nie wiem jak was, ale mnie zastanawia pewna tendencja produkcji hollywoodzkich. a mianowicie mam na mysli pokazywanie bohaterow negatywnych w spopob jak najbardziej pozytywny i wzbudzajacy sympatie?? moze ja sie nie znam, ale wedlug mnie czlowieka okreslaja jego czyny i fakt, iz jest sie np. kibolem,platnym zabojca czy zlodziejem dziel sztuki, musi byc potepione, niezaleznie od tego jakim czlowiekeim sie jest. bo mozesz byc inteligentny, sympatyczny, ale jesli parasz sie czyms odrazajacym, to cos jest z toba nie tak...a tu prosze, w :osaczonych" zlodzieje sa super, w "leonie" zabojcy sa super, a w :hooligans" kibole to zgraja naprawde inteligentnych osob, a po mordach piora sie dla zabawy...:] ja tego nie kupuje, chociaz film nie powiem zrealizowany calkiem ciekawie i starannie, pomimo kilku niedociagniec.
Popieram w części. Z jednej strony, faktycznie człowiek który kradnie, zabija etc. nie powinien wzbudzać naszej sympatii i w filmie winien zostać ukarany za swoje czyny, bo ktoś kto ogląda film typu "Leon zawodowiec" (do którego oczywiście nic nie mam!! uważam że jest świetny, to tylko na przykład :]) może sobie pomyśleć "morderca to całkiem fajny facet, nieźle zarabia, JA TEŻ TAK CHCĘ...". Ale z drugiej strony złodziej może być sympatycznym człowiekiem, to nie jest przecież jakiś diabeł wcielony, a ludzie zazwyczaj tak myślą. Więc tego typu filmy ukazują nam że to są jednak normalni ludzie, jedzą, piją, rozmawiają.
W każdym razie w dużej części przyznaję rację. Pozdrawiam :)
ja "leona" tez sobie cenie...=] jeśli chodzi o "diably wcielone", to owszem, ktos moze byc zwyczajny,nawet mily, ale powtarzam: jak dla mnie to bez znaczenia w momencie, gdy ta osoba para sie czyms powszechnie uwazanym za odrazajace. takie jest moje zdanie i mnie to osobiscie irytuje w niektorych produkcjach. pozdrowienia =]
ja "leona" tez sobie cenie...=] jeśli chodzi o "diably wcielone", to owszem, ktos moze byc zwyczajny,nawet mily, ale powtarzam: jak dla mnie to bez znaczenia w momencie, gdy ta osoba para sie czyms powszechnie uwazanym za odrazajace. takie jest moje zdanie i mnie to osobiscie irytuje w niektorych produkcjach. pozdrowienia =]