PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361055
6,5 42 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Brawo dla tych, którzy rozumieją różnicę między GSH a FF... Dokkładnie - GSH to oderwana od rzeczywistości bajeczka, która ma niewiele wspólnego z prawdziwym życiem kibicowskim... Np. motyw jak kibice czekają na stacji na innych, żeby ich napierdolić - śpiewają piosenki, robią sobie przypał, co w normalnych warunkach byłoby nie do pomyślenia!!! Nie będę wypowiadał się o frodo, czy o akcji z samochodem i dzieckiem podczas finalnej ustawki, bo to nie wymaga żadnego komentarza...Takich kretyńskich akcji jest tam mnóstwo, kto ma widzieć ten wie, i zauważy je momentalnie, knowhatimsayin`? ; ) A FF - mi osobiście film się podobał, nie mam wobec niego większych zarzutów, wyszło w miarę realistycznie i za to daję mu maksymalną notę. Te osoby, które choć troszkę orientują się w srodowisku kibicowskim zupełnie inaczej będą odbierać te dwa filmy, a dla laików - coż amerykańska produkcja niewątpliwie jest o wiele łatwiejsza w odbiorze, jestem w stanie ich zrozumieć, bo to samo miałbym gdybym oglądał rzecz, którą znam tylko ze stereotypów jakie przedstawia o chuliganach np. telewizja, tyle : ) pzdr dla tych, którzy wiedzą o co biega!

ocenił(a) film na 10
xtrmntr_2

polscy kibole a angielscy roznia sie napewno wiec nie mozesz powiedziec czy spiewaja piosenki i czekaja na stacji zeby komus najeb...ac

ocenił(a) film na 1
ustalswojgrunt

To nie chodzi o chuliganów, a o policję, ciemniaku...

ocenił(a) film na 10
xtrmntr_2

a co ma do tego policja ?? w filmie nic nie bylo o policji

ocenił(a) film na 3
xtrmntr_2

Kolego, daremny trud, zmasowany atak nastolatków, dzieci neo i innych dziwnych osobników zakochanych w gsh zaraz na Ciebie najedzie po jakiejkolwiek negatywnej rzeczy powiedzianej na temat tego miernego filmu. Wiadomo ogólnie wsród ludzi wykazującyh jakiś poziom intelektualny, że FF jest 100 razy lepszym, lepiej zagranym, profesjonalnym filmem. Pozdro;)

xtrmntr_2

Zupełnie nie rozumiem dlaczego jest tak mało tych którzy ROZUMIEJą.
Ja oglądnęłam oba te filmy i jak najbardziej rozumiem różnicę między nimi. Hooligans jest dla mnie jakby bezbarwny w stosunku do FF lub Rise of the footsoldier.
Masz zupełną racje Green Street Hooligans to tylko bajka. Kolejna płaska super produkcja rodem z hollywood.
Pzdr=)