrywa,
szukałem jej już wszędzie
Wciąż dmucham bańki mydlane,
piękne bańki w powietrze
United! United! United!
ps. Jeśli lubisz ten film polecam jego 2 część
Green Street 2: Stand Your Ground
pozdrawiam
Czarnula06 - ty to lepiej szukaj sobie "idolów" w postaci np. profesora Miodka albo choćby Marcina Dańca :-) dobrze ci radzę :-).
Za hymn jestem bardzo wdzięczna:) co do drugiej części to jakoś mnie nie raduje perspektywa obejrzenia tego filmu, bo wiadomo bez Pete'a to już nie to samo, ale poza nim to zlikwidowane zostały wszystkie najciekawsze postaci. Słyszałam wiele opinii na temat tego filmu i oglądałam jego fragmenty i wychodzi na to, że jest to kolejna kontynuacja, która potwierdziła mit o tym, że "część druga" zazwyczaj jest nieudaną próbą doścignięcia rangi "części pierwszej". Napewno w końcu obejrzę, choćby z czystej ciekawości, ale nie pali mi się do tego.
A za porady w sprawie idolów dziekuję, dam sobie radę:p